Nar man drommer om lingongrova...

Hahajaja, sitter har pa internetcafet o har lite daligt samvete for alla mail som jag fortfarande inte har svarat pa. For att lindra det lite sa plitar jag ner nagra rader har iaf.  Har precis hetsatit 250 g lakrits, i rent hemlangtans syfte. Det smakar dock inte lika gott som pa hemmaplan. Det marks att man varit har ett tag nu, for jag saknar svensk mat mer och mer. Grovt brod existerar inte pa den har sidan jorden tydligen, jag drommer om lingongrova med ett par rejala skivor greveost titt som tatt. Vi ska iallafall gora hemmalagad sushi ikvall, jag och Safstrom.

Har mitt eget rum i hostelet nu, det ar skont med lite tid for sig sjalv. Har gatt och blivit sjuker ocksa, forkylning och influensa, hostar som en riktig cigarett-karring.  Antagligen for att jag jobbade 4 natter i rad i utomhusbaren forra veckan, det blir javligt kallt om natterna har. Forsoker spara sa mkt pengar som mojligt nu, sa jag jobbar ratt mkt. 45 h forra veckan, och inte en helledig dag pa 26 dagar. Har fatt loneforhojning, sa det ar ju positivt. Ska unna mig en 3 veckors semester pa Bali snart (3-24 sep), sa det ar vart att knega pa har ett tag till. 

Lina och jag knatade in pa karaokebaren forra mandagen och gjorde succe med Dancing Queen. Fick lite priser samt varldens kram av en manhaftig aboriginkvinna som var alldeles salig. Vi befinner oss i det ABBA-alskande landet, helt enkelt.

Annars finns det inte sa mycket att fortalja, dagarna ar i stort sett likadana har. Idag stadade jag och auntie Helen ut varldens ackligaste knarkarkvart. En av bartjejerna flyttade ut ur sitt rum igar och det var fanimig det varsta jag sett. Att en manniska kan bo i sa mycket skit och smuts ar helt ofattbart. Holl pa att vomera ett flertal ganger - tack vare blekningsmedel, ovriga kemikalier samt allskons skit som en knarkarbrud kan lamna efter sig. Fick upprepa samma fras i mitt huvud hela tiden som vi befann oss dar; "Tank pa pengarna, tank pa pengarna..."

Jooda satteh, sa ar det i min varld. Nu ar internettiden slut, ska forsoka komma tillbaka imorgon och uppdatera lite till. Hoppas allt ar finfint i landet Sverige :) Puss o kram! /Ulrika

En dag pa det lokala biblioteket

Sitter har vid en extremt seg(men gratis...)dator och forsoker gora lite research om Bali. Lyckades hitta ut till Broomes lilla bibliotek idag och kanslan av tillgang till miljoner bocker gor mig glad. Har last lite om Bali, detox och skatekonst an sa lange. Bredvid mig sitter arhundradets sunknisse. Han snorvlar och snorar samtidigt som han mumlar fram ett och annat "fuck this" och "fukkin' that". Han luktar gammal disktrasa mixat med oduschad gubbe, det ar ingen trevlig kombo. Han hostar och rosslar om vartannat. For en liten stund sen hordes ko-laten fran hans dator, det var jattekul tydligen. Forsokte inleda en konversation med mig, men jag latsas vara dovstum. Da och da kliar han sig i sitt flottiga har och jag blir mer och mer overtygad om att han tillhor en tidigare variant an homosapiens, sakert har han legat gomd i nan grotta och just vaknat till liv igen...Och har sitter jag och laser Gefle Dagblad, de ska tydligen bygga om stortorget nasta ar - sedarja, det hander tydligen ett och annat pa hemmaplan. Har som vanligt jobbat idag och ikvall ska jag unna mig utomhusbio med endast me, myself and I. Ska bli trevligt :) Nya Narniafilmen och en pase notter ska avnjutas. Har inte hant forfarligt mycket senaste tiden, forsoker sova och vila sa mycket som mojligt. Tidigare var det mer hektiskt. Allt fran att sjunga Dancing Queen med tva aborigindamer i lilla karaokebaren till att narvara vid ett strandbrollop. Scotty och Renae gifte sig dar for en vecka sedan, det var en underbart fin tillstallning :) De akte vidare med resten av bandet forra veckan, kanns lite tomt utan alla dem, men vi kommer ses nangang igen. De flesta drar harifran nu, men jag har bestamt mig for att stanna fram till september. Sedan ska jag ta mig upp till Darwin och forhoppningsvis hitta ett billigt flyg over till Indonesien. Tankte ta mig en 2 veckors(minst) semester pa Bali. Man kan bo riktigt lyxigt for under 100kr/natt och att ata ute kostar ungefar 10kr for ett mal mat. Ska unna mig massage, shopping, god mat och dryck, samt glassa pa stranden om dagarna :) Blir nog lite utflykter ocksa - Bali ar inte storre en halva skane(3 miljoner invanare dock...)sa jag ska nog hinna se det mesta. Tar inte ens 2timmar att flyga dit fran Darwin, sa det ar lika bra att passa pa nar man anda ar i krokarna. Har aven borjat kika lite pa Thailand och Vietnam, lutar at ett stopp dar nar jag ar klar med Australien. Men ni ska inte tro att jag inte langtar hem ibland, for det gor jag! Hoppas allt ar bra med alla er och att solen ar generos mot Sverige denna sommar :) Kramkram /Ulrika

20 ar och nytatuerad...

Forsta gangen jag bloggar utan att vara tonaring. Firade min fodelsedag igar fullt ut. Borjade med att ha frukost i aboriginparken, subway-macka och fruktsallad i solen :) Sedan foll jag fritt fran 8000 meters hojd, over cable beach. Klarbla himmel och lika klart vatten, underbart! Ska definitivt hoppa fallskarm igen, det var en upplevelse utover det vanliga. Forst fritt fall i 20 sek, sen svavar man omkring dar ett tag och bara njuter av utsikten och kanslan. Landade pa speedwaybanan :P Efter skydivet slappade jag pa hostelet ett par timmar, sedan sprang jag tvars over gatan och tatuerade mig. Det blev ett litet egetdesignat hjarta, inte for tjejigt, mer som en tribal. Ar numera markt pa vristen for livet, av en dansk karl som flyttade till australien for en massa ar sedan. Han konstaterade att skandinaviska tjejer har hog smartgrans. Stammer nog, for jag tyckte inte att det gjorde sa ont. Hade stallt in mig pa real pain, men det var mer som en liten brannande kansla bara.

Fick massa fina presenter av Safstrom, Stadtanten, var rumskompis och bandet :) Bandet spelade pa kvallen och mitt i konserten sjong de happy birthday for mig o spelade min favoritsang med Lenny Kravitz - Fly Away. Dansade med aboriginer, kompisar fran hostelet, bandets slaktingar, arbetskamrater o.s.v Alla var dar och jag hade en jattebra kvall. Rundade av med en cheeseburgare pa donken med Damien(jobbar i receptionen, go kille) Min 20-arsdag blev helt klart minnesvard och helt underbar :) Tack for alla mail och sms hemifran, det varmer!


puss o kram/ Ulrika


RSS 2.0