Imorgon finns inte, det är alltid idag

Ändå så funderar jag mycket över framtiden just nu. Det har trillat in flera olika möjligheter och helst vill jag klona mig och vara överallt samtidigt. Som sagt, ung och fri! Försöker mitt i denna förvirring tänka praktiskt, taktiskt och även försöka pricka in hur de olika förslagen ter sig på roligghetsskalan. Sedan så är pengar inte helt oviktigt, fast det är inte heller det som ska få avgöra. Allting är långt ifrån klart ännu, men stenen är iallafall i rullning (och stenen är jag) så vi får se vad framtiden (imorgon, fast idag om man ska utgå från rubriken) har i åtanke för mig. Anyways, kul att det rör på sig - jag och min rastlösa själ behöver någonting som rör om i vardagsgröten och slänger åt mig nya utmaningar!

Sedan sist så har jag färgat bort en anskrämlig utväxt och klippt topparna - ett stort steg för någon som tidigare klippt sig en gång var 18:e månad ungefär...

Har inte blivit mer skidåkning, däremot har jag varit flitig på gymmet. Extra skönt att vara där när man har mycket tankar i huvudet, de rinner liksom ut med svetten för en stund.

I helgen var jag och Emma hemma hos Maja och surrade lite, så skoj att äntligen umgås igen alla tre. Känns som hundra år sedan, eftersom det varit jultider, jobb och plugg för oss alla på olika håll. Sedan blev det Capsi, bra drag där och trevligt folk :)

Annars så har dörren till helveteshålan öppnats, d.v.s projekt garderobsstädning pågår för fullt. Ligger kläder överallt, men jag har åtminstone kommit en bit på vägen.

Om allt går som det ska så drar jag ner till hufvudstaden på lördag och blir där några dar, ännu oklart hur länge. Hoppas träffa Cassie som emigrerat därifrån ner till Lund - hon skulle komma upp över helgen, ruuuligt! Sedan har jag lite andra grejor att ordna därnere, så det känns skönt att kunna slå ihop alla saker på en och samma tripp.

Förövrigt så har jag en liten liten orosklump i magen som tycks komma krypande om nätterna när jag ska sova. Börjar misstänka att det kan vara en defekt i min kropp, jag ska ta tag i detta efter Sthlm så att jag får lite sinnesro sedan. Brukar inte ha hypokondri-drag eller vara nojjig, så detta känns allt lite smått olustigt. Men som sagt, det är säkert heelt normalt. Om inte, så får man deala med det då. Punkt.

Nu har jag avnjutit en lång frukost och kikat runt lite på nätet och ska snart byta morgonrocken mot träningskläder. Ett armpass på gymmet blir det innan jag ska slita i klädtrasorna igen och frambringa någon form av ordning. Funderar på att käka lunch på flygplatsen idag med ett par kollegor, får se hur det funkar rent tidsmässigt. Jobbar eftermiddag, ska bli skoj att vara i luften igen efter lite lediga dagar. Har en känsla av att det kan storma en del - verkar vara ett rackarns väder utanför fönstret i skrivandets stund iallafall. Nåväl, lite turbulens kittlar skönt i magen ibland!


Tyngden på dalskidan

Javisst vettni, jag har äntligen hämtat skidorna från vinden och farit omkring i backarna likt ett yrvaket skogsmongo. Har ju blivit bortskämd med att farsan alltid vallat och preppat skidorna, men idag var det så dags att fixa detta själv. Med hjälp av min julklapp "Gunde-packet" och en vallaskrapa så kirrade jag det. Kände mig som Rudolf Andersson när jag smetade på massa klägg och var nog ganska skeptisk när jag gav mig av. Skulle åka vid ishallen, trodde att elljusspåret skulle vara tänt. Men icke. Jag kunde inte låta bli att testa lite ändå, och jävlar vad det gick! Århundradets glid och inte bakhalt alls. Så jag flätade på i mörkret med total dödsångest inför varje utförsbacke, tur att man kan använda ass:et som bromskloss när det går för fort. Gjorde några halvmjäkiga vurpor ett antal gånger, mest för att jag kastade mig åt sidan i ren panik för att få stopp på grejorna. Som sagt, det var sinnessjukt bra/dödsbringande före. Efter 45 minuter gick jag hem igen och slängde in skidorna i bilen, körde till Rymmarstadion där jag visste att lyset var tänt. Körde en runda där, använde mig av samma taktik som när befälen tvingade oss att åka vita blixten ner för ett stup i Hemavan back in the days. Alltså, jag böjde som tusan på knäna samtidigt som jag mumlade "helvete helvete, åh fy fa-aan" och hörde pappas mantra "Böj på bena, du slår ihjäl dig, böj på bena, du slår ihjäl dig" som han lärde mig när jag var liten och kastade mig ut för skräckbackarna i Bultbo. Men då var fallhöjden kanske 120cm så man vågade mer. Nu höll jag på att skita på mig vid varenda kulle med mer än 5 graders lutning. Anyway, jag fick tårar i ögonen när jag susade utför backarna - det gick fortare än fan själv och jag fick en rejäl adrenalinkick/ångestvåg i samband med detta. Och sen skämdes jag. Alltså, jag hade intagit min position "lodrät fosterställning a la mongo" d.v.s jag satt på huk med bakändan typ 5mm från marken och med stavarna spretandes snett bakåt så att snön yrde, ett tappert försök till att sakta farten. Och då, klart som fan - susar ett helt gäng seriösa karlåkare förbi, tror det var Arvidsjaurs herrlag eller något dylikt. Enormt pinsamt. Som att man var något sorts retard som försökte vara sportig liksom, dessutom med en för liten mössa på huvudet och utsmetat smink. Äee, usch! Menmen, då har de väl något att skratta åt i bastun sedan - "betongsuggan som blockade båda spåren med sina spretande stavar och höll på att lämna arslet efter sig". Det bjuder jag på. För jag hade iallafall skitkul! Riktigt riktigt roligt var det, höll nog på i nästan 2 timmar. Har inte åkt sedan början av 06 och detta blev premiäråket med "nya" korsbandet. Gick över förväntan, bröt ingenting och blod kom det inte heller. Framförallt så fick jag ett litet lyckorus efteråt, känner mig riktigt upprymd nu faktiskt. Jobbar dubbelpass imorgon, men hoppas jag hinner ta mig ut en sväng på kvällen :)


Att fördriva en ledig dag

Rackarns, jag snoozade tills kl 12 idag. Dumt, eftersom jag varit duktig ett par dagar och gått upp i skaplig tid. Menmen, that´s life. Käkade lite frukost och snackade strunt med Malin - fick senaste uppdateringarna efter helgen, refreshing! Gick sedan loss inne i badrummet. Rev ut allting som gick att riva ut och skrubbade som besatt. Kemikalierna flödade och jag tillintetgjorde en hel del snusk som smygbott i mitt hem. Badrummet har nog aldrig varit så cleant som nu. Tvättade till och med sminkborstarna efter konstens alla regler. Ska rensa sminkväskorna och kasta lite skit sedan, men det blev inte av idag. När jag legat på knä på golvet och gnott med en trasa så bytte jag om till träningskläder och gav mig av. Tog en sväng förbi secondhand-affären och köpte 4 böcker för 4 spänn, sedan blev det gymmet. Cyklade och började läsa en av böckerna - snacka om att effektivisera sin tid! Cyklade 3,4 mil på 60 min, helt okej. Blev lite roddmaskin och avslutade med löpning. Körde intervaller idag, vilket varken är min favorit eller starka sida. Men det gick bra och det är ganska viktigt att variera sin träning så att man får ut det mesta av svettandet. Brände mina 1000kcal, vilket är målet med mina förbränningspass. Duktig flicka. Tunga ben idag, antagligen för att jag är inne på dag 5 av 6. Får bli vilodag på torsdag, jobbar dubbelpass då.

Nu är jag väldigt trött och ska vardagslyxa lite med ett varmt bad innan jag går och lägger mig. Väckning 03.45 imorgon, och då är det minsann inget snoozande som gäller. Ska bli skoj att jobba, har varit ledig några dagar nu. Hoppas det inte är -30 bara, då blir det kallt om fossingarna nämligen...

7-hupp!

Snabba Cash

Det blev bio igårkväll med fröken Nilsson, vi grundade med varsin gigantisk sallad på Afrodite innan. Filmen var bra, realistisk och inget happy ending. Som jag inte är den första att säga, så var en del av skådespelarna riktigt grymma. Det blev dock lite jobbigt stundtals, när man som jag knappt tål att se en käftsmäll utan att krypa ihop i fosterställning av ren reflext. En overload av våld och jag drog halsduken över ansiktet i vissa scener och gnydde lite inombords. Men som sagt, helt klart sevärd.

Jag var faktiskt lite effektiv igår, gick upp redan kl 09 - detta är en skräll med tanke på mitt sovbeteende när jag inte måste gå upp. Tvättade och städade, gick loss med svintotussar och grejade med lite allt möjligt. Har en hel del kvar i och för sig. Bland annat ångesthålan. Helveteskulan. Garderoben. Måste styra upp den inom en snar framtid, just nu ligger det mesta i en hög på golvet tillsammans med skor och och en stackars golvmopp som inte har någonstans att bo...

Åkte en snabbis till DollarStore också, handlade nödvändigheter i form av diverse kemikalier och trasor. Så nu blir det till att finputsa hemmets alla speglar och dylikt. Drog direkt därifrån till gymmet, körde mixat pass i form av ben och bål igår. Gick bra, men det är en rätt äcklig känsla när man är slutkörd i ryggen och man tror att man ska gå av vid svanken. Samtidigt så är det najs när det känns att man tagit i och musklerna fått jobba ordentligt. Ska bli intressant att göra en ny scanning i slutet av månaden - tror inte det hänt mycket med vikten, men förhoppningsvis har iallafall muskelprocenten ökat en liten liten aning. Annars blir jag ledsen. Ska nog inte förvänta mig så mycket ändå, eftersom jag var sjuk efter nyår och dessutom frossade loss under julen. Men nå blir´hä bra nå. Om inte annat så känner jag mig sund och stark som tränar och avstår från mina laster.

Nu ska jag unna mig en kopp kaffe (som jag försöker skära ner på) och sedan byta morgonrocken mot någonting anständigt att ta på mig. Sminket är på plats och naglarna målade. Linda kommer och hämtar upp mig om en timme eller så - vi ska bege oss till Skelleftå en sväng. Har haft ett stort shoppingsug de senaste dagarna, så tajmingen kunde inte vara bättre. Behöver lite i sminkväg och nya handskar till jobbet, om inte annat. Dessutom har jag bara varit i Skellefteå en gång och då panikhandlade jag julklappar i sista minuten med pulsen uppe på 180, tror jag. Så det ska bli skönt att strosa lite kravlöst idag, utbudet verkar bra också. Kör ju alltid själv annars, så det känns lite lyxigt att bara glida med :)

7-hupp!


Rise&Shine - Kl 15

Uh yeah, jag känner mig själv tillräckligt bra för att inte bli förvånad över att jag låg i koma tills kl 15.00 idag. Vaknade runt 12 först, minns att jag tänkte "Nu ska jag gå upp" och sedan vet jag inte vad som hände?

Anyways, hade fått en inbjudan om middag och trevligt sällskap hos en kollega så då blev det snabba ryck. Hoppade i träningskläderna och körde ett intensivt armpass på gymmet, gjorde ont av mjölksyra ett tag - härligt! Det ska kännas att man tränar. Sedan susade jag in på Ica och köpte lite dricka inför kvällen, körde nämligen nyktert ikväll. Duschade och snajsade till mig, körde sedan iväg till Linda. Där väntade kalasgod mat, sinnessjukt underbar efterrätt och roligt sällskap - allt från äkta hälftar till piloter och tekniker. Och så värdinnorna såklart. Elva stycken var vi allt som allt. Skoj skoj! Borde bjuda hem folket till mig någongång också, synd att jag bor relativt litet bara. Men vill man så kan man, ska fasiken styra upp nåt galej nån helg. Vi hade tänkt fortsätta till Capsicum sedan, men hör och häpna - vi kom inte in! Det var kö. Jag upprepar, det var kö. I Arvidsjaur. Beror på att testsäsongen har kickat igång ordentligt nu. Såg en hottie i kön. Inte för att jag ska ha någon, men titta kan man ju...Skjutsade hem teknikerna och tog itu med disken nu när jag kom hem. Skönt att ha fått undan det iallafall. Imorgon SKA jag städa och tvätta, no matter what. Ser ut som en knarkarkvart här just nu, det ska vi ändra på. Blir gymmet också, antingen bara förbränning eller blandpass med kondition och rygg/mage. Får se vad jag känner för. På kvällen är planen att jag och Emma ska på bio, Snabba cash ska ju tydligen vara sevärd. Känns som en bra söndagsaktivitet, lagom degigt. Är ledig måndag och tisdag, ska eventuellt till Skellefteå med en kollega - ruuligt att komma till civilisationen en sväng och kika i andra butiker än DollarStore och Konsum :P

Nu börjar det visst en film som jag tänkte se. Igår såg jag en bra en förresten - Control. Hade fått 8,6 på IMDb och jag förstår varför.

7-hupp!

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow

För 2 år sedan idag satt jag på jobbet och hittade vår lägenhet utlagd på blocket. Då fattade jag att det verkligen var slut. På riktigt. Ja jävlar, det svänger i bandy...

För 1 år sedan idag så satt jag i en lägenhet i centrala Sydney och hade fetångest. Jag hade jobbat på postorderavdelningen för Lush och precis insett att jag skickat iväg fel tvål till en kund, haha. I flera dagar efteråt slutade hjärtat slå när telefonen ringde på jobbet - trodde att någon flyförbannad tant skulle gorma om felleveranser. Känns lite löjligt nu i efterhand att man gruvade sig för en sådan sak, men det var väl fröken duktig som inte ville avslöjas... 

Idag har jag jobbat dubbelpass, har varit vaken sedan 03.45 - passerat tröttstadiet nu och någon form av reserv-energi tycks ha kickat in. Det var på tiden. I eftermiddags hade jag "trötthetsillamående" och trodde jag skulle däcka i soffan efter jobbet. Men icke! Jag masade mig iväg till gymmet och motade bort trötthetsmongot inom mig genom att springa en mil. Invigde nya löparskorna som fyndades i hufvudstaden och träningsbyxorna som jag köpte i förrgår. Skorna är som att springa med fötterna inlindade i bomull, fick i och för sig ändå äckelblåsor överallt. Det beror nog på mina vanskapta fötter. Byxorna gav lite klaustrofobi nästan, blev väldigt instängt - tror de kommer vara perfekta för utomhuslöpning i vår iallafall. Gjorde en okej tid, med tanke på att jag varit sjuk och detta var första renodlade löppasset sedan innan nyår. Passade på att köpa mer proteinpulver också, det som jag köpte i slutet av november är på upphällningen nu. Prövade 3 nya smaker denna gång - mintchoklad, vanilj, cappuchino. Den förstnämda provsmakade jag efter träningen idag och jag säger bara; Mumma! Som att dricka after eight. Fast nyttigt. Detta kommer bli min nya treat, eftersom jag inte äter godis detta år. Perfekt. Hoppas de andra är lika smarriga. Tog en sväng förbi Konsum också. Där fyndade jag ett kit från SPAresource - handkräm, body butter, lip balm och body mist för halva priset. Dessutom fick man en necessär. Men det bästa av allt är..håll i er nu...ALLT LUKTAR MANGO! Jag är fan en mangomaniac.

Idag om ett år så hoppas jag att jag är någonstans ute i stora världen och hittar på en massa livsförhöjande bus med random people från here, there and everywhere. Har många alternativ just nu, det är mycket som lockar. Det kan mycket väl komma ett impulsbeslut när som helst. Jag skrämmer mig själv ibland, för man ska inte kasta bort det man har. Men tydligen så har jag en tendens att vilja jaga annat när jag har en vanlig vardag och en stabil tillvaro. Samtidigt så behöver det inte nödvändigtvis vara en dålig egenskap - jag är ju ung och vital, liksom. Får ett rus bara av att tänka på att man kan faktiskt göra precis vad man vill, var man vill. Världen är min av en anledning. Kan leka vuxen sedan. När jag sitter i ett radhus i Tierp efter 2,3 timmars nattsömn med en unge som kräks baby-spya över min axel och med tvätthögar upp till naveln. Då. Då kan jag vara vuxen utan att drömma om en sandstrand i Vietnam, vandring i Nya Zeeland eller ett liv i Vancouver.

Näe hörrni, enough. Ska mangonize myself nu och mysa ner mig i duntäcket. Känns som att mitt alter ego Komatrollet kommer att styra morgondagen, men vi får se. Är glad om jag kommer upp innan solen gått ner.
I och för sig så är det städning och allmänna tråkighetsgöror som står på schemat...Sedan kommer dock det roliga - gymmet. Är det inte genitalförfrysningskallt ute så kan det kanske hända att det blir lite längdåkning också.


2009 - From one A to another

Bättre sent, än ännu senare - här kommer en sammanfattning av det gångna året;

Januari. Det nya året började i Australien. Sydney med Säfström. Jobbade på postorderavdelningen för Lush och så festades det väl litegranna. Vi brukade sitta på balkongen och dricka rödtjut, good times. Sydney festival med vår roomie och hans vänner. Sista kvällen gick vi till vårt lokala vattenhål när vi bodde ute i Coogee, träffade ett gäng svenska killar från Säfströms hemtrakter. Hoppade av vid operahuset påväg hem och tog några foton. Sedan hittade vi en affär som sålde daim och djungelvrål, det är lycka efter månader av lakrits-cravings...I slutet av månaden försökte vi trycka ner så mycket som möjligt i våra backpacks och lämnade sedan Sydney och NSW för Gold Coast, Queensland. Damp ner 25:e januari, dagen innan Australia day. Dagen efter överraskade vi våra band-vänner som vi lärt känna i Broome och det blev succé (:

Februari. Hängde nere i Coolangatta, södra Gold Coast. Vandrade därifrån till Surfers Paradis med Säfström. Höll på att drunkna vid en potentiell genväg som visade sig vara starka undervattensströmmar med avsikt att dränka. Men efter 3,5 mils strandtraskande så var vi framme. Firade med en subway. Kikade på Skottys hippie-gig. Roadtrip till Byron Bay med Renae och Säfs. Moomin&Moomin försökte surfa i coca-colas regi, slutade med att vi vann, med viss modifikation. Fick pris för att vi var så jävla snygga, kan man säga. Sa hejdå till min vapendragare och partner in crime, Moomin åkte hem till Sverige och kvar blev jag. Träffade underbara Chelsea och Meaghan på hostelet, bytte nummer och började umgås rätt ofta. Jag flyttade in hos Crackles och Amos i Nobby´s, beachfront road och en underbar balkong. Tog långa strandpromenader varje dag och tränade flitigt på utomhusgymmet eller körde gratis tai chi med gamlingarna vid havet. Joggade kl 05 om morgnarna, innan det blev för varmt. Alla hjärtans dag med Renae och hennes vänner, käkade mexikanskt och drack Sangria. Resten av kvällen satt jag på balkongen med mina roomies och vi filosoferade om livets stora och små, sedan länsade vi en supermarket på godis och köpte ett par flaskor rött.

Mars. Trivdes så fruktansvärt bra på Goldie. Tappade 7 kilo. Hängde med Renae, C&M och mina roomies. Badade i havet och spanade in surfare. Lagade hemgjord sushi till grabbarna hemma. Festade, flirtade och flingade. Boys, boys, boys. Var på Gavs och Matties gig, första gången sen Broome som jag träffade dem. Var på ridtur i regnskogen med Renae och hennes föräldrar. Hade my worst hangover ever. Fick åka ombyggd jeep i skogen och bada i en gömd sötvattenskälla uppe i bergen, följt av vandring i nationalpark. Krökade med Holzy och snackade Broome-times. Sa hejdå till Amos som flyttade ut och hej till Jules som flyttade in.

April. Sista dagarna på Goldie. Gjorde klart tatueringen sen Bali. Truly Madly Deeply. Sa byebye till Chelsea och Meaghan, mina fina. Tog farväl av Renae, Crackles och alla andra. Packade, slängde, släpade grejor. Stormade som aldrig förr natten jag lämnade Goldie. Helt plötsligt tillbaka i Perth. Jagade tax office, avslutade konton och fixade nödvändigheter. Köpte boomerang. Nina, tyskan som jag hängde med i Bali, hämtade upp mig och sista kvällen i Australien slutade med bbq hos henne och hennes karl+vänner. Fick skjuts till flygplatsen och lämnade Australien för att dimpa ner i Singapore. 4 dagar av shopping, dejting och borttappade kameror. Nattsafari med diverse djur. Såg världens största fontän, dock en besvikelse. Träffade någon som nog alltid kommer vara lite speciell, hade en av mina bästa kvällar någonsin i dennes sällskap faktiskt. Sa hejdå till Singapore och pangpoff så var jag i Kina. Hittade ett hostel bredvid järnvägsstationen och med hjälp av body language lyckades jag ta mig till Silk market, där mina bargain-skills satt i sedan sist jag var där. Träffade ett gäng pöjkar från götet på hostelet. Shoppade upp mina sista pengar under 24:h-stoppet i Peking och landade på Arlanda med 88kr kvar på kontot den 7:e april. Slut på äventyret, back to reality. Väldigt förvirrande och surrealistiskt, allting var som vanligt. Som att man legat i koma ett år och bara drömt att man befunnit sig på andra sidan. Firade påsk i Edsbro med släkten och började jobba för Master Casino, igen. Lila blixten blev min vapendragare och vi hängde inne i stan, hon och jag. Brännan bleknade. Träffade folket, hittade på diverse skoj. Hade lite småflingar, men vågade inte riktigt let go och hoppa på kärlekskarusellen. Var nog lika bra. Tränade både pass och gym på pulshuset, höll igång rätt bra. Försökte få bort rastlösheten och grubblerierna kring framtiden. Accepterade att man var lika svennebanan igen som de som aldrig flyttat mer än 3km från sitt barndomshem.

Maj. Sökte jobb. Höll tummarna sjuhelvetes hårt. Drömde mig bort. Gick på vernissage, mina gamla gymnasieklasskompisar som kreativiserat sig, imponerad blev jag. Nervös väntan. Fick positivt besked. Intervju i Arvidsjaur. Kollade lägehet. Nervös igen. Fick jobbet. Stod och tjöt inne på Hemköp inför min lågstadielärare när jag fick beskedet. Märkligt. Märkligt och lyckligt. Släppte bomben för vännerna, men tydligen var ingen utom jag förvånad att det gått vägen. Åkte till Berlin med Lusan samma natt, efter partande på Heartbreak med flickorna. Höll på att förirra oss i Sthlm kl 03 på morgonen påväg till Skavsta. Men det löste sig och vi hann med planet. Finfin weekend med finfint sällskap. Ströjobbade lite för Amelia med värdelöst promotionjobb.

Juni. Första vändan till A.J den 2/6 - sedan tillbaka hem igen. Underbara Smörnäs med Malin, Linda och kajaker. Lite byebye-krökande med goda vänner. Återträff med högstadieklassen, väldigt roligt och väldigt lyckat. Flyttade officiellt till Arvidsjaur dagen efter, 14:e. Utbildningen började dagen efter och tjohoo så fick man underbara kollegor och huvudet överfullt med information. Men det gick vägen det också. Min morbror som inte visat några livstecken de senaste 5 åren hade tydligen kastat in handduken på självaste midsommarafton. Kändes konstigt och mest blev jag nog ledsen för att jag egentligen inte var ledsen.

Juli. Hade line-training på jobbet och fixade detta. Fick mina silvervingar och började flyga på riktigt. Lycka. Fyllde 21 och mådde förjävla risigt på min födelsedag. Dessutom blev bilen påbackad av ett gammalt fossil på Dollarstore-parkeringen. Åkte över till Finlandet på begravning och det kändes inge bra inuti. Alla spår av mammas familj borta. Förutom jag och brorsan då. Dessutom kyligt mottagande av haggan som man i princip varit släkt med, ja det var allt en kall tillställning. Lättad när det var över och man fick åka hem till sin comfort-zone igen. Slutet av månaden var trevligare, fick ett par soliga dagar på Gotland med Malin&co - då kände jag att det var sommar.

Augusti. Strulets månad. Ett förbannat ringande, fixande och trixande med allt möjligt och omöjligt. Blev några vändor till Lule och Pite. Drog till Haparanda och freestylade på IKEA, kom hem med massa grejor i min smyg-kombi. Började lira innebandy och insåg att det skulle bli en lång väg tillbaka efter 3 års uppehåll. Umgicks flitigt med Emma och co, blev bärs och logdans. Och vin.

September. Drog hem första helgen och blev bjuden på kräftskiva i det Bergnerska hemmet, mycket trevligt. Köpte gymkort på Starkeman och började pumpa som fan. Blev joggingturer i det fria och blåbärsplockning inklusive kaffepaus stod på schemat då och då. Lämnade in min sargade bil och fick tillbaka en blänkande lila låda utan skavanker. Tog mod till mig och gick till frisören. Gick därifrån som en korsning mellan en ananas och Tina Turner. Snacka om bad hairday. Men efter ett tag så vande man sig och det lade till sig lite. Helt okej och inga kluvna hårtoppar sedan tiden på på andra sidan.

Oktober. Flög ner till Karlskrona och fick äntligen träffa min partner in crime igen, första gången sedan oz. Underbart, fantastiskt, inspirerande, förjävla kul. Tillbaka i Jauret och jobbade på. Gick på bio då och då. Drog till London i mitten av månaden och shoppade, flirtade och gick på teater. 4 dagars verklighetsflykt. Välbehövligt. Fick lite tid i Stockholm innan jag skulle up north igen. Mötte Fridolin för en fika och skitsnack, gick på bio med min kära faster. Sedan var det norrland för hela slanten, igen. Och just ja, bilen blev påbackad en gång till. Exakt trashad på samma sätt som gången innan. Vad är det med folk och trafik häruppe? Funderade på att skaffa klippkort på verkstan, men så blev det icke. Åkte på svinflensan i slutet av månaden och var inte den fräschaste bruden på köttmarknaden. I samma veva var det dags att besikta bilen, det gick bra. Tjoohoo, mitt emellan febertopparna.

November. Inledde månaden med fortsatt grissjuka och dunkade in en detoxvecka när jag ändå var igång. Åkte ner till hufvudstaden och hjälpte faster+tanter med en basar ute på Lidingö. Resulterade i min vän Chanel som alltid brukar hänga på när jag ska någonstans. Vi snackar alltså väska här, inte tant. Festade med kollega/vän Cassandra när jag ändå var där, hittade en fruktansvärt söt och trevlig bartender på ett ställe på söder. Fria drinkar och roliga konversationer. Jag hade sagt ja om han friat, men det gjorde han dessvärre inte. I slutet av månaden kom dream team upp och hälsade på i A.J - superskoj! Precis vad jag behövde.

December. Denna helvetesmånad med julstress, glitter, tvångstdrickning av julmust och fan vet allt djävulskap som ska genomgås för "julstämmningens" skull. Anyways, personalfest nere i hufvudstaden. Skojig tillställning och inte visste jag att jag hade så många kollegor! Gjorde inte bort mig, så jag är nöjd med kvällen. Kirrade motorvärmare och diverse annat till lila blixten, det var på tiden - eller hur, farsan? Julfest i A.J med baskollegorna - helt suverän kväll! Drog till Ume helgen innan jul och for runt som ett jag-vet-inte-vad, i jakt på julklappar. Sista dagarna innan jag skulle hem höll jag inte på att känna igen mig själv. Skrek könsord okontrollerat och jättehögt, oräkneliga gånger i samband med inslagning av klappar. Allt som kunde gå fel, gick käpprätt åt helvete. Fick tourettes deluxe och ett mentalt breakdown tillslut. Jesus is the reason for the season, yeah right...Åkte iallafall hem dagen innan julafton och julen firades i Älvkarleby med god mat och fina människor. Juldagen innebar en julotta som ingen stackars människa borde genomlida, jag som brukade gilla det så mycket. Men saker ändras, denna gång till det sämre. Ett riktigt bottenskrap bland mina julottor. Grillade med brudarna, höll på att få kallbrand i mina stackars tår. Förfestade med team Ä-by innan det blev seriöst partande inne i staden. Ingen bakfylla på annandagen och det rullades iväg till hufvudstaden, födelsedagsfirande och släktingar. Angenämt. Tillbaka till jauret den 27:e och knegade sedan tills kvällen innan nyårsafton. Då åkte jag ner igen, jag och Säfström invigde det nya året tillsammans iår igen. Och med en sådan start kan det väl inte båda annat än gott för år 2010?

Puuuh, äntligen klar! Får se till att hålla mig lugn detta år, så jag inte behöver skriva så mycket sedan...

Ähhh, ni känner ju mig - klart det inte kommer bli lugnt detta år heller! Har redan ganska maffiga planer på g, kan väl säga så mycket som att jag vill ha adventures igen. Jag vill vara on the road. Jag vill ha en svettig och alldeles för tung backpack på ryggen och ingen tid att passa. Och ja - när jag vill någonting så brukar det ju bli så också...

RSS 2.0