Moomin-weekend i Karlskrona

Uhh yeah. I onsdags blev jag förresten utcheckad och klar, så nu är det the real deal på jobbet - underbart! :)

I fredags tog jag monstertrucken på en roadtrip ner till Blekinge. Lukade gödsel och solen sken, svensk sommar comin´up tamigfan. Körde rätt direkt, vilken surprise...Blev allt lite nostalgisk när jag passerade Ronneby och såg skylten mot Kallinge. Men mitt misson var ju Karlskrona och Säfström, min partner in crime. Hittade parkeringsplats precis utanför hennes place, det är lycka det! Tog en fika på stan, fick mig årets godaste kanelbulle och sen kikade vi i lite affärer. Blev en repa till systemet också innan vi gick hem och käkade för mycket tacos. Lite halvrisiga var vi båda två, men det blev utgång ändå - har öppnat ett nytt ställe där som faktiskt kändes riktigt internationellt och det lockade såklart fram gamla oz-minnen. En dj från New York hade de lyckats lura dit också, bara en sån sak...

I lördags chillade vi som fan. Sov länge, hasade runt i affärer och köpte bakiskäk fast vi egentligen inte var bakis. Blev pommes och kebab för min del, tror inte jag käkat det sen jag bodde i Kalmar faktiskt. Riktigt gott var det! Vi låg i sängen och plöjde igenom massa avsnitt av Sveriges härligaste män resten av dagen, hur trevligt som helst.

Söndagen började vi med frukost på Scandic, hade ju fått gratiskuponger av farsan. Dock "missade" de att ta dem, så det blev om möjligt ännu mera gratis :P Frossade loss bland pannkakor och allt möjligt gott, satt där jättelänge och kollade ut över vattnet. Tog en promenad för att balansera upp det hela, blåste lite kallt men det var soligt och härligt och vårligt. På eftermiddagen hamnade vi i mitt paradis - Glassiären. Djiiisess. Så mycket glass i alla möjliga smaker. Bestämde mig tillslut för dumle och kanelbulle. Ja det är sant - glass med kanelbullssmak. Det bästa av två världar. Som kebabpizza. Struten var gigantisk och när till och med jag börjar tröttna på glass, ja då är det mycket. Vi satt i lä och solade sedan, helt fantastiskt! Och den här helgen har varit så himla bra. Bästa sällskapet, ingen stress, inga tider att passa, ätit gott, skratt och flams. Totalt chill, dessutom i solen. Precis vad vi båda behövde, tror jag. Så nu är batteriet laddat igen - känner mig motiverad och energized och livet är bara fint!


God påske, som man säger i Norge

Sista dagarna där var jättefina och vilka goa kollegor! Kommer sakna Bergen...Iallafall så är jag inte utcheckad och klar ännu, men hann med mitt nattaflyg till Arlanda. Åkte med SAS och blev tjenis med crewet där, najjs! Sedan kom pappa och hämtade mig och nu så har jag haft några fullspäckade men härliga dagar på hemmaplan. Har hunnit med shopping, frisörbesök, mingel, fika, fest och påskfirande med släkten. Igår åkte jag och brudarna till Skutskär och hälsade på Sandra och hennes lilla lilla Aurora. Var jätteskoj att ses igen och bebisen var väl nåt av det sötaste jag nånsin sett :)

Igår kväll var det fest i staden med folket, i princip hela gamla gänget var med så det var skoj skoj! Hann träffa många som jag ville hinna träffa under det här besöket hemma, så det blev väldigt lyckat. Blev nog snudd på en karatefylla faktiskt, men det insåg jag först i morse...

Idag har vi klaffsat omkring i leran ute i Edsbro och letat påskägg så som sig bör under denna högtid. Tradition. Höjdpunkten när man var liten, nu är det kanske inte lika exciting att granska grästuvor och granar i jakt på godis. Men det är alltid trevligt att träffa släkten, käka gott och komma ut på landet, synd att det var så mycket snö kvar bara. Värmde ändå rätt bra när man satt i solen...

Och snart är det dags att åka down south igen. Imorgon är det jag och monster-trucken i 75 mil, ska bli skönt att komma "hem" till Malmö. Hann ju aldrig dit mellan Norge och nu, så det känns som att jag inte varit där på jättelänge. Misstänker att det finns en del ofräscha grejor i kylskåpet nu, om inte sambosarna har huttat det. Tänkte dra tidigt härifrån, så jag inte kommer ner alltför sent. Ska packa upp allting och fixa lite, sedan börjar nästa arbetsperiod på söndag. Hoppas få  min line-check så fort som möjligt. Just nu är jag utlagd på standby söndag och måndag, men misstänker att det kommer ändras till flygningar. Åtminstone så är det det jag vill :)

Nu är jag helt mörbultad, kroppen känns skev och kotorna sitter inte  som det ska. I wonder why. Kanske är det min bananformade barndomssäng som efter 4 nätter har något med saken att göra? Jaja, då matchar ju ryggen redan förarsätet i lila blixten, så morgondagen kommer gå kanon isåfall. Hoppas på finväder, det är mycket roligare att köra då. Ska poppa lite halvknastrig radiomusik, ta kaffepauser, fundera över livet i allmänhet och se till att köra rätt. Det är ändå rätt skoj med en roadtrip, åtminstone de första 30 milen. Kommer nog vara rätt mör när jag väl är framme, och det ska bli skönt att sova i sin egen säng igen :)

Ta-ta for now!


RSS 2.0