Och utmärkelsen "Lynnig 2009" går till...

...surmongot U.Forstén!

"För hennes förmåga att vakna på fel sida och sedan inte kunna somna om igen. Att gå från little Mrs Sunshine till Tourettes Deluxe inom loppet av 24timmar, och sedan tillbaka igen. För att hon skämtar om sådant som är för jobbigt för att tas på allvar och klär ut sig till en alldeles fullt fungerande människa, fast hon egentligen är ett trasigt mumintroll på jakt efter närhet och förståelse, iklädd urtvättade mjukisbyxor och en för stor mössa."

Och idag var ingen bra dag. Som en 14-åring med för mycket kajal och ett långfinger i luften, skrikandes "fukk the world" för att sedan pierca tungan i smyg och skriva "hate" över knogarna med spritpenna och lyssa till texter om att "ingen förstår mig". Så kände jag mig. Kan man vara mano med 12timmars intervaller? Isåfall är det det jag är. Kan man vara light-schizofren? Isåfall är det det jag är. Kan man vara på ett sjuhelvetes humör utan rimlig anledning och vara arg på precis allt? Ja, det kan man.

Nu sitter jag här. Iklädd mjukiskläder, fluffiga julklappstofflor från 07 och en stor mössa. Inomhus. Bara för att vara lite rebellisk i mitt eget hem. Precis som en gubbe jag såg genom ett lysande köksfönster ikväll. Han satt där med jacka på sig. Undra om han gör uppror mot någon eller om Vattenfalls kilowatt-priser helt enkelt är för höga?

Tog en promenad runt sjön för att balansera humöret, hormonerna och allting annat som härjar omkring inuti. Det var kallt, så jävla kallt att jag fick brain freeze och alla tankar försvann - utom den om hur jag ska överleva den riktiga vintern. Skönt med ett litet break från allt annat. Och ja - jag gillar att blanda in engelska ord, precis som de speciella kidsen med skinny jeans, oversize:ade t-shirts och bambuskott genom öronen.

Genomgår just nu en känslig fas där jag mycket väl skulle kunna börja gråta om någon sa "Ursäkta, kan du flytta på dig?" And I don´t know why. Brukar bli såhär knepig den här tiden på året. Jag älskar hösten, men ändå är det något som får mig ur min vanliga balans och stabil övergår i labil. Märkligt.

Tack som faen för att jag har underbara kollegor, säger jag bara. Man kommer dit som ett litet gnälligt paket, men de får en att skratta efter en stund. Som sagt, underbara. Och när man hör sig själv förklara varför man är på ett attans humör, så låter det så löjligt. "Och så fick jag hårspray i ögat också..." So what? Det finns folk som får båda benen bortsprängda av en mina. Detta är något jag stör mig på hos mig själv dock. Att jag låtsas vara en "efter regn kommer solsken-människa" och spyr hurtfriska klyshor omkring mig, fast man faktiskt FÅR ha en dålig dag.

Och så sitter jag i skiten gällande karlarna. Igen. Av den enkla anledningen att jag inte vill göra någon ledsen genom att dissa och säga nej. För att jag tycker synd om dem. Och jag vet att man inte kan rädda alla små ynk, likförbannat försöker jag. Vill inte knäcka en osäker rodnande liten godhjärtad figur. Därför säger jag ja, med följden att jag själv utsätter mig för småjobbiga situationer som jag egentligen vill undvika till varje pris. Inte fattar de heller, fast det är det jag vill ha - en kille som förstår. What can I say? Det är ingen slump att det heter kvinnlig intuition...

Som pricken över i:et på denna dag så sprang jag på någon jag inte ville springa på i trappuppgången(ser märkligt ut med så många p i ett ord...) Och då fick jag då sinne "Duuh, jag har haft en jääävligt jobbig dag så TACK OCH HEEJ" Pangbom. Snörde igen dörren framför nosen  på´n och låste in mig i min alldeles egna lilla comfort zone. Så det tar sig väl ändå lite med sägaifrån:andet?

Nu har jag ledigt i 4 dagar och det kom ju som ett brev på posten. Drar ner till Karlskrona imorgon och det första jag ska göra är att ge Säfström en riktigt redig bamsekram. Detta är precis vad jag behöver nu, en liten paus från vardagen och lite quality time med en ovärderlig vän. Tror att jag har delat alla sinnestillstånd man kan dela, med den kvinnan. Min Moomin. Min Särring. Min parner in crime. Min alldeles egna Funkelino. Jag längtar efter att ligga på något golv någonstans och brista ut i mitt alldeles brutalaste kärring-garv med skrattkramp i magen och tårarna sprutandes över hysteriska minnen från downunder. Åh vad trevligt det ska bli! Ska packa väskan nu och preppa inför morgondagen. Känns skönt att komma iväg en sväng, lite äventyr är vad min rastlösa uppenbarelse behöver!

So long, långkalsong!

29 september 2009

Idag skulle mamma ha fyllt 60 år. Det låter så mycket på något vis. För när jag ser henne framför mig så ser jag fortfarande henne så som hon såg ut innan hon blev sjuk. Frisk, sund och mammig. Med en kratta i handen, såklart. Och vissa dagar saknar jag så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv. Idag är en sådan dag. Jag vill ju ringa och säga grattis åtminstone, inte sitta här och fundera över om det finns tårta i himlen.

Men det är ju som det är, livet. Man kan inte bara få det bästa av allt, jämt. Och om det inte regnade ibland, så skulle man inte uppskatta de dagar då solen faktiskt skiner...


42" kärlek och reekfrossa

Lördag, och en mycket stillsam sådan. Har jobbat idag. Skoj, men rackarns turbulent - trodde jag skulle sitta i taket ett par gånger. Sög fint i magen. Lite frittfall-feeling. Känns som att falla uppåt? Hej, logik.

Igår var en mycket bra dag. Vaknade och lullade iväg till solariet, blundade och låtsades att jag var tillbaka i Australien. Blev lite mindre blekfet efter mitt besök där, och för att väga upp det så gick jag till Ica och köpte godis. Mötte upp Maja och Emma för morgonbio kl 10. Sommaren med Göran. Bra rulle. Fint budskap, fastän det var en komedi. Och ibland tror jag att jag kommer bli Görans kvinnliga motsvarighet om några år...
Sedan lunchade jag och Fröken Nilsson på Greya. Baguette med räkor och ägg -  "Nå så djäävulskt gott", som man säger up north liksom. Kl 13 hade jag tid hos frissan. Hon bara garvade åt mina sletna gamla hårtoppar. Cuttade bort mycket, precis som jag ville och fixade i lite schyssta färger - ändå blev jag inte riktigt nöjd, tror jag. Brorsan tyckte att jag såg ut som Sissela Kyle i min dåvarande frisyr - nu ser jag ut som en ung Tina Turner. Tänk ananas/mulle meck/kärring mitt i ålderskris och ni har fått en rättvis bild av det hela. Men om man kammar och trixar lite så blir det helt okej, bara det får växa ut litegrann så jag kan ha snedlugg. Köpte en stor mössa idag, som jag kan krypa in i när det känns som jävligast :P Fick äntligen ass:et ur och köpte tv igår. 42" kärlek från Panasonic. Den är vacker att titta på - även om den är avstängd. Fick hjälp av Emma och hennes karl och Kim. Jag och E bossade mest runt på karlarna som fick bära och pula med tv-apparater hit och dit. Och ibland är de bra ändå, karlarna...
På kvällen blev det middag med ovanstående minus Kim, käkade en sallad med räkor och skinka. Jag är just nu inne i världens räkfrossa och finns det bara nåt med reekeer på menyn så är det omöjligt att beställa nåt annat...
Resten av fredagen fördrevs med slappande i soffan och jag njöt av min träningsfria dag :)

Efter jobbet idag så tog jag en snabbis till Dollarstore och se på fa-aan, jag föll i godisfällan "för det var ju så billigt" Dumt, eftersom jag hade min fridag igår. Till råga på allt så somnade jag alldeles sockerstinn och vaknade 10 minuter innan gymmet stängde. You cruel world. Så jag har trampat frenetiskt på min mini-stepper istället och har åtminstone bränt hälften av de kalorier som jag skulle förbrukat på gymmet. Får köra ett stenhårt pass imorgon innan jobbet, för att ta igen den träning som jag sov bort idag.

Maja och jag var i valet och kvalet om utgång ikväll, men vi hade ju bestämt oss tidigare för att detta skulle vara en vit helg. Så  jag har sunkat runt hemma istället. Eliminerat ett mindre berg av disk. Känns bra att ha en köksbänk igen. Pulat undan lite nytvättade kläder och nu ska det betalas räkningar (åhh, nu blev jag ju sugen på räkor igen...) Vaddå, lördag? Men det är lika bra att spara på krutet, för nästa helg ska jag ner till min ytterst kära Säfström i Karlskrona, och det blir definitivt inte en vit vistelse!





Och mer än såhär får ni inte se av Tina Turners brutala frisyr...


Hjulet snurrar, men hamstern är död.

Och idag är det ungefär 10 små grader och lite gråmjäkigt här i Jauret. För ett år sedan var jag på en mycket angenäm ö den här tiden. Bali, soliga, roliga Bali. Det var jordbävning där för ett par dar sen såg jag på nyheterna . Och allt handlar om tajming. Något som är så mycket viktigare än att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, är att inte vara på fel plats vid fel tidpunkt. Ödet har varit schysst mot mig, än så länge.

Idag är jag seg, riktigt redigt seg. Hjulet snurrar, men hamstern är död. Ungefär så fungerar min hjärna idag. Det kan vi tacka snoozandet för. Aldrig mer. Har iallafall fortsatt med mitt mission från helvetet - att få ordning i garderoben. På riktigt. Gör framsteg, guldstjärna till fröken F. Ska snart hasa iväg till gymmet, för jag vet att det är trevligt när jag väl kommer dit och gladhormonerna vaknar till liv. Sedan blir det innebandyträning ikväll, skoj skoj. Den slutar runt 20-rycket, och sedan är det bara tack och hej leverpastej. Jobbar morgon imorrn, upp runt 04, skrapa rutor 05, flyga iväg 06.10...

Bjuder på en av mina promenadbilder idag;





Och svampar är precis som en del killar - fina att titta på, men inget man vill stoppa i sig...


When words are not enough

Och så var det ett tag sen sist, surprise surprise. Köpte gymkort i söndags och har svettats på flitigt där varje dag since, förutom igår då jag hade vilodag och istället flottade i mig hamburgare, bärs och smågodis. Åkte till Luleå med Maja och hennes klasskompisar, inflyttningsfest och utgång. Kul att se någonting annat än Arvid.J by night.

Har innebandyträning 3ggr/vecka nuförtiden. Var med på alla denna vecka, så det har blivit mycket träning. I onsdags var jag och fröken Lantz hurtiga redan runt 7-snåret och tog en 2 timmars promenad runt byn.

Och såhär kan man hålla på, skriva om vardagliga små ting, läsning som slinker igenom lätt och inte lämnar märkbara spår. Men det finns så mycket annat inuti just nu.

Ingen kommer att leva föralltid, det vet vi - men ändå blir man lite olustig när man tänker på det. Att våra dagar är räknade, tar det slut imorgon eller om 70 år? Man kan helt enkelt inte veta. Men en sak vet jag; Ingen förälder i världen borde få vara med om att förlora sitt barn. Och så säger dom att allting har en mening...
Det finns en mamma som ägnade mig en tanke när jag förlorat min. Och ikväll ägnar jag henne en tanke, en mamma som har förlorat sin dotter. Och när man har mist det finaste i hela världen så spelar ord ingen roll, jag vet.

Om sorgen inte fanns,  så skulle det inte heller finnas någon glädje, och människor behöver glädje. Därför finns sorgen. Men ändå, så meningslöst. Att en människa som inte ens fått uppleva sin 20-årsdag, bara rycks bort brutalt från denna värld en helt vanlig onsdagskväll - det är ett bevis på att världen verkligen är orättvis.


Vill du också ha en snigel på ögat?

Ja jävlar, de ringde från radiotjänst och frågade om jag "glömt" att anmäla tv-innehav. Blev så ställd så jag svarade att jag faktiskt inte äger någon tv(det är sant, har iofs lånat en av en kollega...) men att jag ska köpa en(det är också sant). Och så svarade jag "ja" när hon frågade om hon kunde skriva upp tv-innehav och skicka ut en faktura. Kanske borde jag ringa dem och säga att jag ångrat mig angående köpet? Alltså, jag är inte girig - bara lite förbannad. TV-licensen finansierar svt. Svt visar nästan bara crap, kikar på ettan eller tvåan ett par gånger om året. Det är inte direkt så att man sitter bänkad framför "Serbokratiska för nybörjare"...Däremot ser jag mycket på trean och femman - reklamfinansierade kanaler. Den dagen de tar bort reklamen på dessa kanaler så skulle jag gladeligen betala en liten slant. Menmen, jag får väl vara en god medborgare och betala då. Och så slipper jag ju att få en vinbärssnäcka på ögat också. Kommer ni ihåg den reklamen? Snacka om skrämselpropaganda. Så kördes den innan Bolibompa till på köpet. Pedagogiskt svt, pedagogiskt.

Helgen i Gävle var trevlans, dock lite för kort;

Torsdag - kräftskiva med mina fina i det Bergnerska köket, gottgott :) Fick massa försenade födelsedagspresenter också, bland annat ett eget flygplan...

Fredag - Malin och jag åkte in till staden och fikade med mina gamla klassisar Catte och Cajsa, så roligt att se dem igen! på kvällen blev det förfest hos Sanna med trevligt folk (och så åker man 74 mil söderut bara för att hamna i samma vardagsrum som en pite-bo...) Sedan drog vi till "Sannvieken" på releaseparty -Greenorange släppte album. Jävligt bra faktiskt, riktigt imponerad. Skojsiga människor där och det blev lite adventures...

Lördag - Liten liten roadtrip till Sätra och tillbaka. Maxbox, glass och tjejsnack i Sannas bil någon timma, sedan förfest hos Tim. Skoj att träffa folket igen, lika härlig energi som vanligt. Hamnade som väntat på Heartbreak och träffade lite känningar, dock inte så många som man brukar springa på. Nattbuss hem. Fyllekäk i form av lingongrova. En begynnande huvudvärk och ett samtal från götet.

Söndag - Någon satt och snickrade i mitt huvud och jag försökte sova bort värken. Masade mig upp lagom till en god lunch med familjen, sedan gick jag hem till Malin. Käkade lunch igen, det var världens godaste laxpasta, så jag kunde inte låta bli. Fick massa fina kläder, mest från h&m av Malins syrra - tack så mycket, Sara! Behöver inte handla basplagg på typ 5 år. Fick skjuts till Tierp och hoppade på tåget mot Arlanda. Åkte hem med mina fina kollegor och fick skjuts till dörren.

Idag har jag jobbat på morgonen, sovit på dagen och tränat innebandy på kvällen. Nu degar jag i soffan och spelar lite poker, går hyffsat. Ska få i mig nån shake sedan, eller lite soppa. Ska köra mycket flytande nu, det är dags att hålla igen lite. Saknar min smalare, brunare, snyggare kropp som jag hade sista tiden i Australien och första tiden på hemmaplan. Nu är jag mest degig.

Imorgon ska jag till Piteå och hämta ut mitt reparerade usb-modem. Ska nog köpa en tv också. Sedan måste jag lämna in lila blixten för reparation. Separationsångesten kommer bli total. Men förhoppningsvis blir jag bara utan min vän en vecka, om allt går som det ska. Blir innebandyträning på kvällen, skoj skoj.

Tack för en kanonhelg i Gefle och byn, ni är guld! :)




RSS 2.0