En blomma for Gunilla Cecilia



Till mamma som alskade blommor och naturen mest i hela varlden :)

4 years ago and it still feels like yesterday...

Klockan ar precis over midnatt och det ar den 29:e november. Denna dag for 4 ar sedan kommer jag alltid att minnas. Det ar konstigt hur sma sma detaljer har memorerats i mitt huvud, oviktiga saker utan egentlig betydelse. Kommer ihag att jag yrvaket vaknade upp med kladerna pa nar ljuset i mitt rum tandes mitt i natten. Dar stod pappa och jag visste direkt vad som hade hant. "Hon ar borta nu"

Sedan dess har livet anda pinnat pa, men man kommer aldrig sluta sakna. Vissa dagar skulle jag ge vad som helst for att kunna ringa mamma och bara prata om vad som helst, en liten liten stund bara. De flesta dagar har man lart sig att se fran den ljusa sidan, men ibland gar det bara inte. Men jag antar att det ar sa det ska vara, att det ar okej att vara lite ledsen da och da.

Ibland kanns det som att det var igar vi satt dar vid koksbordet och spelade kort,  ibland kanns det som att det var mycket mycket mer an 4 ar sedan. Om jag ser tillbaka pa aren som gatt sen dess sa har det hant otroligt mycket saker, mest fina minnen har jag och det ar val ett kvitto pa att man anda klarat sig bra.

For 3 ar sedan dromde jag om ett liv i London och hade precis fatt upp ogonen for hur kul det var med fotografering och kunde spendera timme efter timme i Vasaskolans morkerrum. Nagon gang i samma veva blev jag traningsnarkoman och vegetarian...Veckans hojdpunkter var innebandy och fotboll pa oasen med hela ganget :)

For 2 ar sedan sa hade jag min egen lagenhet i Gavle, gick i gymnasiet med varldens basta klasskompisar och jobbade som croupier for Master Casino och alskade mitt jobb :) Svettades allt som oftast pa friskis och svettis, eller lirade korpinnebandy med bade herr och damlag. Trivdes kanon med tillvaron!

For 1 ar sedan hade jag mitt liv i Kalmar, kunde titulera mig som sambo och det mysigaste som fanns var att komma hem efter jobbet och motas av en varm kram :)

Nu sitter jag har i Sydney och har precis packat ner alla saker. Pa tisdag flyttar jag och Lina in till en lagenhet som ligger valdigt centralt och som ar utrustad med pool, gym, bastu och bubbelpool. Ska bli skont att trana igen, jag mar som bast nar jag vaknar upp med traningsvark :D Vi kommer dela lya med en jattegullig och glad kille fran Alabama - Kommer funka kanon tror jag. Lagenheten har jattestor balkong med utsikt over stan, utrustad med badkar och allmant frasch och bra. Nu vill jag bara att det ska bli tisdag sa vi far flytta in.

Pa jobbet flyter det pa, men lonen var en liten besvikelse. Jobbar man heltid sa borde det bli mer an 10 000 kr i manaden, tycker man ju. Menmen, man haller sig flytande iaf och det ar huvudsaken. Ska borja leta lite andra jobb till efter jul och nyar. Skulle vilja ha en liten utmaning, far se om jag kan lyckas karpa at mig nagonting spannande.

Just ja, en rolig grej med jobbet ar att vi har fatt skandinavisk tillokning i form av ett jattegulligt mumintroll. Sanna heter hon, en 19-arig tjej fran Helsingfors som hjalper mig och Safstrom att battra pa varan finska. Gissa om vi blev glada nar hon anlande?! Vi som mer och mer snackar finland dagarna i anda.

What else? Var pa bio i sondags, sag en jattefin film som hette American Teen. Som en dokumentar men anda inte. Man fick folja fyra amerikanska tonaringar och deras resa genom sista aret i High school - drommar, oro infor framtiden, karlek o.s.v En valdigt annorlunda film.

Helgens planer ar lite luddiga...Safstrom ar ute och partajar just nu, men jag kande inte for det. Har regnat och askat , sa jag har skrotat runt har istallet - skont att antligen fa slappa lite. Har stressat hela veckan, vi har haft ett rackarns oflyt med public transport, minuterna har inte varit pa varan sida. Vet inte hur manga bussar eller tag vi har missat, ack du grymma varld...Imorgon flyttar vi in pa ett hostel i Kings Cross, aven kallat Kinkan - Men det ar bara for 3 natter, sa det klarar vi val av. Ska eventuellt kolla nan liten paradaktig grej i Darling Harbour imorgon, de tander julgranar och sadant. Lite som forsta advent-events antar jag. Blir kanske en liten ol eller 2 pa kvallen. Eventuellt bbq (det betyder grillfest, farsan) med Sanna och hennes vanner. Om det ar fint vader sa ar jag inte feg for att ligga pa stranden hela sondagen och battra pa brannan sa man inte kanner sig sa blekfet. Har agerat hamster hela denna vecka, nervost pulat i mig mat hela tiden, bara for att vi varit stressade over boende och sadant.  Men som sagt, inom en snar framtid kommer jag gymma som tusan och bli fit igen :P

Som vanligt sa saknar jag er pa hemmaplan och snon saklart - langdskidor pa golfbanan ar vad jag hade velat agna mig at. Men det kommer ju fler vintrar!

Puss kram karlek /Ulrika

Inkopslista: Pepparspray, knogjarn och overfallslarm.

Halsningar fran Russia, typ... Detta ska vara Australiensisk sommar, men ni skulle bara veta hur forjavligt kallt det ar har just nu. Sitter med dubbla byxor, vinterjacka och en sjal pa mig. Inomhus. Anyway har kommer en liten uppdate sen sist;


Jobbet rullar pa, trivs bra. Bara en liten javla medelhavsdvarg till karring som jag stor mig pa till forbannelse. Men det visar jag saklart inte, ar bara overtrevlig tillbaka - det tror jag retar henne allra mest :P Har fatt massa berom for att jag ar skitsnabb pa att sla in paket (Javisst, jag har ju last paketinslageri och rosettdesign pa KTH i 4 ar...) Sa det ar ju skoj att veta att man ar bra pa sitt jobb, aven om det ar pa en tvalfabrik med en schizofren kines som snackar med sig sjalv och spelar upp sma sketcher, samt en flackig gubbe fran Indien. Det finns lite av varje dar, mestadels trevligt folk. Safstrom borjar bli en liten organize dar, sa vi bada ar ratt omtyckta verkar det som. En liten morot (som det sa snitsigt kallas), ar att om vi uppnar varat target, 120 paket/person sa far vi en liten bonus. Varje dag vi klarar malet sa far vi ungefar en hundring extra, och det racker ju ungefar till 50 paket av mina favoritnudlar :)

I veckan var vi och kollade pa en jattefin lagenhet som vi verkligen hoppas att vi far. Den ar ljus, fin, ren och genomtankt - antligen lite svensk standard pa boende. Dessutom finns det tillgang till gym, pool, sauna och bbq area, sa det ar arligt talat som en drom om vi skulle fa den. Vagar dock inte hoppas pa for mycket, far besked nasta vecka. Det ar en kille och en tjej som bor dar, men vi ska isafall ta over tjejens rum. De skulle hyra ut den till de som de tyckte bast om, sa vi haller tummarna for att varan charm gick hem. Det sjukaste var nar killen (som ar tysk) borjade snacka svennebanansprak med perfekt stockholmsaccent. Han hade bott i Danderyd i 7 ar tydligen. Vi blev helt forvanade och tackade gud for att vi inte hade sagt nat olampligt pa svenska infor honom...

Mindre an en vecka kvar i darhuset, kanns bra att fa komma harifran snart. Tanten ar inte att leka med. I mandags nar vi kom hem sa hade hon norpat micron fran varat kok for att ett par irlandska tjejer hade lamnat koket i en valdig rora kvallen innan. Hon hade tydligen blivit skogstokig, tanten, sa jag ar glad att vi var pa jobbet nar hon exploderade. Fick oss en koks- och kackerlackspredikan nar vi kom hem, men det blev atminstone ingen avrattning som vi forvantat oss. Lugna gatan just nu, for hon har dragit ivag med en kyrkosekt for att plocka korsbar till valgorenhet. Matte korsbaren aldrig ta slut, sager jag bara - med glimten i ogat saklart...

Forra veckan hande en grej som blev varat lilla sidoprojekt denna vecka. Traffade lite trevliga irlandare pa en pub, de hangde pa hem till oss sen. Men en av dem var sa javla respektlos mot mig och ljog om att han inte hade flickvan och andra saker ocksa, bara for att fa det han ville. Slutade med att jag slangde ut karljaveln och sa att sadar behandlar man minsann inte en tjej. Det roliga var att han glomde sitt pass hos oss. Safstrom hade numret till en av hans kompisar och berattade att jag hade passet och inte tvekade att klippa det i smabitar. Sedan horde vi inte av dem forran i tisdags da han kontaktade Lina och undrade om hon kunde overlamna passet till honom. Hon sket i att svara. Dagen efter fick de lite panik och kontaktade aterigen henne. Sket i att svara igen och horde slutligen av sig och sa att det dar var mellan mig och karljaveln. Sa i torsdags sa ringde en skitnervos irlandare till mig och bad om ursakt och fragade om han kunde fa tillbaka sitt pass. Jag foreslog att han och hans flickvan skulle komma och hamta det. Da holl han pa och skita pa sig, tror jag. Det roligaste var anda nar han sa:  "eh..hehe..I'm flying to Melbourne tomorrow morning, heh hee eh, so I actually need that passport" och jag svarade att ja, det far vi allt se, har javligt mycket att gora idag, vi ska till IKEA och sa. Sa ville han att Lina skulle lamna det till hans kompis. Fragade Safstrom om hon skulle traffa honom och hon sa ett iskallt nej. Kunde hora paniken i hans rost men tankte lata honom svettas ett tag till sa jag bara avbrot honom och sa att "ja vi far val klura lite pa det har och se om vi hinner komma fram till en losning innan morgondagen, vi  aterkommer till dig" sedan la jag pa i orat pa honom, haha. Darefter skrev vi en fin lapp med en kitchig ram runt om, texten lyder "Bad karma will bite U in the ass" och tejpade fast i hans pass. Nar tiden var inne sa kontaktade vi hans kompis och Safstrom overlamnade slutligen det till hans kompis. Tror och hoppas att han lart sig en laxa - Ingen ska javlas med Moomin&Moomin, inte ostraffat iallafall.

Nar vi anda ar inne pa amnet karljavlar...Traffade ett engelskt rugbylag forra veckan, verkade roliga och trevliga forsta gangen, men nar vi traffade dem igen sa var de precis lika oforskamda och storkaftade som alla andra harborta. Det ar sa trakigt att man inte kan traffa trevligt folk och umgas som normala manniskor, utan att det alltid ska sluta med att vi gar for att vi fatt nog av trakasserier. Var samma visa ikvall. Vi akte till Bondi Beach for att ha en trevlig nykter kvall pa nagot mysigt stalle. Trodde vi hittat ett. Drack cola och kollade pa musikvideos, snackade skit och relaxade efter en tvalpaketerandets arbetsvecka. Men nog fan ska ska det fram manniskor fran alla mojliga lander och de ska promt snacka med oss, vare sig vi vill eller inte. Har forsokt alla olika metoder for att lagga fram att vi inte ar intresserade, men ingenting hjalper. Det borjar med att de ar jattetrevliga och slutar med att de star och skriker hur javla fula vi ar och att de anda inte ville ha oss (for vi ar ju fulast pa hela stallet...) och sa far man lite drinkar kastade over sig. Safstrom klappade nastan till en idiot, men han var for snabb, hon fick atminstone in en spark i skrevhojd. Sjalv holl jag mig forvanansvart lugn, men det ar bara en tidsfraga innan min forsta bitchslap ar ett faktum. Ska kopa harspray och nat overfallslarm imorgon, tror jag. Kan inte vanta tills jag far spraya nan javla aussiekarl rakt i ogonen nasta gang de oppnar kaften for att trakassera oss. Och nagra vakter ar det saklart aldrig inom synhall. Da far man ta saken i egna hander, jajjemen. Vara utekvallar i Sydney slutar allt som oftast med att vi gar hem, skitforbannade och trotta pa att det alltid finns nagon som ska forstora varan kvall. Vi klar oss inte oanstandigt och vi haller oss diskreta - och anda far vi ta sa mycket skit. Har aldrig varit med om nagot liknande. Borjar undra om det ar for att vi ar blonda och de har nagon skev uppfattning om svenska tjejer? Men anda, man ska fan kunna ga ut naken om man sa vill, utan att behova forsvara sig mot massa otrevliga killar som blir skitsura om deras anstrangningar ej ger resultat...Igar var det inte lika illa som ikvall, men fick saklart var dagliga dos av trakasserier. Lutar val at att man far agna sig att andra saker istallet om helgerna i fortsattningen...

Eventuellt ska vi aka till Canberra nasta helg, det skulle vara skoj :) Men det ar lite svart att planera innan vi vet vad som hander med lagenhet och sadant. For ovrigt sa hoppas jag pa solsken sa att vi kan ligga pa stranden och dega om helgerna, kanske till och med vaga sig upp pa en surfingbrada en vacker dag!

Vill inte vara neggo i bloggen hela tiden, men jag tanker inte heller sitta och kvittra om hur jakla amazing allting ar har, for da skulle jag ju ljuga. Uppskattar mestadels att vara har, men ibland ar det inte alls skoj. Har iallafall reslusten kvar och Sarra och jag klurar ut en massa roliga projekt hela tiden. Sa det ar blandade kanslor, som vanligt.

Safstrom har nu bokat hembiljett till 11 februari, mitt visum gar ut i slutet av april. Far se hur jag lagger upp resterande manader, tror jag har en liten plan, delar med mig av den sedan.

Nu ar det ljust utanfor fonstret, faglarna kvittrar och klockan ar tydligen halv sju pa morgonen. Dags att ga och lagga sig, det tror jag det ;)

Puss kram karlek till er alla darhemma - Saknar er mer och mer och mer!

/Ulrika


Var ar tvalen, syster?

Hejhej fran South Coogee!

Har faktiskt fixat jobb nu, borjade i mandags. Hittade en annons pa gumtree i lordagsnatt om  att Lush behovde X-mas casuals som hjalper till att paketera och sla in tvalar, badbomber, skonhetsprodukter m.m Foretaget finns ju hemma i Sverige ocksa, sa det ar ju en liten fordel om man behover jobb pa hemmaplan sedan. Iallafall sa drog jag ivag ett mail mitt i natten och de ringde redan i sondags och fragade om jag kunde borja dagen efter. Sa nu jobbar jag 08.00-16.00 (minst), mandag till fredag. Det ar forsta gangen nagonsin som jag har ett heltidsjobb och lediga helger som normalt folk. Kanns valdigt skont :) Lonen ar inte den basta, men inte heller sa javla pjakigt med tanke pa vad man gor. Det ar ratt soft att packa in sma snjasiga grejor som luktar gott och sedan sla in dem i fina julklappspapper. Man kanner sig som en liten tomtenisse i julverkstaden, valdigt gemytlig kansla over det hela. Lite monotont kanske, men man kan sta och dagdromma och klura pa massa roliga framtida projekt samtidigt. Borden ar dock lite laga och min gamla forslitningsskada i axeln gor att man kanner sig ganska tilltufsad i slutet av dagen, men det far man ta. Tar over en timme ut till fabriken, 2 bussar och 1 tag. Ska fixa veckokort imorgon, sa det blir en ganska billig slant for transport. Det basta med jobbet ar att Safstrom borjade dar idag - sa vi fular pa  tillsammans och drar massa tvalskamt och tiden gar faktiskt fort. Alla andra tror att vi ska sluta vilken minut som helst, men vi gillar't!  Man far generosa p[ersonalrabatter ocksa. Kommer jobba dar tills julrushen ar over, sedan blir det nog lite fruktplockeri...

Borjar bli finvader har nu, solen skiner varje dag och det ar komfortabel tamperatur. Ska planera in lite roliga saker tills helgerna, kanske till och med vagar hyra en bil for ett par dar och ta en weekend i Canberra. Stannade till dar en morgon pavag fran Melbourne till Sydney, men hann ju inte se nagonting da. Skulle va lite spannande, eftersom den ar uppbyggd enbart till syftet att vara huvudstad. Sa den borde ju vara perfekt...

Det kanske blir segling denna helg, far se vad som hander. Annars hanger vi nog pa Bondi beach eller nagon annan av alla fina strander har. Som ni hort sa har jag fatt tillbaka lusten att vara har ett tag till, tror det beror mycket pa att man kan slappna av lite nu nar man har en inkomst igen och dessutom fatt en paus fran backpacker-livet. Sa ja, det flyter pa harborta, mar bra av att ha lite dagliga rutiner och en ordnad vardag. Och enligt min egen meterolog pappsen sa ar det minusgrader och rusk hemma. Sa jag kan ju lika garna hanga kvar down-under ett tag...

Men faktum kvarstar - jag saknar er sjuukt mycket ibland, kan knappt barga mig tills vi ses igen :)

Kram och puss fran Ulrika

Att dela rum med Mel C

Har inte haft nagon lust att plita har pa ett tag, har genomgatt en allmant forvirrad och gradaskig fas senaste veckan.

Kom till Sydney forra fredagen, Safstrom var valkomstkommite. Vi bodde i Kings cross forsta natten, pa ett hostel som nastan fick mig att borja grata - fy fan vilken javla misar! Kings cross ar for ovrigt syndarnas naste - Tuttiga dagtids-strippor i granderna, uteliggare som snaskar halvatna burgare fran trottoarkanten, en och annan formiddags-alkis samt orakneligt antal extrembogpar som huserar pa stadens gator. Och det blir annu varre om natterna. Vi gick ut pa kvallen eftersom det var Halloween, har aldrig i hela mitt liv blivit sa javla trakasserad av folk fran hoger och vanster. Det slutade med att vi gick hem, Sarra och jag. Fick inget bra forsta mote med Sydney och kande mig allmant ynklig nar jag krop ner i min slitna sang och somnade till fylleskralen pa gatan utanfor...

Dagen efter lyckades vi fixa ett house share ute i Coogee, ratt nara Bondi beach. Kande att vi var trotta pa backpackers och hostellivet, sa vi var valdigt excited nar vi akte ut till South Coogee. Men som alltid nar jag ar i farten sa blir det inte riktigt sadar javla bra som man tankt sig...

Vi ar nu inneboende hos ett sisadar 150 ar gammalt par, betalar tillsammans 6000 kronor i manaden for ett gemensamt rum pa overvaningen. Rummet delas ocksa med Mel B, Mel C, Emma, Geri och Victoria samt Cleopatra-ganget. I tavelform, kanske bor tillaggas. Dessutom sitter det mjukporr i 80-talsanda overallt ocksa, tydligen sa har farfar fossil varit fotograf i sina dar. Karringen i huset ar en riktig...karring. Farmor Hitler har vi valt att kalla henne for. Varje dag ar det ett evinnerligt gormande om det ena och det andra, allt som oftast ber hon sin man att halla kaften eller gar runt och letar fel med lykta och ljus. Pa tal om ljus, sa far man knappt anvanda det i detta hus. Hon springer runt som en javla glodlampspolis och hotar med att hoja hyran om lyset ar pa i ett rum nar ingen ar dar. De sjalva anvander tv:n som enda ljuskalla, dar sitter de forovrigt ungefar 14 timmar om dagen. Minst. Sa ja, vi famlar runt har i morkret och forsoker fa ordning pa saker och ting. Fick oss en avhyvlig haromdagen for att det var stokigt i VARAT rum och idag hittade karringen pa en ny regel om att  om vi anvander koket pa nedervaningen sa maste vi ata dar ocksa, istallet for pa overvaningen dar vi bor. Pensionarshelvetet har uppenbarligen for mycket fritid. Dessutom luktar det aldreboende har i huset, i basta fall. En kommentar som klacktes en gang nar vi atervande hit efter en promenad var : " Ar det nan som har skitit eller lagar dom mat?" Pa den nivan ar det.

Ska bo i darhuset till 28:e november, sedan blir det nog att bege sig till en fruktfram ute i outbacken. Kanner att jag behover lite lugn och ro, orkar inte vara bland massa folk och bilar och skit hela tiden. Sinnesfrid ar vad froken Forsten efterstravar.

Har varit pa vippen att boka en hembiljett, borjar langta efter en normal organiserad vardag igen. Sverige erbjuder faktiskt manga mojligheter och jag ar taggad pa att borja plugga eller jobba pa nagot descent stalle. Har fatt nog av att lalla runt, aven om denna tid harborta har varit valbehovlig. Men det kanns som att jag fatt ut det mesta av landet nu, matt pa upplevelser, kulturen, platser och framfor allt folket. Kringflackandets tid ar forbi. Har bara en del av ostkusten kvar, sen ar jag nojd. Men som sagt, lite fruktplockeri for att skingra tankarna - Sverige finns ju kvar. Man kan inte kasta in handduken hur tidigt som helst. Men ja,d et har blivit mycket grubblande och funderande senaste tiden.

Har sett operahuset nu, det var ju ocksa en flopp. Det ar litet och pissgult, sa nu vet ni det. Sa slipper ni aka hit och sta med skagget i brevladan som Safstrom och Forsten gjorde.

Idag har vi hangt pa en liten strand - kan inte stava till namnet, men vi kallar den for "Mar-du-bra-beach" (jotack, det ar jamna plagor...) Jag brande ansiktet och ser ut som en jattetomat, men det var atminstone en harlig dag. Jattestora vagor som vi plaskade runt i, skoj skoj!

Lagade kangurukott, korv och majskolvar till kvallsmat, det blev forjavla gott faktiskt. Sedan blev det utgang vid Coogee beach, trevlig stammning och inte sa draggigt. Gratis moderatbubbel med nagra pajsare, sedan pumpkinbus hem - det ar en buss som skjutsar hem ungdomarna gratis, uppskattad service. Och nu sitter jag har med en latt huvudvark, borjar bli dags att tanka pa refrangen...

Ha det fint hemma, och vem vet, vi kanske ses snart?

Puss, kram och varma tankar /Ulle rodfejs


RSS 2.0