Halsningar fran Singapore!

Nu star jag pa Singapores snajsiga flygplats och vantar pa att fa ga ombord pa sista planet. Klockan ar 8.45 pa morgonen har. Resan har hittills gatt jattebra (Du kan sluta oroa dig, Tessan). Pa Arlanda drack jag min sista ol pa svensk mark i vantan pa planet till Danmark, Nar jag gatt ombord pa det sa slocknade jag direkt och vaknade nar vi landade, skont! I kopenhamn var jag lite stressad, men hann iaf med planet. Singapore Airlines ar verkligen att rekommendera, toppenbra! Hade en egen liten tv med 100 olika filmkanaler, sadana som gar upp pa biograferna hemma nu i dagarna, Jag hade iofs sett de flesta i Kalmar, men The Bucket List sag jag garna igen. Kollade Bee Movie och National Treasure ocksa. Men eftersom jag ar mastare pa att somna till filmer sa har tiden gatt fort och jag har dregglat i somnen som vanligt. Satt iaf ingen bredvid mig, lyx med 3 saten sjalv! Underbar mat och fria drinkar. Tank, jag satt flera tusen meter upp i luften, fardades i ungefar 850km/h, -50 grader utanfor fonstret, och drack Singapore Sling! Livet ar bra markligt ibland. Mellan Danmark och Singapore tog det ganska precis 12 timmar, men det kandes inte som att man suttit dar sa lange. Jag slumrade till en svang och nar jag vaknade igen sa var det alldeles morkt och stjarnklart utanfor. Da hade jag ingen aning om vad klockan var, varken svensk tid eller nagon annan. Men tydligen sa hade jag gatt miste om kvallsmaten...Frukosten var dock rejal; Nudlar med kott och gronsaker, baugette, muffins, youghurt, fruktsallad, kaffe och juice! Och vet ni vad det basta ar? Snart far jag mat igen! =)

Ta hand om er darhemma! Kram!

P.S Gratis internet har, Lejonstaden far pluspoang!

Att säga hejdå


Usch ja, nu har jag spenderat sista kvällen med tjejorna. Det känns märkligt. Det har inte riktigt gått in i huvudet att vi inte kommer ses på väldigt länge. Men det sköna är att när jag kommer hem igen så kommer allting att vara som vanligt igen efter en kvart :) Det är vänskap det. Och som jag sa till Lusan när hon bölade en skvätt: "Hem kommer man alltid, om inte annat så i en liksäck" Ja, jag vet - jag är en jävel på avsked ;P

Nu är det fyra timmar innan jag lämnar hemmet, och har fortfarande inte packat klart. Stabilt. Men det löser sig, så länge pass och pengar är med. Dock borde jag kanske sova en stund, men vet inte om det är lönt. Har en del att pyssla med fortfarande om man säger så...

Håhåjaja, detta är sista gången jag får använda mig av å,ä,ö. I fortsättningen kommer det alltså stå "hahajaja".

Näe vet ni vad, nästa gång jag skriver så befinner jag mig förhoppningsvis i Australien :)

Ha det bra nu allihopa, vi hörs!


image17


As we go on we remember, all the times we had together
As or life change from whatever, we will still be friends forever.


image18



image19


Överlevnadskittet:

Ipen
Plåster (Nalle Puh-motiv)
Bakistabletter
Tuggummi
Läppglans
Nagelfil
Trosor
Spegel


Detta fina set fick jag av Tessan, min kära vän :) Hon vet precis vad man behöver för att överleva! Tack o bock!



image16


Team Lusan&Ulle  - ett vinnande koncept!

The final countdown...


Jag insåg precis att det bara är lite mer än ett dygn tills jag lämnar lilla Älvkarleby. Flyget går kl 09.25 från Arlanda, det tar ungefär 1h och 30 min att åka dit. När man reser utanför Europa så ska man checka in 3 timmar in avgång. Det innebär att vi får åka senast kl 5 på morgonen. Sedan blir det löjligt nog mellanlandning i Köpenhamn, Danmark. Då tänker jag automatiskt på H.C Andersens "Den fula ankungen". Jag tyckte så synd om den lille fågeln när jag var liten. Nåväl, efter att ha lämnat pölsan bakom mig så börjar den långa etappen. Nästa stopp blir i Singapore, även kallad "Lejonstaden" (singa=lejon, pura=stad) Det var tydligen någon prins som kom på namnet, när den första levande varelsen han mötte där var ett lejon...Sedan ska man upp i luften igen en sväng och tillslut anländer jag till Perth, då bör klockan vara ungefär 14.30, lokal tid (+8h). Totalt tar resan 23h, varav 18 är flygtimmar. Jag ska ladda upp med korsordstidningar, böcker och musik, då bör jag överleva tristessen.

Det känns fortfarande overkligt och jag kommer nog inte förstå någonting av någonting den första tiden därnere. Mest är det som att jag packar för en lite längre semester, hjärnan har definitivt inte ställt in sig på att jag ska vara borta ett år. Nu börjar resfebern komma smygande iallafall, den känslan har jag alltid gillat :)

image15

Tak över huvudet


Håller på att kolla upp lite alternativa boenden för min vistelse i Perth. Lutar åt något backpacker hostel, det blir nog roligast. När jag åker till London så brukar det bli Piccadilly Backpackers (Om jag inte bor hos Malin i Hackney) och det är ju skitkul att dela rum med folk från alla möjliga länder, tycker jag. Ett år delade jag och Helen rum med några killar från Australien, hur trevliga som helst! En av dem kommer jag kanske möta upp i Australien senare i år, eftersom vi fortfarande har kontakt. Man lär känna mycket folk när man tvingas dela rum med dem, helt enkelt! En annan fördel med hostel är att det är billigt och avslappnat jämfört med hotell. Billigaste boendet som jag hittat i Perth kostar 15 AUD/natt - det är ungefär 87 kronor. Kalas! Ofta ingår det också gratis lokalbussar och dylikt. Det ordnas utflykter och fester och man blir som "en enda stor familj". Nödlösningen är att sova på en soffa i Säfströms flat share, men det ska nog kunna lösas ändå. Vore dock en fördel att bo i närheten av henne, d.v.s på Scarborough Beach Road. Ska klura lite mer på hur jag gör, kanske smidigast att boka när man väl är på plats och kan känna av stämningen. Det är ju vinter och lågsäsong därborta nu, så det borde inte vara några problem att få tag på boende. Ärligt talat så känns det rätt skönt att inte veta någonting om vad som kommer hända och hur det kommer gå när jag landat. Det enda jag vet är att det här ska bli så jävla skoj!


      
image14

       

  

Landet Sverige är inte så tokigt ibland


image13


Kalmars finaste plats, antagligen...

Rubrikjävel


Det stör mig enormt mycket att rubriken och texten inte är kant i kant, fult fult fult. Vågar inte rota runt i alla html-filer heller, då slutar det bara med att hela bloggen försvinner...




              image11

ToDoDownUnder



Surfa - eller åtminstone hållas på brädan...

Snorkla/Dyka

Klappa en känguru

Segla med Säfström - som på den gamla goda tiden.

Resa hela Aussie runt

Våga vandra i regnskogen

Peta på en orm

Hoppa bungy jump igen, om knät tillåter (annars får det bli en annan adrenalinkicksupplevelse)

Besöka Nya Zeeland

Plocka frukt i 3 månader för att få ett nytt 12månaders visum



Listan kommer att utökas, tro mig. Kom gärna med förslag om ni vill!

image8

  
        image10

999 alternativ är 998 för mycket


Idag gjorde jag en dum grej. Hösten 2006 så åkte jag och Catte till Kina och jag lånade en resväska av henne. Jag ska lämna tillbaka den imorgon (bättre sent än aldrig...) Jag tog fram den idag och ändrade kodlåset till 000, trodde jag. Sedan smällde jag igen den. Sedan visade det sig att koden inte alls blivit ändrad, utan det var samma kod som i Kina. Och inte ens jag med mitt minne, kunde komma på vad den var. Tänkte först att jag kunde ringa till Catte och höra med henne, men var inte säker på om jag själv ändrat koden eller så. Började hysteriskt testa olika kombinationer av siffror men gav upp. Hämtade en kniv och försökte bryta upp helvetet. Gick inte heller. Tillslut insåg jag att enda sättet var att prova sig fram i systematisk ordning. 001, 002, 003 o.s.v När jag kom till 540 och tummarna var ömma som bara den, då klickade det till och den öppnade sig. Tänk att man kan känna en sån enorm lycka över nånting sådant! Det roligaste var ändå när jag ringde till Catten ikväll och berättade om mina bestyr. Hade kommit till den delen när jag börjar prova kombinationer när hon säger: "Är inte koden 540 eller nåt sånt? Det har jag för mig."


image7

8 ben är 6 för mycket


Jag börjar bli lite nojjig för hur det ska gå därborta i Australien. Ormar, spindlar, skorpioner, hajjar, krokodiler, maneter o.s.v Har funderat på mina fobier rätt länge och tänkt att "Äh, det kommer gå bra. Man vänjer sig, spindlar är ju inte så farligt ändå.." Idag höll jag dock på att avlida 19 år gammal, av en smärre hjärtattack. Jag var i städartagen och rotade runt i städskrubben. När jag stängde dörren igen så upptäckte jag till min fasa att där satt en stor svart jävul med 8 ben. Lätt den största spindel jag sett i det fria. Pulsen gick upp och jag blev lite stirrig faktiskt. Helst av allt hade jag velat ha ett hagelgevär eller liknande till hands. Funderade på att slå ihjäl den med en gammal Gefle Dagblad, men vågade inte gå så nära besten. När spindlarna dyker upp i handfat eller badkar så brukar jag "råka" sätta på kranen. Jag har blivit lärd att man ska vara rädd om allt levande. Det är jag också, så länge det inte gäller små djur med för många ben. Lite dåligt samvete känner man allt, men alternativet är att jag själv skulle sova hos en kompis. Och det är ju faktiskt jag som bor här. Idag så fick jag ta till en ny metod - Dammsugaren. I sucked it away, yes. Hotet kanske inte är eliminerat ändå, fulingen kan ju få för sig att krypa ut igen. Därför drog jag igång dammsugaren varje gång jag gick förbi den idag. Hoppas den var dammallergiker och avled i dammsugarpåsen.

Här kommer en bild på den enorma spindeln, bildkvallen är dock dålig p.g.a att jag inte vågade gå så nära ifall han skulle hoppa på mig...

image6


DownUnder

image4

Här har ni en karta över Aussieland så att ni kan hänga med lite på var jag befinner mig sedan. Om jag är riktigt pedagogisk så kanske jag till och med markerar med små kryss var jag håller hus. Kommer att landa i Perth, det är ungefär allt jag vet just nu. Sedan får vi se vart det bär iväg.

image5

Grillpremiär på Sandvägen


Idag vaknade jag tidigt och har fått en hel del gjort. Ansökan om körkortet är inskickat, bra bra. Förhoppningsvis hinner jag få det innan jag åker iväg. Fick mail från min vän Säfström som är nere i Perth nu. Hon sa att det blivit kallt och funderade på att dra till Darwin snart. Är ungefär 400 mil från Perth, enligt min avståndstabell. Det blir nog lite långt att köra den sträckan, får bli buss eller flyg isåfall. Skulle ju inte vara helt fel med sol och värme.

Ikväll har jag haft någon form av avskedsmiddag här hemma på altanen. Det grillades och frossades och fetades tills det blev för kallt och vi gick in istället. Har varit en jättetrevlig kväll med härligt folk och god mat. Jag kommer sakna kvällar som denna när jag är en massa mil hemifrån. Men samtidigt så ska det bli så otroligt skönt att äntligen komma iväg.

Imorgon är det en vecka tills jag åker. Börjar få lite panik över allt som ska fixas och förberedas, men det löser sig nog. Ska försöka vara effektiv imorgon och rota runt bland alla kläder för att komma fram till vad jag ska ha med mig. Ska kolla upp lite hostel och sådant också. Men när solen äntligen skiner utanför så vill man ju passa på att vara ute. Snart ska jag lägga mig iallafall, så det finns goda förutsättningar för att komma upp i skaplig tid imorgon.

image3

Lovlig körning i utomlandsland


Sitter här och pular med internationellt körkort, verkar vara lite krångligt. Man ska fylla i en pappersblankett och bifoga ett foto som sedan skickas iväg. Något sådant äger jag ej. Ingen skrivare heller, så blanketten kan bli ett problem. Får lösa det imorgon - snylta bläckpatron hos en kär vän kanske. Vad hände med online-ansökningarna förresten? Herregud, nu måste man ju ragga frimärken och söka upp en postlåda. Vilken värld vi lever i. Ska in till staden imorgon, får slinka in i en liten fotokur och försöka se normal ut - då har jag åtminstone någon legitimation som ser anständig ut. Passet och körkortet ska vi inte tala om, men jag ser ut som någon märklig figur ur "De Tre Vännerna & Jerry". En panna som är sky high och så ser det faktiskt ut som att någon slängt en slibbig disktrasa över mitt huvud. Så är dock inte fallet, det är mitt hår. Håhåjaja.

Detta blir första inlägget inför Aussieresan. Snart bara en vecka kvar, så jag måste sätta fart med allting nu. Jag har en otrolig förmåga att aldrig få tummen ur the ass och ta tag i saker och ting. Men visumet är klart, biljetten bokad och nytt pass införskaffat (rolig detalj: missade p:et i pass, så meningen nyss sa att jag införskaffat nytt ass) Jag har ändå några grejer kvar att fixa, hinner beta av lite imorgon. Tanken var i och för sig att jag skulle gått och lagt mig innan kl 23...Men som vanligt så sitter jag fortfarande uppe och ugglar. Faktum är att jag varit kissnödig i över 2 timmar men inte ens kommit iväg till toaletten, så illa är det med mig och mina åtaganden. Nåväl, den 29/4 bär det i alla fall av till Perth - It´s gonna be great!

image2

RSS 2.0