Lite seg, lite lycklig, lite mätt

Håhåjaja, rackarns vad seg jag är. Lagom bakis sedan gårdagen och lagom taggad på att jobba i kväll. Känns som att jag kommer varva kaffe med cola fram till kl 02 för att överleva. Blir O´Learys, nåt hårdrocksband ska plånka på skrammellådan så jag kanske vaknar till liv rätt vad det är. Var ju trots allt "hårdrockare" en gång i tiden. Har praktikant med mig, så det blir nog en rätt soft afton ändå - ska låta henne deala mycket, själv ska jag sitta bredvid med en kritisk blick och humma lite missnöjt då och då. Näevars, jag skulle väl aldrig...

Gårdagen var mycket trevlig, jag blev lite lagom under fossingarna av nästan ingenting alls. Jaja, det är ju ekonomiskt iallafall. Som sagt, en bra tillställning som började och slutade hos J, mellanlandning på Heartbreak. Vann lite på blackjacken och känner mig fortfarande nöjd över att jag inte fortsatte spela tills allt var borta.

Idag köpte jag en jättefin stor ljuslykta på Indiska - inflyttningspresent till mig själv, det är fan det minsta jag är värd efter att ha rott hem ett heltidsjobb i dessa bistra tider :P Kommer bli så fruktansvärt snajsigt i nya lyan, tror jag. Längtar efter att få börja pyssla iordning där - enda problemet är att närmsta IKEA ligger ca 27 mil bort...

När jag åkte hem från stan idag så hade jag Linda med mig och senare på eftermiddagen tog vi en promenad tillsammans med Malin. Vi hamnade inte helt otippat på Laxön och avnjöt varsin glass i solskenet. Underbart. Idag är det sommar, mina vänner. Syrenbuskarna doftar...syren. Och det är faktiskt någonting av det bästa som finns, tycker jag :)

Blev grillat på 35:an ikväll, väldigt gott. Så nu är jag lite rundare om magen och gladare i själen...

Planerar inför flytten och nu tror jag nästan att jag har bestämt mig för att dra iväg på tisdag. Ska bli spännande! Långkörning med kaffestopp, skön musik och monologer - Ge mig nu! Sedan ska jag hämta ut nycklarna och till mitt nya hem. Mitt nya liv.

Jag mår oförskämt bra just nu.


En regnig rapport från byn

Solsken i magen, men 18 nyanser av grått utanför fönstret. Perfekt väder för att pula med diverse grejor inomhus. Har städat köket och fixat till lite. Börjat sortera och rota omkring bland flyttkartongerna också, sikken röra! Har iallafall varit effektiv och dessutom hunnit måla både tånaglarna och "fingernaglarna" inför kvällens bravader. Ikväll jobbar jag inte. Ikväll ska jag dricka alkohol, äntligen får jag avnjuta peach/vanilla-cidern som sått i kylen över en månad. Har också höga förväntningar på Absolut Mango, tror det kan bli fräscht att mixa med mineralvatten och färsk lime :) Såg ett nytt rosévin på Systemet, "med smak av hallongodis" stod det. Lutar nästan åt att jag införskaffar en flarra i rent undersökningssyfte. Vem vet, kanske är detta nya lördagsgodiset? :P Puttrar in till staden framåt kvällen, blir en liten sväng i affärerna innan Joels förfest med gänget. Kommer bli en jättetrevlig kväll, tror jag :) Har fått erbjudande om diverse soffor i staden, så lila blixten får vara orörd fram till morgondagen.

Lutar åt att jag sticker till Arvid.J om några dagar för att få iordning lite i lyan och känna in mig i byn. Kommer tillbaka hit sedan, lite grejor på g. Smörnäs är härligt, Smörnäs är sommar. Var ju inte där förra året och jag vägrar missa ett år till. Dessutom är det återträff med klassen från högstadiet, ska bli spännande! Den 14:e blir jag norrlänning på riktigt och sedan vet´e fan när vi ses igen...

Planerar inredningen för fullt, kikar runt på nätet och får lite roliga idéer som jag funderar på hur jag ska genomföra. Har en snajsig lösning som alternativ till soffa, men frågan är hur det funkar i praktiken. Tål att tänkas på. Ska köpa en inflyttningspresent till mig själv på Indiska idag, kommer bli fruktansvärt snyggt i nya lägenheten!

Har knappt fattat vad som händer i mitt liv just nu, men jag gillar´t. Insåg dock igår att jag kommer sakna alla här - har så många härliga vänner, arbetskamrater och annat löst folk som lyser upp vardagen på olika sätt. Menmen, 70 mil är ju faktiskt inte hela världen, vi kommer bara att ses lite mer sällan. Sedan så finns det ju facebook, sms och annat sådant där trevligt, så vi har koll på varandra ändå. Hur som helst så känns det lite ledsamt just nu, samtidigt som jag är fruktansvärt lycklig över den här chansen och taggad på flytt. Jag är redo för nya äventyr! :)


Fly away with me!

I Fredags fick jag ett väldigt trevligt samtal. Jag fick jobbet! :) Heltidsanställning, dessutom. De tyckte att jag var klockren, så redan där är vi ju överens. WOOHOOO! Detta är starten på mitt nya liv. Jag vet att det kommer bli kanon. Det är som trissreklamen igen - "Plötsligt händer det". Flyttar upp till Arvid.J om ett par veckor eller så. Utbildningen börjar 15:e juni iallafall och pågår ca 2,5 veckor. Kommer vara en del i Stockholm då och köra brandövningar, vara i flygsimulatorer och annat spännande. Ska bli jätteskoj och intressant! Ska bli skönt att ha sitt eget place igen också. För första gången ska jag börja från skratch och inreda precis som jag vill ha det. Livet är bra trevligt ibland.

Efter glädjebeskedet i fredags så blev det grillning hos Bergners och därefter rumpskakeri på Heartbreak. Skoj skoj, nyktert nyktert. Borde gå ut oftare! Sedan brummade jag och Lusan iväg till Skavsta. Trasslade bort oss i hufvudstaden en sväng men det var inte mycket trafik kl 03 på morgonen så det gick bra det också och tillslut hittade vi E:4an igen - lycka! Allting har gått jättebra och vi har haft några härliga dagar i Berlin. Bodde på Generator Hostel, går lätt in på topp 3 - riktigt fräscht och prisvärt ställe! Mycket billig shopping har det blivit, samt lite öl och goda jordgubbsdrinkar. Berlinmuren förärades med ett besök och så har vi varit på loppmarknad. What else? Ätit god mat, softat och bara umgåtts. En chill-weekend, helt enkelt. Fint väder och trevligt sällskap, totalt avslappnad. Det behövde vi nog båda två. Tack för en kanonhelg, Lusan!

Kom hem natten till igår och solen skiner här också. Var hurtig igår och knatade på i Älvboda-spåret. 12 km blev det och första 6:an gick på 31 minuter. Det tycker jag är bra. Andra varvet gick på 34. Helt okej det också. Kändes riktigt bra i kroppen och kanske blir det en sväng idag också. Eller så satsar jag på gymmet.

Var in till staden igår på eftermiddagen, utbildning med 2 tjejor som ska bli dealers. Ska in idag också - shopping, leka med Gusten och co, samt knega på Bilagan.

Imorgon är jag ledig och det lutar åt förfest hos J, följt av en en liten utgång. Isåfall ska jag inviga min Absolut Mango och hålla mig borta från Lila Blixten :)

Ring, ring, bara du slog en signal...

Har fortfarande inte fått besked om jobbet. Men jag hoppas och i magen känns det bra.

Denna vecka kan bäst sammanfattas med ordet stress. Stress. Stress stress stress. Hundratusen småsaker som jag eldar upp mig över och ni skulle skratta åt mig om ni såg mig yra runt härhemma. Jag pratar för mig själv mest hela tiden, hetsäter frukost samtidigt som jag springer upp och ner för trappen och försöker harva i allt möjligt på en gång.  Dessutom är jag nog senildement. Har haft konstant huvudvärk hela veckan, kanske får jag skylla mig själv.

I måndags blev det fika i staden och sedan var Malin o jag på jazztreornas avslutningskonsert. Mycket angenäm tillställning.

I tisdags hjälpte jag till att utbilda lite ny personal på master, sedan blev det sjötunga på Mingel&Bar som tack för hjälpen. Gott! Trevligt! Chill! Hamnade på Old Saints efteråt, dock blev det alkoholfritt för mig. Nån som är förvånad?

Onsdagen var lätt denna månads helvetesdag. Allt som kunde gå fel, gick fel. Var som vanligt speedad och hade massa smågrejor att komma ihåg. Skulle iallafall åka in på konstskolans vernissage, några gamla klasskamrater går ju där. Hade plockat en jättefin bukett till Lelle och var fruktansvärt nöjd med mitt verk. När jag skulle pula in allting i lila blixten så la jag blommorna på taket. Sedan körde jag iväg. Satt och gnolade i bilen och var skitnöjd över att jag kommit ihåg allting. I Skutskär insåg jag mitt misstag. Då fanns varken tid eller ork att åka tillbaka. Blommorna låg inte hemma på gården förresten, så jag antar att jag cruisat runt i värsta likbilen genom byn. Väl inne i staden gick det inte bättre - utspilld cola, motorstopp x 2 och allmänt kaos i huvudet. Jag blev faktiskt rädd för mig själv där ett tag.

Vernissagen var jättetrevlig och det blev en mini-reunion med ES3B - skoj skoj skoj! :) Vi pulade in oss i Cattens bil, skvallrade och käkade lösgodis efteråt, mitchet trevligt. Sedan tittade jag in till J som hade förfest, go och gla´ energi där. Jobbade på Goya sen, gick inte bra på nåt sätt och jag var på bristningsgränsen (för andra gången under dagen) när jag satte mig i bilen och körde hem. Apatisk. Glad att jag tog mig hem i en bit.

Igår vaknade jag med ett jätteont huvud och ville bara sova sova sova. Roterade mellan soffan och sängen. Kom till liv på kvällskvisten. Åkte in till staden och fikade med M, samt hälsade på lille kattungen :) Därefter jobb på Bilagan, en rätt pissig kväll på många sätt. Dock fanns där en del guldkorn som gjorde min kväll. Sedan åkte jag till gamla JP och hängde med Angelica och Linda som jobbat där. Blev nån alkoholfri drink och kaka. 04.30 var jag och Angelica hemma i byn igen. Men det var trevligt med en liten after work, tycker jag.

Idag har jag tvättat, packat och pulat med lite smågrejor inför helgens äventyr. Ikväll ska jag upp till Malin och grilla, sedan blir det tårta också - Bröderna Bergner fyller år. Sedan tar jag Malin och Linda med mig i Lila blixten och så ska vi svänga våra lurviga i staden. Jag ska ha förjävla kul. Utan alkohol. När Gävles uteställen klappar igen så möter jag upp Lusan där och så beger vi oss iväg mot Skavsta. Kl 06.30 går vårat flyg till en weekend i Berlin. Ska bli skönt att få ett litet break i en främmande stad :) Vi kommer hem igen natten mot tisdag, Tessan och jag.

Det var väl denna veckas update, i stora drag. Just det ja, de ringde från kommunen - jag ska på intervju som turistinformatör här i byn - under förutsättning att jag inte får drömjobbet såklart...Usch, tror att jag är stressad en hel del över det. Jag vill liksom veta nu så att jag kan börja förbereda mitt nya perfekta liv. Tycker inte om att stå och stampa, speciellt inte när man kan flyga.



Ulle The Eagle has landed

Tillbaka i byn efter en intensiv och härlig vistelse i Arvidsjaur. Vet inte var jag ska börja, det är mycket intryck och tankar i lilla huvudet. Som vanligt.


Vaknade 07.15 imorse och målade på mig ansiktet, klädde mig i marinblått och fick i mig dagens första (absolut inte sista) kaffe och laddade mentalt. Chekade ut och traskade iväg till Laponia där intervjuerna skulle hållas. Var där i väldigt god tid och fick tid till att lugna ner mig och kika igenom lite anteckningar.


Kl 09.30 började dagens äventyr. Jag och 4 stycken andra kandidater fick lite information om företaget och om hur resten av dagen skulle se ut. Tre intervjuer skulle jag överleva;


1. Fick prata med två flygvärdinnor som var helsköna. Intervjun var baserad på situationsfrågor och jag tycker faktiskt att jag fick till riktigt bra svar, även om jag nu i efterhand har kommit på ännu bättre, såklart. Men så är det nästan alltid. Jag fick även läsa en text på engelska, det blev lite oz-accent och flöt på fint. Snackade även lite allmänt och jag kände att jag gjorde bra ifrån mig där.

2. Pratade med en psykolog. Fruktansvärt obehagligt. Att en helt främmande människa kan se rakt igenom en och analysera sönder hela ens inre är en av mina största mardrömmar, faktiskt. Usch och fy. Han visste tydligen mer om mig än vad jag själv gör. Huvva! Det kom fram en hel del verbala käftsmällar som jag inte alls var beredd på och som jag inte alls ville höra. Samtidigt var det väldigt häftigt, intressant och nödvändigt, tror jag. Det kändes som att jag "hittade mig själv" i Australien och så kommer det en okänd karl och rör om i känslogrytan så att allting blir omvänt, förvirrande och en aning obekvämt. Känner mig fortfarande omtumlad.

3. Sista intervjun var med cabinchefen som jag varit i kontakt med tidigare. Det var den mest "normala" intervjun och jag gjorde iallafall inte bort mig, även om jag kanske hade kunnat vara mer strukturerad. Men på det stora hela så tror jag att hon fick en rättvis bild av mig.

Efter dagens kraftansträngningar så gick jag ner till vattnet och solade på en brygga. Där träffade jag som hastigast ett par av pojkarna som jag umgicks med igår. Sedan gick de och jag blev ensam kvar. Nästan. Mittemot satt en tjej med tillhörande schäfter och vi började småprata. Hon var från Skåne och väldigt lättsam. Satt nog där och snackade skit i över en timma. Sedan handlade jag lite naturgodis på konsum och hoppade på taxibussen till flygplatsen.

Väl där träffade jag läskiga psykologen och cabinchefen igen. Undrade i mitt stilla sinne om farbror människoexpert kunde skilja på arbete och privatliv, eller om han just där och då också försökte snoka omkring i min förvirrade själ. Vågade inte riskera något, så jag höll mig undan tills in-checkningen.

När jag gick ombord så var det samma flygvärdinna som på resan upp. Hon frågade om jag varit på intervjun och vi småpratade lite. Jättetrevlig var hon. Jag satte mig på en plats långt bak och kikade ut genom fönstret. En liten stund innan vi skulle lyfta så kände jag en knackning på min axel. Det var flygvärdinnan som hälsade att piloterna tyckte att det var helt okej om jag ville sitta med inne i cockpit. Woohoo! Jag tog min lilla väska och smög mig in i deras magiska värld. Och se på fan, där satt den stilige piloten och hans om möjligt ännu stiligare kollega. Julen kom visst tidigt i år! De presenterade sig och var allmänt jättecharmiga. Vi hade hur kul som helst under färden och snackade om allt ifrån knapparnas betydelse till rent personliga grejer. De avslöjade att de också var livrädda för psykologen. Känns ju bra att veta. Vi drack kaffe, kikade på utsikten och jag hade en väldigt trevlig hemresa. Ville nästan inte lämna planet. När det ändå var dags så önskade den ena lycka till och den andra sa "Jamen då ses vi snart, tror jag" Härlig känsla. Om piloterna tror på mig, så borde detta gå hem :) Även flygvärdinnan sa att hon hoppades på att se mig inom kort. En av piloterna följde med nerför trappan och där mötte vi en Bosse som jobbar på Arlanda. "Det här är vår nya flygvärdinna" sa piloten och jag kan bara hoppas att han har rätt. Jag tackade för skjutsen och trevligt sällskap, gick sedan iväg fast jag helst av allt ville stanna kvar. Fick erbjudande om att åka med till Arvid.J igen, men tackade nej - nån måtta får det ju vara :P

När jag väntade på att hämta ut bagaget så dök chefen och psycho upp igen. Vi småpratade en liten stund och när vi sa hejdå så hade jag en bra känsla i kroppen.

Totalt har det varit 12 stycken på intervjun och det är 5 tjänster som ska tillsättas. Så det finns en chans. Får besked inom en vecka. Det kommer bli en lång vecka. Hur som helst så har jag gjort mitt bästa och har varit med om en jätteskojig vistelse i Arvid.J - Nu kan jag äntligen pusta ut. Nu ligger inte ödet i mina händer. Jag har gjort mitt och förhoppningsvis kommer det att räcka.

Tog upptåget hem och kära Malin hämtade mig vid stationen och hade dessutom en utsökt middag på lut :) Linda tittade också förbi och med dem redde jag ut hela psykologi-grejen. Jag har fått lite mer klarhet i saker och ting, lättad! Jag säger bara en sak; Bengan&Flaxen är de riktiga psykologerna. Om inte de vet, så vet ingen annan heller. Tack!

Nu sitter jag här och känner mig väldigt trött, samtidigt som jag tror att det kan bli svårt att sova. Har mycket att grubbla över fortfarande och måste varva ner en stund till, tror jag. Anyways, detta har varit en mycket givande helg på många sätt och jag är glad att jag tagit mig såhär långt. Som sagt - man måste våga för att vinna. Jag vågade, så nu är det bara att hoppas på att vinsten trillar in. If it´s meant to be, it´s meant to be. Och tamigfan - THIS IS MEANT TO BE!


Welcome to Arvidsjaur

Hejsanhoppsan, här kommer ett glatt inlägg från riktiga Norrland!

Grattis Norge (Nu blir det klackarna i taket, Säfström)! Många bra bidrag i årets tävling, tycker jag. Var det någon som höll räkningen på hur många gånger de svenska kommentatorerna sa "Va roligt. Mm"? Man kunde dock höra bitterheten sippra igenom ganska rejält...

Hur som helst, nu till betydligt väsentligare saker. Anlände till Arvidsjaur flygplats strax innan kl 13 och fick gratis skjuts in till "stan" av en mysig norrlänning som körde minibuss till Arjeplog. På hotellet blev jag väl mottagen av en trevlig prick vars syster hade bott i Älvkarleby en gång i tiden. "Vill du lån en sökkl?" Ja tack. Så sedan trampade jag iväg och utforskade Arvidsjaur i solskenet. Fick direkt ett härligt intryck av detta ställe :) Skulle kika på en lägenhet, men fick inte tag på tjejen, så jag väntade i en lekpark utanför. Där träffade jag ett gäng killar som på ungefär 2 minuter infriade alla mina bilder av norrland. "Vars kom du från då?" "Vill du ha dunkn?" (fem liter hembränt) "Vill du åk schvart-bussn?" Sedan ringde de ett samtal och djungeltrumman var igång - " Duh! Vi ha hitt´n brud å hon ä fräsch å" hahah, härligt folk. Jag spenderade en stund med dem och fick sedan tag på tjejen och sprang upp till henne. Jättefin lägenhet och supertrevlig tjej! Vi kom jättebra överens och skrev på papper idag, hon ska lämna in det när/om jag får jobbet. Dessutom kom vi fram till att det skulle vara roligt att umgås längre fram om vi båda bor här. När jag kom ut igen så var killarna kvar, så vi snackade en stund och de frågade om jag skulle med ut och åka i cab´n. Tackade nej och gick till hotellet. När jag sedan skulle bege mig till konsum så kom de körande igen, så då tänkte jag "va fan" och så hoppade jag in. Sedan fick jag en guidad tur genom Arvidsjaur, samt en öl - äntligen! Sedan avrundade vi med pizza på Tre Kronor. Helt sjukt galet stora pizzor - radien måste ha varit en halvmeter. Tallrikarna räckte inte till på långa vägar. Men gott var det och fet blev jag.

Sov en stund på kvällen och kikade på det där programmet om Arlanda som går på 3:an. Inspirerande inför morgondagen! Har även filat på tänkbara frågor och läst på om första hjälpen. Känner mig väl förberedd nu. Köpte godis på konsum och har kikat på schlagern. Har tv på rummet och nu hittade jag en gratisdator här i lobbyn. Life´s good.

Ärligt talat så har jag gått och blivit väldigt förtjust i Arvidsjaur. Här finns allt man behöver - härligt folk utan krussiduller, man kan vara sig själv och säga precis vad som faller en in. Det gillar jag. Dessutom finns det både innebandy- och fotbollslag för damer, badhus, gym, bio och fina skidspår på vintrarna. Ett par mysiga caféer, ett uteställe, mataffärer, InterSport och några små klädaffärer. Naturen tätt inpå och väldigt idylliskt på alla sätt och vis. Här vill jag bo. På riktigt. Om det skiter sig på intervjun imorrn så är jag faktiskt inte omöjlig på att flytta hit ändå! Har blivit så trevligt mottagen av alla människor här och det känns väldigt genuint. En naturlig värme och öppenhet som jag aldrig hade förväntat mig. Här skulle jag trivas otroligt bra, det känner jag. Solsken i magen - då kan det inte gå fel.

Ska försöka sova nu, så att jag är pigg och utvilad inför morgondagens prövning. Jag tror fortfarande på de kloka raderna i "Alkemisten" och isåfall kommer det att gå vägen. Allting har fungerat så bra idag, så ödet vore väldigt grymt om detta inte klaffade.

Men som sagt, man kan inte göra mer än sitt bästa - och det är precis vad jag ska göra.

Måste bara tillägga att det var en väldigt stilig pilot som flög mig hit. Och gissa vad? När jag lämnade hotellrummet och gick till receptionen så stod han där och sa "hejhej" Det måste ju vara ödet det också ;)

puss kram kärlek från Ulle och Arvid.J

En nattugglas memoarer

Sitter här och varvar ner med en kopp mandarin-te och poppar till The Indigo Frequency - bandet som jag lärde känna i Broome. Känns bra att höra Skotty sjunga, som att de inte alls är långt borta :)

Som sagt, denna dag har varit guld. Ett steg närmre drömmen nu, heja Ullis!

Var ute och joggade idag, massa glad-energi i kroppen så jag flög fram likt en pilsk älg på pipp-jakt.

Åkte in till staden och fikade med chefen, det bjöds på kaffe och skitsnack. Trevligt trevligt.

Sedan blev det innebandymöte med IK Sätra. Om jag mot förmodan inte blir världens bästa flygvärdinna så kommer jag att ge innebandyn 110% i höst. Några gamla Skutskärs IBK:are där, kan bli ett bra gäng att lira med. Och det är inte för inte som jag kallas Skoggshuggarn.

Dagen avslutades med ett besök hos T, har inte sett honom sen en förvirrad vinternatt för 3 år sedan. Så kan det gå. Skoj att ses igen och dessutom lyckades jag fickparkera på S.Slottsgatan utan probs :)

Imorgon ska jag nog hålla mig här i byn och försöka vara effektiv på många plan. Fokus kommer självklart mestadels ligga på att förbereda mig inför intervjun på söndag. Kl 10 på lördag är jag inbokad på en gratis-flight till Arvidsjaur. Är också inbokad på ett hotell där och kommer ha hela lördagen på mig att ladda. Dessutom ska jag ut på byn och känna av stämningen, tänkte jag. Har redan börjat rycka i lite bostadstrådar och eventuellt ska jag kika på en lägenhet. Framförhållning är bra, jajjemen. Och som sagt, om man tar ut glädjen i förskott så får man ha roligt två gånger.

100 000 tankar rusar genom det Forsténska huvudet just nu. Om framtiden, dåtiden och nutiden. Om jag känner mig själv rätt så kommer det bli svårt att dejta John Blund inatt. Men sömn är nödvändligt, så jag ska göra ett försök iallafall.

Denna dag kan ha varit början på mitt nya liv. Låt oss hoppas det.

Uteblivna frivolter och vikten av att tro på sig själv

Nu blir´e åka av.

Imorse kände jag att nu jävlar får det bära eller brista. Ringde upp personen som har min dröm i sina händer. Presenterade mig och frågade hur långt de kommit i rekryteringsprocessen. Hon sa att hon skulle höra av sig om hon inte fått min ansökan. En stund senare ringde hon upp och sa att de alla tyckt att jag hade skrivit en jättebra ansökan, men att jag fallit bort på grund av att jag bodde så långt ifrån arbetsorten. De hade valt att satsa på folk som redan bor däruppe. De trodde att jag skulle sakna mina vänner och flytta hem igen efter någon månad, för det hade hänt förr. Dessutom undrade hon hur det skulle gå att hitta boende o.s.v Jag svarade klockrent på alla frågor och det hela slutade med att hon sa att hon fått intrycket av att jag var väldigt seriös med detta jobb. No shit! Sedan sa hon de gyllene orden; "Vi ser jättegärna att du kommer på intervju på söndag".

Om jag varit tillräckligt vig och orädd för att slå frivolter, så hade jag gjort det. Dessvärre är jag böjlig som ett järnrör och rädd som en gnagare när det kommer till akrobatik. Så jag nöjde mig med att ta små jämfotahopp på heltäckningsmattan och pipa ut "yes, yes, yes, yeeeees" samtidigt som jag pressade fram några glädjetårar och kände mig alldeles knäpp. Sedan blev jag lite rädd - tänk om jag inte ringt? Då hade jag inte fått chansen.

Nu blir det iallafall intervju på söndag. I Arvidsjaur. Som flygvärdinna. Mitt drömjobb. Så här nära att bli vad jag vill, har jag aldrig varit. Jag ska ge mer än allt, jag ska vara bäst. Jag ska vara helt fantastiskt jävla klockren. Jag ska vara mig själv.


Ytterligare en helg utan öl

Nu vill jag bara veta. Skitsamma om det är bra eller dåligt - bara ge mig ett besked innan jag avlider av ovisshet.

Denna helg har varit väldigt bra, tycker jag.

I fredags delade jag ut hela 3 st dvd-filmer på 8h och sedan var det äntligen tack o hej till det jobbet. Sprang på Fabian vid systemet och det var skoj att se honom igen, var ruskigt länge sedan jag såg den karln. Sedan hann jag vara hemma ungefär en timme och vara lite social med faster och pappa. Sen in i lila blixten igen och iväg till stan för att jobba. Christian var där och partajade, så jag skjutsade hem honom och hans vän efter jobbet och fick äntligen se hans omtalade lägenhet (som jag kanske ska hyra...) Fin! Det var trevligt att umgås på riktigt också för en gångsskull, och inte bara på arbetstid som förut. Runt 4-tiden rullade jag vidare, dock väldigt pigg och flamsig - så jag åkte hem till J och trakasserade honom i några timmar. Kom hem till byn på förmiddagen och hade några timmar över innan det bar av till Bollnäs på uppdrag med Master casino, typ. Min enda uppgift var dock att köra och äta glass :) Vi kom tillbaka till staden sent och så var det raggarjävlar och för många bilar överallt, så jag hann varken sova eller äta. Bytte iaf till jobbkläder och sedan blev det en afton på Old Saints. Hela tjejligan kom och hälsade på, så sedan åkte de med mig hem. Hamnade hos Malin en liten stund, det bjöds på kladdkaka och smågodis runt 4-tiden på morgonen. Gott! Själv var hon mest sugen på gammal avokado. Dessutom lovade jag henne att mitt nästa blogginlägg skulle heta "Från neger till lammkött", men det vågar man ju inte smälla upp i stor text...

Just ja, var uppe på Älvkarleby IP i lördags, för första gången på flera år. ÄIK vann faktiskt och det var riktigt mysigt att vara på plats. Tänk så många gånger man sprungit omkring där och försökt träffa bollen. Linda hade min favoritpojke Sudden med sig och vi lekte i solen. Linda som vill ha pli på karln skulle skrika åt honom när han var påväg att springa bort, men hon bladade ihop våra namn och skrek "ULLIS!" med jättebestämd och befallande röst. Jag blev rädd och är glad att jag inte är hund i det Faxlinska hemmet.

Igår sov jag ut för första gången på 150 år och vaknade först kl 13. Sedan blev det fotboll på Vallback med grabbarna, skoj! På hemvägen stannade jag i Älvboda och tog en runda i 3km spåret . Det är skönt att jogga där för det är perfekt underlag för knepiga leder och märkliga knän. Jag var hemma ett tag sen och runt 21 så åkte jag hem till Madde och co, där pågick det en syjunta som heter duga. Madde sydde allt möjligt, Annica hade sytt en jätteproffsig väska och Malin höll på med en kjol som kommer bli skitsnygg. Själv fick jag ihop ett hårband, efter andra försöket. Men det är ett jävligt fint hårband må jag säga. Det bjöds på skratt och bullar också, mitchet trevligt. Ett jättebra avslut på en jättebra söndag.

Och nu är det måndag igen. De borde ringa idag, annars är det nog kört. Jag vågar inte ringa till dem, då kanske jag blir ledsen, och det vill jag inte vara. Så jag väntar lite till och lite till.

Får se vad denna dag har att erbjuda, har lite lösa planer för kvällen kanske, men annars är det rätt öppet. Ska träna också, men jag väntar på att dagen ska tina upp så att man kan jogga i behagligt klimat. Är fruktansvärt seg just nu, kanske hamnar i sängen en stund igen, men ska ge mig på en kopp kaffe först så får vi se.

Det händer så lite att jag inte ens kan komma på en rubrik...

Har fortfarande inte hört något om jobbet. Ska nog ringa på måndag, vågar inte riskera att förstöra helgen genom att ringa idag. Jag lever på hoppet en liten stund till.

Idag ska jag jobba för Amelia igen. Gårdagen var ingen succé, milt uttryckt. Men jag träffade iaf lite vänner här och var som jag inte sett sen innan oz, så det var ju trevligt. Personalen ute i butikerna är också jättegulliga. Men rackarns vad segt det är att jobba 8 timmar med att bara vara värdelös. Jag klarar inte av jobb där det inte händer någonting. Man ska va busy busy busy så att tiden går fort!

Kan faktiskt hända att jag är ledig ikväll. Då vill jag göra någonting trevligt som inkluderar vänner och öl. Kära faster kommer till byn också, så lite familjetid äro på sin plats :) Annars blir det croupierpass som vanligt. Det är också trevligt.

Solen skiner och det är klarblå himmel, bådar gott inför helgen. Om det är fint på söndag så vill jag umgås med folket och kanske styra upp nån form av aktivitet som inkluderar mat, utomhusmys och möjligtvis även fotboll eller kubb. Vi får se vad som händer.

Nu borde jag göra mig iordning, men jag orkar inte riktigt. Det är ett helvete att vara tjej ibland.

För övrigt så är det ju förjävligt att finland förlorade mot usa och åkte ur vm. Jaja, får leva på segern från 1995 ett litet tag till.

Någongång när jag får tid så ska jag skriva "på riktigt", men just nu blir det mest vardagsblaj om ingenting...

Anyway, dags att tagga till för dagens arbete. Man kan komma långt med ett glatt humör, har jag hört.


I väntans tider

Nej, jag har inga planer på att avla familj inom den närmsta framtiden. Däremot går jag och hoppas på ett trevligt samtal om ett jobb som jag är som klippt och skuren för. Sista ansökningsdag var igår, men är man otålig som jag så går man och sneglar på telefonen hela tiden och lyfter ca 15 cm från marken varje gång den ringer. Sedan svarar man ett litet halvhjärtat "hallå" när man ser att det bara är pappa eller en kompis. Nåväl, det ligger och maler i huvudet på mig precis hela hela tiden, jag vill ju veta nu! På ett sätt är jag nästan tvärsäker på att de vill ha mig (vem skulle inte vilja det, liksom?), samtidigt som jag inte vågar hoppas eller vill ta ut någonting i förskott. Fast det har jag väl redan gjort, har börjat planera flytt och annat praktiskt. Jag som lovat mig själv att aldrig flytta längre norrut än Gävle, är beredd att flytta långt upp åt helvete för den här chansen. Ojojoj, så plågsamt spännande detta är! I min favoritbok (Alkemisten), så står det att om man verkligen verkligen vill någonting så samarbetar hela universum för att det ska slå in. Så jag försöker tänka som så att If it's meant to be, it´s meant to be och annars så ville jag inte tillräckligt mycket. Men det vill jag, så ring nångång då!

Annars så rullar det på, antar jag. Snittar väl 3 arbetspass i veckan för Master, så det är helt okej. Dygnsrytmen däremot, är inte riktigt okej. Men jag är ju nattmänniska i vilket fall som helst, så det kvittar ju om jag jobbar eller ugglar. Har lite jobb för Amelia på torsdag och fredag, så det går ingen nöd på mig. Dessutom kommer jag jobba heltid 2 veckor längre fram med att promota läsk i lite olika butiker. Man får en egen t-shirt också, woohoo.

Tittade in till Johan innan jobbet i lördags. Födelsedagskalas. Jättetrevligt. Det är så skönt att med vissa förändras det aldrig. Härligt folk, härlig energi. Det är så det ska vara. Typ hela manliga delen av "Gänget" var där och det var precis som back in the days. Det tackar vi för! :) Lite nya bekantskaper också, som självklart kvalar in under kategorin "härligt folk".

Om ett par veckor blir det weekend i Berlin med Lusan, ska bli skoj. Tror vi behöver komma bort en sväng båda två. Jag är rastlös som fan sen jag kom hem från oz och jag förstår varför hundvalpar tuggar sönder saker...Ska bli skoj att se någonting nytt och att kanske sänka en öl eller två - har blivit för lite på den fronten sedan jag landade i detta land.

Nu ska det iväg och tränas, först lite förbränning och sedan blir det yoga. Det behöver jag för att hitta den där omtalade harmonin...

RSS 2.0