Glad, bara

Ojoj, nu är jag väl på g ändå som uppdaterar så snabbt...

Har egentligen inte jättemycket att säga, förutom att jag är på ett märkligt men härligt humör! :)
Igår kände jag mig lite låg och hade för mycket knepiga tankar i huvudet för att kunna somna. Vet inte riktigt vad det var som triggade igång hela verksamheten, men ja, det kändes nästan lite olustigt faktiskt.
MEN! Idag var det en kanondag på jobbet - flög t&r till Salzburg och det flöt på bra. Enda dumheten var att syrgasmasken fastnade i ett hårspänne när jag demade, haaha. Det bjuder jag på. Kände mig mycket säkrare än igår och det känns så himla skönt när man åtminstone har lite koll på vad man pysslar med. Jättebra stämmning i kabinen också, trevliga passagerare och väldigt goa kollegor :) Sånt betyder mycket! Kul också att lära sig nya saker och att flyga lite längre sträckor. Första utlandsflighten ever i Ulles flygkarriär. Hann ta mig en titt på alptopparna genom dörren, innan det var dags att flyga tillbaka till Bergen. Bytte från ett hotell nära flygplatsen till ett i centrala Bergen och här sitter jag och gonar mig nu. Tog nyss en promenad i duggregnet och blev nog lite småförtjust i denna stad. Mysiga gator, berg, vatten. Idylliskt. Kan inte riktigt beskrivas, men lite lantis-romantisk fiskeby fast ändå stad? Äsch, jag vet inte - men jag gillar´t väldigt mycket! Trots gråskalor och höstväder så blir man glad av detta ställe. Hit vill jag åka många gånger, tänk så fantastiskt det måste vara om sommarn...

Som den glass-junkie jag är så slog jag till på en sinnessjukt god glass när jag ändå var i affärn, det är faktiskt lördag ju :) Nåväl, nu till en lite jobbig grej - man ställer om till sommartid inatt. Jag hade tänkt gå upp 04.45 - ska flyga tidigt till Alicante imorgon. Det innebär ju att jag på riktigt går upp 03.45. Dags att lägga sig snart alltså! Är alltid rädd för att försova mig när jag ska upp tidigt, så jag brukar vakna ett par gånger mitt i natten och få 10sekunders-panik och tro att klockan är mycket mer än vad den egentligen är. Jaja, dubbla alarm och tidig kväll, mer än så kan jag inte göra.

Men det var nåt mer jag tänkte säga. Just ja, det finns en liten risk att jag kommer missa mitt flyg hem till Gävle på måndagkväll, beroende på hur min line-training och check blir upplagd. Vet i nuläget inte hur det blir efter morgondagen, men egentligen skulle jag ha blivit klar idag. Det har blivit en del ändringar och jag har inte haft tillräckligt många flighter ännu, så vi får väl se hur det löser sig. Tänkte bara hinta lite till folket därhemma att det kan bli lite kortare tid i byn än beräknat...

Men äsch, allting ordnar sig! Och nu vill jag helst hitta på massa bus och umgås med alla människor jag saknar, från Arvidsjaur till Australien. Tack o lov för facebook. Då kan man kolla vad folk har för sig iallafall och så blir jag alldeles glad i själen av att se alla bilder på mina fina vänner :) Och vet ni vad? Snart är det sommar och den ska bli så himla bra!


Hej från Norge

Sitter i Bergen och nattugglar mig, trodde jag vant mig av med detta, men icke...

Anyways, sedan sist så har jag iallfall fixat alla prov, bara för att skryta lite så räknade jag ut att jag allt som allt har haft 99% rätt. Inte illa efter en helt insane bananas tokspäckad stressvecka. Hade konstant kramp i magen under förra veckan och kom inte ihåg hur det kändes att vakna upp utvilad förräns helgen kom och jag gick i ide. Men den var skoj också, utbildningen. Var i Oslo de sista 2 kursdagarna och blev nästan lite sentimental under avslutningsceremonin när vi fick vingarna. Alla var så snajsiga i sina uniformer och så fick vi blommor och farligt god tårta också. Kommer sakna mina kursare, vi var ju som en stor stökig familj...

Sedan dess har jag faktiskt haft några lugna dagar i Malmö:t - fixat och trixat med lite grejor och laddat batterierna inför min line-training. Samtidigt har lägenheten invaderats av hantverkare som borrar som om det gällde livet och lämnar fotavtryck och slipdamm överallt. Roligast är det när de knackar på dörren till mitt rum för att en nanosekund senare slita upp den och gröta fram någonting i danska facktermer och sedan invänta svar. "Tänk om jag varit naken/ÄR jag naken?", är det enda jag tänker. Svaret blir sedan att jag kliar mig i huvudet och ser lite frågande ut, höjer på ögonbrynen och mumlar någonting om att jag inte vet någonting om någonting...Ganska skönt att komma därifrån ett tag. Hoppas stammarna är bytta tills jag kommer hem igen.

Flög hit till Bergen igår, hade sen incheck idag. Därför tog jag lite sovmorgon och sedan blev det en repa på hotellgymmet. Första gången på en månad som jag tränat. Snacka om ångest när man tänker på´t. Därför tänker jag inte på´t. Kändes bra i kroppen iallafall, pigg och alert! Min första line-training blev lite omstrukturerad och resulterade i en mycket kortare dag än planerat. Hur som helst så var den väldigt trevlig och kollegorna verkar supersnälla. Skulle ha flugit London egentligen och landat här typ nu, men istället blev det lite trevligt mingel med två kursare som också råkade vara här just nu :)

På tal om random, Säfström är ju så lämpligt nere i Malmö nu när jag är här och så visar det sig att hon bor på ett vandrarhem som bokstavligt talat ligger granne med lägenheten jag bor i...Sjukt! Iallafall, planerar en liten tripp till Karlskrona om ett par veckor, ska bli hur kul som helst! Moomin&Moomin re-united, vad mer kan man önska?

Natten mot tisdag flyger jag till Arlanda med våra konkurrenter om allt går som det ska. Hela FEM nätter i Ä-by väntar, det hände senast i Juni. Så det känns ju förjävla trevligt att faktiskt inte bara åka dit och vända. Förhoppningsvis blir det lite rajraj i Gävle med folket och påsk ute i Edsbro med diverse släkt så som sig bör. Måste dock röra mig hemåt på påskaftonen, ty lila blixten ska köras hela vägen ner till Skåne och jag går på mitt skift på eftermiddagen på påskdagen. Men som sagt, på 5 dagar hinner man med mycket bus...

Nu är det läggdags i Norge, ska njuta av en jätteskön hotellsäng och vetskapen om att klockan inte ringer förrän 10.00 imorgon! :)

Peace out, som man säger när man är riktigt riktigt cool.

I remember when I had a life

Näevars, men det är mycket som kretsar kring utbildningen nu. I början av veckan har jag suttit 5-6 timmar efter kursen och läst på om allt möjligt som vi förväntas kunna. Man tänker, andas och drömmer i flygtermer tamigfan. Men det ÄR roligt, man vill veta och ha koll. Det verkar bli en overload i hjärnan av all information, men det hör väl till lite. Och jämfört med utbildningen i somras när man var helt grön, så känns detta ändå under kontroll. Hade de 2 första proven igår, gick fint. Många kursare pendlar och åkte hem till sina place, men vi blev iallafall ett gäng som tog en liten afterwork för att fira att vi fixat första veckan. Mycket trevligt med lite vin och umgänge utan manualer och papper framför sig. Verkar vara ett kanongäng, söta söta människor :)
Påväg hem ringde kära Säfström, refreshing som vanligt att prata av sig - behövde en påminnelse om backpackandets baksida då jag haft ett väldigt sug efter Australien den senaste tiden...

Idag är jag äckligt seg och ska alldeles strax dricka massa kaffe, sedan fortsätta fixa i rummet och stöka undan kartonger som jag inte behöver. Måste plugga och handla också. Hej lördagsnöje. Får se vad som händer i afton, kanske blir det en catch-up med Cassie eller om kollegorna hittar på något bus möjligtvis. Kanske tar någon öl med William, en tekniker som jobbade i A.J tidigare. Han har gått utbildning härnere med min roomie och börjar jobba i Oslo på måndag - hade varit skoj att ses en sväng eftersom vi båda råkar vara här liksom.

Nästa vecka kommer det bli fullt ös medvetslös, långa dagar, resor, prov, mock-up o.s.v Första 3 dagarna i Köpenhamn, sista 2 i Oslo. Ruuuligt men intense. Ska bli jätteskoj att få börja på riktigt när line-checken är klar och man kommer in i jobbet. Få lite rutin på saker och ting. Ska lugna mig med att skaffa gymkort tills allt annat är ordnat, men rackarns vad det kryper i kroppen efter ett riktigt svettigt styrkepass! Kanske ger mig ut på en joggingtur i helgen, får väl se hur det går med den saken...

Näe nu måste jag tagga till och se till att det händer något, få lite ordning på alla prylar åtminstone. Blir som vanligt kässt med updates här, men ni har väl vant er nu. Allt är iallfall mycket bra och jag trivs härnere, dialekten är sweet och jag får Melbourne-vibbar av stadslivet här. Like it, like it.


150 mil senare

Hallåwjaaa! Åh, känner mig inte alltför vilsen när man får börja missbruka den frasen igen nu när man befinner sig nere i syd-Sverige.

Det känns bra nu, skönt att alla byebye´s är över. Det var riktigt tungt att lämna alla underbara människor i A.J, de har tagit hand om mig så fint och blivit min norrländska la familia. Usch, jag trodde aldrig jag skulle grina i mittgången på en ATP...

I måndags rullade vi hem till Gävle:t efter att ha tömt lägenheten och städat ur den. 11 timmar bakom ratten. Lila blixten, min pärla. Hon tuffade på 75 mil utan att bråka. I <3 Nissan micra. Dock blev ryggen bananformad efter sätet och sista milen såg jag saker som inte fanns. Sinnessjukt mycket snö hemma i Älvkarleby, could not believe it!

Hann med att träffa underbaringar inne i stan i tisdags, hade turen att springa på både den ena och den andra :) Och ja, ibland så saknar jag Gävle och mina homies brutalt mycket! Hoppas kunna få lite tid där i sommar, har inte pressat ute på Brämmen på flera år ju...

I onsdags fortsatte vår roadtrip down south. Lämnade dock vapendragarn hemma i byn, hon ska få sommardäck innan det blir Malmö-debut. 75 mil i skåpbil. Med familj. Gick förvånansvärt smärtfritt. Var väl framme runt 18-tiden någongång och inflytteriet gick smidigt, fick hjälp av min roomie. Uppskattat! Pappa och brorsan var ju inte heller helt fel att ha till hjälp. Tack!

Sedan dess har jag försökt få lite ordning(går mindre bra) och börjat plugga lite. Har läst på om sjukdomar/första hjälpen och om den flygplanstyp jag kommer att börja jobba på. Det har faktiskt gått helt okej och jag är grymt taggad på utbildningen som börjar på måndag. Fram tills dess ska jag skruva ihop IKEA-möbler och få till det snyggt i rummet. Tycks ha fått 2 jättebra killar till sambos förresten. Åkte ut till IKEA't med Johan igår och fick hjälp med ja...allt. Är lite ovant men jävligt uppskattat när man är van att kånka tv-bänkar till andra våningen själv :p Mindre framgång med min m-f till byråhelvete - Ingvars grabbar har visst slarvat och inte borrat hål där det ska vara hål. Ska ringa dem nu och kräva att de kör hit en ny byrå. Oh ja, jag ska vara en såndär jobbig kund som inte ger sig. För jag har varken tid eller möjlighet att åka ut dit igen, no way. Har heller inte för avsikt att släpa ner skiten 3 trappor efter att ha skruvat på den i över 3 timmar. Icke! säger jag bara. Vi får väl se hur det går med projektet, jag har en förmåga att vika ner mig mot kundservicefolket för att jag själv haft liknande yrken och fått deala med mindre muntra människor...

Nu ska jag kasta mig över garderob nr 2, den ska vara klar innan 11.00 har jag bestämt. Tänkte sedan squeeza in lite quality-time med mig själv ett par timmar, får se om planen håller. Helst vill jag ut en sväng, tänka sig att det varit kalasväder hela tiden sedan jag kom hit. Like it! Malmö kommer nog bli the place liksom. Inga mer galna flyttlass tvärs över landet, hoppas jag. Och jag vet nog några fler med samma inställning ;)

Ta-ta for now!

RSS 2.0