Om jag fick vara någon annan för en dag...

...så skulle jag ändå välja mig själv!

Söndag igen. Gula löv utanför fönstret. Thailändsk currysoppa. Ett varmt bad som väntar. Varvar ner. Funderar. Försöker göra så lite som möjligt. Hoppas på att somna inom en timme. Väckning 04.00. Jobbar morgonflighten. Ska bli skoj. Mitt liv är guld.

Igår blev det sen middag med Emma på Afrodite. Åt räksallad. Smakade mer än bra. Sedan plockade vi upp några tjejor längs vägen och hamnade hemma hos Lian, en kollega. Hon kan mycket väl ha det snajsigaste hemmet jag någonsin varit i. Trevlig kväll med snack och skratt. Skulle till logen sedan. Behövdes 2st taxi. Våran dök aldrig upp. Gick. Fick skavsår. Klockan var för mycket när vi kom fram. Vände. Gick till Capsi. 2 personer där. Vände. Träffade 3 norska plioter. Vände igen. In på Capsi. Sänkte en öl med dem och pratade om allt möjligt. Mysiga killar. Efterfest hos mig med Maja och 2/3 pilots. Djupa diskussioner, intressanta funderingar. Ibland är jag hänsynslös i mina åsikter. För jag har alltid rätt. Såklart. Hängde här tills 06 imorse. Sa hejdå och bytte nummer. Våra nyfunna vänner flög hem till Oslo idag. De kommer tillbaka om en vecka, blir kvar två. Då ska vi hitta på någonting skoj :) Ska bli kul! Känns uppfriskande och lite exotiskt med folk som inte är vanliga anderssons och som tycks ha samma intressen och sunt förnuft. Inga karljävlar här inte. Och detta blir en liten kompensation för den delen av backpackandet som jag saknar mest. Att träffa folk från andra platser. Att lära känna människor av en slump. Och ibland möter man någon som man aldrig träffat förr, men ändå känns det sådär löjligt avslappnat som att man hade varit tjenis sen 1997...


Och i min värld är söndag lika med degardag. Veckans kravlösaste dag. Man måste inte göra någonting alls. Jag gick på promenad, ut i skogen. Underbara skogen. Har hittat min favoritslinga - på stigen, längs sjön, upp i fågeltornet, ner igen, längs vägen, in i skogen, traska på plankor, längs sjön, vända, samma väg tillbaka. Blå himmel eller 14 nyanser av grått spelar ingen roll. Det är alltid vackert. Så jävla vackert. Man får liksom ro i själen, no matter what. Blåste höst idag. Vinden är något av det bästa - frihet, nystart, energi. Och när man är ute och traskar i skogen en sånhär dag så känner man sig odödlig. Man fixar vad som helst. Allt är möjligt. Och nu låter jag sådär knäpp igen, säkert. Men det bjuder jag på. För jag älskar naturen här. När man jobbat kvällspasset och kör över bron, ser ut över en guldfärgad sjö, orange himmel och fjällen i bakgrunden. Då gör det fanimig ont i hjärtat för att det är så fint. Och just nu skulle jag inte byta det här mot någonting.

Dessutom finns det fina människor här, och tänka sig att jag har fått lära känna dessa. Har så svårt att tänka mig att för 3 månader sedan kände jag ingen. Märkligt. Många är så självklara nu, vill inte vara utan. Jag kan vara mig själv här och folk gillar´t. Tack.

Jag har solsken i magen varje dag - och då vet man att man har det så bra som det bara går.


Ett komatrolls bekännelser

Ja usch, det blev lite för mycket av det goda ikväll och mjukisbyxorna spänner oroväckande mycket över den där magen. Sockershock och matkoma. Känner mig väldigt relaxad, eller som konstnärsmongot som jag jobbade med, brukade säga - "luluxt" haha. Anyways, lyxade till det med tacos och ett gott rödvin ikväll - följt av massa smågodis. Det ska kännas att det är fredag helt enkelt! Fick trevligt sällskap av Emma, vi kikade på Sagan om ringen - fast som vanligt så surrade vi mest :P Fredagar är chillkvällar, tycker jag. Då ska man lyxa till det lite lagom - unna sig någonting gott, hoppa i myskläderna, vara allmänt lat och degig, gärna ha roligt sällskap att snacka skit med. Det blev helt enkelt precis sådär bra som det ska vara, ikväll :)

Igår blev det roadtrip till Haparanda - skoj skoj! Tog ganska precis 3 timmar dit, kom fram strax efter 9-tiden. Hittade min finska favoritaffär, blev mycket shoppat kan jag avslöja. Men man blir liksom lite skadad när man bor härute i "byn". Så fort man är någonstans med affärer, låt oss kalla det i en stad, så köper man liksom på sig allt möjligt - för man vet aldrig när man shoppar nästa gång. Gjorde iallafall många fina fynd i kläd- och sminkväg. Har typ en ny höstgarderob nu, åtminstone mycket basic - fast lite roligare än vanliga basplagg. Hittade dessutom både stövlar och pumps till jobbet för en billig slant, 350kr! Och då fick jag ett par rockiga platåskor på köpet. Skopunkten is the shit. Laddade även upp med strumpbyxor och diverse hårspännen till arbetet. På IKEA gick det bara bra, började med kaffe och bulle, sedan blev det seriös shopping. Hittade en snygg, enkel och billig tv-bänk, love it. Dessutom köpte jag 3 hyllor i samma färg (svartbrun) - ska sätta en ovanför tv:n sedan och de andra två åkte upp i sovalkoven idag. Och just ja! Köpte två skitstora växter där också, de reade ut dem för 99kr styck - snacka om kap! Hoppas de överlever hemma hos mig, har ju en förmåga att dräpa allt levande inom 2 månader...Sedan blev det lite annat smått och gott - badrumsmattor, kryddburkar, köksredskap, kastruller, ramar, kuddar, snajsigt tyg, en bok och en superhet lampa i glas (som jag sedan tappade i asfalten här och som nu har en skitstor spricka...) Allt som allt gick IKEA-kalaset på 1500:- Galet, eller hur?! Och något ännu mer galet är att jag fick in tv-bänken i lila blixten. Vi snackar millimeter här, men det gick efter lite trixande och donande. Blir mer och mer övertygad om att min micra är en undercover combi. En varmkorv och en pizzaslice senare råkade jag gå in i en djuraffär. Det ska jag inte göra ensam egentligen, eftersom jag är sällskapssjuk och älskar djur. Höll på att impulsköpa en diamantfink där, hade till och med bestämt bur. Sedan kom verkligheten ikapp och jag började snegla mot ett akvarium istället. Det hela slutade med att jag lämnade stället tomhänt. Men jag tror faktiskt att jag ska adoptera några fiskar inom en ganska snar framtid.

Och så måste jag erkänna en sak - jag har köpt fejk-glasögon. Har med lätt förakt irriterat mig på folk som kör med glojärn fast de inte behöver, bara för att se ut som någon kulturnisse från svt liksom. Men så igår, i den finska affären (där de för övrigt säljer jättebra läppglans), så kunde jag inte låta bli att prova ett par. Och så var jag fast. Jag ser ut som en halvnördig biblotikarie eller en halvsexig sekreterare i dem, välj själva. Tycker jag ser lite töntigt söt ut i dem faktiskt. Om inte annat så kan de användas i dejtingsyfte; Ute på krogen är man ju alltid lite extra piffig. Tänk om man möter en trevlig prick där som vill träffas igen. Blir det sedan en dejt så slänger man på sig glasögonen inför denna - och om karln gillar en p.g.a personlighet så stannar han.  Men om det bara var min superheta uppenbarelse han ville åt, så lär han lägga benen på ryggen och springa iväg från glasögonormen. Och då blev man av med en såndär ytlig jävel som man ändå inte ville ha. Dessa glogärn kan alltså vara mitt bästa köp ever! Eller mina leopardmönstrade handskar i plysch. Snajsiga är bara förnamnet! Middagen fick bli en baguette från Subway, inte käkat där sen Australien, så jag fick flashbacks när jag käkade den i bilen på vägen hem. Satt och fnissade för mig själv åt massa tokigheter som hände därborta. Sedan lyssnade jag på en intervju med Zlatan från 2001 och 27 mil senare var jag hemma igen. Klockan var typ 22.30, så jag orkade inte härja med så mycket möbler och sådant då...

Vaknade sinnessjukt sent idag och frukosten avnjöts runt 14-tiden. Ringde världens bästa Malin och surrade bra länge om ditten och datten. Sedan började dagens utmaning; Att själv bära upp tv-bänken i dess otympliga förpackning. Den vägde över 20 kg. Hasade mig upp till andra våningen, måste sett ut som ett saftigt mongo alltså. Det är vid sådana tillfällen jag saknar en sambo, och nu snackar vi inte diamantfink. Men jag gjorde´t! Man kommer tydligen långt med lite finsk sisu och en "can do-attityd" Monterade ihop bänken och är äckligt nöjd med resultatet. Den passar perfekt här! Det som fattas här nu är en ny tv och 2 stora blomkrukor till mina gröna vänner. Köpte ett par på dollarstore idag, men de var för små...Klurar på en kreativ lösning, vi får se hur det slutar. Trivs riktigt bra här och det känns som att jag fått till det precis som jag vill faktiskt.

Imorgon blir det nog lite bus med Maja och Emma, säsongens sista logdans går ju av stapeln. Under dagen blir det mer lägenhetspyssel och kanske, om jag vaknar på den hurtiga sidan, så blir det en schväng i motionsspåret.

Som sagt, kommer hem-hem på torsdag kväll och åker hem igen på söndag eftermiddag. Var där eller var rektangulär!(be there or be square), folket! Ty jag vill intensiv-umgås med er och kramas och jävlas och allt annat som vi gör :)


Och idag skriver jag bara det som faller mig in;



Varför hoppar jag fortfarande 3 meter upp i luften när posten kommer? Borde vant mig vid brevinkast, kan man ju tycka.

Att vara singel. Är inte detsamma som att vara ensam. Och det är inte alltid negativt. Just idag känns det spännande och lite härligt att vara fri. Man vet aldrig vad som kan hända, och vetskapen om att man får låta det hända, ifall det skulle hända - det är en bra känsla.

Varför räcker tiden aldrig till, till allt det där som man tänker att man ska göra? Sen. Just idag är det möjligt att det beror på att jag inte ställde nåt alarm och därför vaknade med ångest kl 12.41...

Vad märkligt att mitt huvud tycks väga 2 ton idag, och att 0,4liter kaffe inte hjälper ens lite...

Ska jag ut och härja med de små blå i skogen idag igen, eller ska jag börja på "den där tavlan" som jag tänkt börja på 43 gånger tidigare? Ja, den där som redan ser skitsnygg ut inuti huvudet...

Fnissar lite över Glenns inlägg om sin lilla Simsons familj i plast och följande mening; "Och ingen vettig framtida sambo kommer vilja ha Familjen Simpsons i bokhyllan..." På min tid stod de dock på dvd-spelaren, under TV:n. Men så var jag väl inte vettig heller.

Innebandyträning ikväll. Känner mig fortfarande halv-förkyld, men vill inte missa veckans andra träning också. Jag vet att jag måste träna så mycket som möjligt för att ens hänga med någorlunda. Bara att tagga till och försöka fokusera ikväll. Mitt mål är att vara lite mindre dålig än förra träningen. Ja, små delmål is the shit.

Och disken diskar inte sig själv idag heller. Märkligt. Måste snäppa upp mig snart - byta morgonrocken mot mjukisbyxor, dra igång "Get mama a house" och helt enkelt reda upp i köket. Vet ni vad det värsta är? Att diska bestick. Det är nästan lika äckligt tråkigt som att städa garderoben. Men bara nästan.

Funderar över hur lång tid det tar att rulla iväg till Haparanda. 27,5 mil. Enligt google maps så tar det 3h och 36min. Det vägrar jag tro på. Deras förslagna väg går via Lule, dit tar det typ 1h, 45min. 15 mil. Isåfall stämmer deras uträkning rätt bra. Men samtidigt går det på på 90 minuter till Piteå, och enligt deras kalkyl så ska det ta över 2 timmar. Känns som att det kan gå fortare att blåsa på via Pite, men jag vet inte? Om man snittar på 90km/h så borde det ta 3 timmar. Det låter rimligt. Det man förlorar på 70-vägarna tar man igen på 110-sträckorna. Taa-daaa! Jag har prövotid kvar på körkortet, så det är väl lika bra att inte speeda på i 140 (högsta hastighet som lila blixten pallar). Tror det blir avfärd härifrån imorgon runt 5.30-tiden. Fast om jag åker en halvtimme senare så har statoil öppnat och jag kan köpa en takeaway-latte. Det är av någon anledning jätteskoj att dricka kaffe i bilen. And I don´t know why...

Nej, det här går inte. Klockan är över två och jag har inte gjort någonting vettigt alls. Nu måste jag faktiskt vakna till och göra något. Disken skriker mitt namn och jag får nog ingen sinnesro innan jag eliminerat den. It´s a dirty work, but someone´s gotta do it. Och det mina vänner, är jag.


0,5 liter senare

Ja, jag kom iväg på min lilla blåbärsjakt i eftermiddags. Det regnade och jag blev blöt om fötterna, men det var det värt. Hade kaffepaus i fågelskådartornet, hamnar ofta där när jag har någonting att klura över. Gillar att vara en bit upp i luften, man har fin utsikt över sjön därifrån. Traskade hem igen, gick till affärn sen och köpte lite grejor. Surrade med Emma i telefon, gjorde blåbärssmoothie, surrade med Malin i telefon. Sedan ringde Säfström. Luren har gått varm helt enkelt. Samtal från fina fina vänner är precis vad jag behövde idag för att hamna på rätt sida om humörsvängningarna...

Annars då? Jo, just det - sammanfattning av veckan;

I tisdags fyllde Linda(en kollega) år så vi var där ett gäng och fikade. Skoj att umgås utanför jobbet!

Jobbade i början av veckan och resten av tiden har jag som vanligt donat i lägenheten. Alla möbler är målade nu och lite annat småfix är undanstökat. Gjorde även ett halvtamt försök till att städa garderoben...

I fredags blev det långfika med Emma på ett mysigt litet café här. Hade aldrig varit där tidigare, men det var jättetrevligt och riktigt goda baguetter. Snackade skit i flera timmar, sedan spanade vi in marknaden. Gjorde dock inga fynd där, men det var skönt att bara strosa omkring ett tag. På kvällen våldgästade vi Maja, hyrde en film och köpte socker i olika former. Vi såg The Curious Case of Benjamin Button. En fin historia och väldigt vackert filmad med ljussättning o.s.v - men den blev lite långdragen och handlingen vävdes inte ihop helt hundra, tycker jag. Sedan råkade vi snacka skit tills klockan var alldeles för mycket, kom hem någongång efter 02.

Därför tog jag en välbehövlig sovmorgon igår och sedan stökade jag omkring härhemma, tvättade och lite sånt. Spelade poker och lyssnade på musik. Runt 19-tiden blev det middag hemma hos Malin(kollega) med lite fler flygisar, allt från piloter till tekniker. Fick även träffa lite nytt härligt folk och Maja joinade efter ett tag. Sen ramlade Emma in också och som vanligt kunde vi aldrig sluta blurra. Hela ligan drog vidare till Capsicum sedan och hittade en hel hög med folk att socialisera med. Tiden gick fort, som alltid. Tillställningen slutade med efterfest hos Maja och det hela kan sammanfattas som en riktigt kul och lyckad kväll. Som sagt, vilka goa människor man är omgiven av! :)

Jobbar imorgon och tisdag, sedan är jag ledig ett par dar igen. Funderar lite smått på att dra till Haparanda och shoppa det sista till lägenheten på IKEA. Lutar nog åt att det blir så. Hade egentligen tänkt ta det samma gång som jag hämtar mitt reparerade usb-modem i Piteå, men det tycks ju dröja. Annars får vi se vad som händer i veckan, blir lite träning och annat skoj iallafall.

Just ja, kommer troligtvis hem mellan 3-6 september. Se till att vara hemma då, folket! :)

A walk down Memory Lane

Så var det söndag igen då, tydligen. Mina söndagar är ångestfria nuförtiden, eftersom det är skoj att jobba. Annat var det när man satt ute på Varvsholmen hos Telenor och plöjde igenom varenda artikel på aftonbladets hemsida, provade alla sorters te som fanns i fikarummet, ritade tvåhundra bläckcirklar och ibland en kanin - bara för att man skulle få tiden att gå. Den sista timmen var alltid längst, och när man äntligen fick sluta så kändes det alltid som att man blivit pånyttfödd. Sedan trampade man hem genom snålblåsten, 6 minuter tog det om man lyckades tajma in trafikljusen och inte hade motvind...Det var iallafall fina lokaler och bra kollegor, jag saknar dem ibland. Jag längtar till Kalmar idag, av någon outgrundlig anledning. Skulle vilja gå förbi slottet och längs med havet, bara traska omkring och se om allt är sig likt, eller om det hänt något storslaget sen sist. Känns som att det var hundra år sedan jag var där och jag blir nästan lite nostalgisk när jag tänker på hur det var. När jag ser tillbaka på det nu så känns det som att jag var väldigt ung och att det var väldigt länge sedan. Men egentligen så är det inte alls länge sedan, och egentligen så är jag fortfarande inte vuxen...

Känner mig lite moody idag, vet ej varför. Vi skyller på hormonerna, ja det gör vi. Eller så tänker jag bara för mycket, fortfarande. På det som var, på det som är och på det som ska bli. Ibland reagerar jag konstigt på saker, utan att jag ens förstår själv varför jag gör det. Sådant som jag inte reagerade på förr på samma sätt. Förstår mig inte på mig själv just nu och det känns lite som att jag förstör saker som hade kunnat bli bra. Och som sagt - det är svårt att hitta, om man inte vet vad det är man letar efter...

Ska ut och plocka blåbär nu, skingra tankarna och andas skog - kommer nog en liten sammanfattning av veckan här sedan.

Fångad i en 73-årings kropp...

...och om man fick önska sig vad som helst, så skulle jag önska mig en helkroppsmassage. Lårmusklerna skriker och ryggen vill inte hållas upprätt. Kanske ska köpa mig en spikmatta, men jag petade på en sådan i en affär och det gjorde ju ont...

Har precis kommit hem från en joggingtur, körde 6:an som vanligt. Hade bra klipp i steget faktiskt. Direkt innan dess var det innebandyträning. Till min stora besvikelse så gick det inte skitmycket bättre  med gamla klubban. Nej, jag får helt enkelt acceptera att jag tappat allt vad sikte, skott och pass heter. Ska fanimig träna skott häruppe i lyan, eller ute i trapphuset. Usch, det är lite jobbigt att det går så dåligt, samtidigt så är det skoj att lira (försöka) iallafall och det positiva är att knät fungerar felfritt. Sedan sitter det mycket i huvudet också, tror jag. Det kommer ta tid att komma tillbaka i någorlunda form, men då får det väl vara så.

Ska nog införskaffa gymkort snart, saknar att schvettas på Pulshuset - så det blir till att pumpa häruppe i norrlandet istället. Vill bli starkare i överkroppen och kanske få någon sorts kontur på mina degiga armar. Tror jag får med mig Emma dit - känns som att vi har samma jävla go i oss, så vi kan säkert motivera varandra rejält.

Annars så kan jag ju nämna att farsan var här  på besök, kom i torsdags. Vi hämtade hem soffan och det börjar bli fason på saker och ting här i "huset". Har pimpat vardagsrummet, är ganska stylish nu :) Hade lite smygpremiär här i lördags med Emma, Maja (som bodde här innan mig) och 2 innebandytjejor. Jättetrevlig förfest och på Capsicum var det knökfullt (för att använda ett uttryck från Gävle...) Tiden försvann och folket också, själv hamnade jag på en sansad liten efterfest innan jag knatade hem genom ett noll-gradigt Arvidsjaur. Hejdå, sommarn.

Men jag är ju en såndär som tycker att hösten är helt fantastisk  - älskar när luften blir frisk och lite kylig, när det luktar skog och när vinden river i. Då får man lite färg på kinderna och ny energi, då känner man att man lever.

Och jobbet ja, det är lika underbart som alltid. Skulle ha jobbat idag, men det blev schemaändring - de ringde och sa att jag fick ledigt. Och det sjuka är att jag blev besviken. Så kul är det att arbeta med det jag gör och för det bolaget jag är anställd av. Kan fortfarande inte fatta att jag har det så himla bra, på alla sätt; Ett heltidsjobb som är ett rent nöje, en lägenhet som jag trivs jättebra i, fina kollegor och vänner både här och där,  världens härligaste natur utanför fönstret och bor i en by som är full av värme och hjälpsamhet. Ja jävlar, man låter ju nästan religiös...

Det enda som saknas är någon att kramas med. Har kikat runt på blocket. Ja, efter en liten katt eller en ännu mindre hund alltså. Jag är ju mer kattmänniska, men det skulle kännas nasty att ha det lilla livet i lägenheten hela tiden. Katter ska ju vara ute och härja - typ jaga gnagare, fara runt i träd eller pissa i sandlådor...Så då är alternativet en asliten jycke istället, som är lätt att ta med om man reser någonstans, dessutom finns det en del som är ruskigt söta. Samtidigt vill jag inte ha något att fylla ut handväskan med, utan någon som kan hänga med i mitt promenadtempo. Eller så blir det guldfiskar. Äsch, jag vet inte. Jag vill ju vara oberoende så att jag kan flänga omkring utan förbehåll. Men jag känner att jag behöver någon att pyssla om och ösa kärlek över. En liten sambo. Kanske borde jag satsa på att träffa en karl istället? Men då ska det vara på riktigt. Dessutom är jag feg och fortfarande lite skadad sedan sist. Det ska ge mer energi än det tar och jag vill aldrig bli dumpad igen. Är ju förfan livrädd för det redan nu, fast jag inte är i ett förhållande ens. För jag vill inte slösa månader sen på att komma över någon som inte fattade hur bra han hade det. Samtidigt blir man lite påverkad av att bo häruppe - alla är ju i en relation. Jao, så jag är alltså jaurets enda singel. Så blir jag alltid mer gosig i allmänhet när det är höst, det är så galet hög mysfaktor på denna årstid...

Jag vet, såhär gör vi; Jag ger det 1 månad, har jag inte träffat någon som är värd mitt sällskap då, så skaffar jag en fyrbent liten vän istället. Ska försöka uppdatera hur mitt lilla mission artar sig, om det nu kommer finnas något att alls att skriva om det...

Over and out.


Mona-Lisa hänger i mitt badrum...

...medans jag sitter  här mitt i en röra av kläder, prylar, frigolit, diverse skräp och ett skapligt lager damm. I denna misär plockar jag dock fram lite vardags-glamour i form av ett glas välkylt smultronvin och gammal gubbrock. En udda kombo, I know.

Vet inte hur jag ska forma detta inlägg, hade ju som bekant totat ihop en sammanfattning av senaste veckorna, men den avhandlingen försvann. Och lika bra var det, för det var ett ganska halvtäskigt hopkok. Men okej, vi kör väl en snabbis;

Gotland. Visby&Vänner. Underbart. God mat. Härligt folk. Sommar, och det kändes. Strålande sol. Semesterkänslor. Rea-shopping. Nya bekantskaper. Glass som höll världsklass. Rap das armas, överallt. Party och lagom rund under tårna. En fin weekend som förhoppningsvis blir tradition. Ett varmt minne att plocka fram när man skrapar rutorna och förfryser genitalierna kl 05 på morgonen i vinter.

Förra helgen. Oväntad fredagsfylla med Emma och de irländska teknikerna, samt pilot. Personalfest i light-version. Capsicum, the place to be. Mycket skratt. Fina kollegor. Öl. Öl. Öl. Och som Säfs konstaterat för länge sen; Engelskan flyter på mycket bättre när man är på lyset. Fick sällskap hem, uppskattat. Annars kanske bjärven eller nån hormonstinn K4:ing hade tatt mig. När jag kommit in i lägenheten insåg jag att jag var dyngfull. Bara sådär. Världen snurrade och då är det svårt att göra pommes. Brände upp dem. Somnade på min madrass. Vaknade dagen efter och vågade inte röra mig, ifall huvudet skulle ramla av. Ofrivilligt dejtande av toalett. Isolerade mig från omvärlden, svarade inte i telefonen, svarade inte på sms. Dissade en utflykt till Storforsen, fast jag jättegärna hade följt med. "För ett dumt huvud får kroppen lida" är fortfarande min favorit-klyscha. Och som alltid när en brutal bakfylla inträffar, så lovade jag mig själv att aldrig dricka igen.

På kvällen blev det grillning med Emma och co. Gott. Trevligt. Frågesport och kortspel, logdans och myggstift. Bra folk, dåligt folk, konstigt folk. Bakiskäk med teknikerna, en nattlig promenad hem genom byn.

Söndagen. Bakispizza på Tre Kronor med E. Efterföljt av promenad och avslutande calippo. En glidardag efter helgens äventyr.

Har hunnit med Lule en sväng och Piteå x 2 sen sist. Spanade in havsbadet. Sand. Vatten. Avklädda människor i varierande färg och form. Feta danskar och skrikiga småbarn. 15-åringar som är det tuffaste som gått i ett par foppa-tofflor. Husvagnar och Expressen. Solvarm öl på eftermiddagen. Det är sommar-Sverige det.

Pulat med diverse ångestframkallande vuxen-saker; Ringt Telias kundtjänst ett par gånger om dagen och bråkat om mitt mobila icke-fungerande bredband. Ringt försäkringsbolag och bilverkstäder och försökt få lila blixten inlagd för operation. Blir förhoppningsvis nästa vecka. Försökt ordna hyrbil, utan framgång än så länge. Ringt EM möbler i Luleå angående min soffa. Den är åtminstone betald nu. Skrivit kontrakt på lägenheten, haft besiktning och fått upp mitt namn på dörren. Ringt mitt gamla jobb och bråkat om lönen som inte var som den skulle. Storhandlat på Willys. Varit i kontakt med finlandet angående arvet efter morbror. Ringt IKEA och ordnat hemkörning. Bokat släp på OKQ8. Ja du ser, som vilken fullfjädrad 42-åring som helst.

Lägenheten håller sakta men säkert på att formas till ett fulldugligt hem. Fyndade ett köksbord i perfekt storlek för en hunka på loppis. Lite sandpapper och lackfärg senare så ser det riktigt snajsigt ut. Klurar dock på att göra någonting annorlunda, tankarna går åt appliceringar och klarlack. Den som lever får se. Jakten på köksstolar går vidare. I köket luktar det målarfärg och kardemumma, ingen vidare blandning och jag mår lite lustigt. Hittade en lampskärm på myrorna igår. Den blir jättebra till golvlampan som jag högg på loppis när jag precis hade flyttat hit. Ska dekorera den på nåt snitsigt sätt, är tanken. Har hittat ramar till mina svartvita kina-bilder också. De ska bara målas, så åker de upp på köksväggen sedan. Känns bra att använda sådant som man själv skapat. Och rackarns vad jag saknar att vara i mörkerrummet...Har gjort ett träd på väggen också, med hjälp av IKEAS självhäftande appliceringar, blev fint. När jag köpt en kamera igen, så ska jag lägga upp lite bilder.

Idag har jag ägnat mig åt att fixa i hallen och badrummet. Det sistnämnda är kitchigt som fan nu! Har ju sett väldigt omodernt ut därinne och jag har svurit över den röda plastmattan lite då och då. MEN! Med rätt inredning så blev det ju skitläckert. Hittade ett duschdraperi i turkost och rött med Mona-Lisa på, popkonst-stil. Sånt gillar ju jag. Sedan brassade jag på med knalliga detaljer och en snygg hylla från EM. Köpte en vit till badrummet och en svart till vardagsrummet. Ser ut som en stege ungefär, har dreglat över dem rätt länge och slog till igår. Mycket nöjd.

På tisdag kommer min 140-säng om allt går enligt planerna. Då blir det tack och hej, luftmadrassen. Ska bli skönt att komma upp en bit. Har aldrig haft så stor säng förut. Kommer kanske kännas lite ensamt...

...På tal om det, någon i min bekantskapskrets (vet inte vem), bjöd in mig till ett nystartat singel-community. Med tanke på att jag träffade min f.d kille över internet back in the days, så gav jag det en chans. Har bara en sak att säga; Ack du grymma värld! Det finns en anledning till att vissa är singel. Ärligt talat, att säga att de tillhör andrahandssorteringen är en komplimang. Ja jag vet inte jag, men nog kan man väl försöka dölja sin desperation en liten aning och kanske kanske kan man  ladda upp en bild där man inte ser ut att ha rymt från psyket, varit vaken i fyra dygn, sedan blivit överkörd av en gaffeltruck och slutligen snortat kokain för att till sist trycka upp olympusen i plytet och bränna av en blixt i osmickrande vinkel...Näevars, ge mig lite charm och social kompetens, en ren t-shirt och glimten i ögat. Är det för mycket begärt så kan det va. Och hör sen.

Har börjat spela innebandy igen, förresten. Skitkul men formen är ett skämt. Pinsamt dålig, faktiskt. Siktar, men bollen lever sitt eget liv och vägrar gå på mål. Hoppas det blir bättre när jag får upp min gamla klubba igen. Farsan kommer hit på torsdag och på fredagen ska vi hämta hem soffan. Sedan blir det nog lite slagborrsjobb för gubben, det är ju betongväggar här....

Jag är ledig imorgon också, då ska jag försöka reda upp lite mer här i huset. Har tvätttid. Ska ge mig på att baka kanelbullar. Måla köksbordet en gång till. Träna innebandy på kvällen. Skjuter hela tiden upp det tråkigaste - att bringa ordning i garderoben. Huwwa. Den dagen den sorgen. Är täppt i näsan nu, fast bara på ena sidan. Irriterande. Kan vara av målarfärgen kanske...

På jobbet går det bra och jag trivs mer och mer för varje gång jag arbetar. Kan fortfarande inte fatta att jag haft sådan tur. Love it!

Haha, bjuder på en liten olycks-anekdot som avslutning; Satt upp en spegel ovanför hatthyllan och ställde mig på en skitsnygg pall som jag köpt på Lagerhaus för att nå. Brakade rätt igenom. Den stod inte pall (hö hö) för min kroppshydda och kanske är det ödets sätt att tala om för mig att jag borde skära ner på kexchokladen?


Ack du grymma värld!

Efter ett svinlångt inlägg om de senaste 2 veckorna, så kraschade mitt mobila bredband och orden försvann ut i den elektroniska oändligheten...Ett "helvetesjävlaförbannadejävlaskitfaaaan" är på sin plats. Inom 2 veckor har jag internet igen, just nu sitter jag på biblioteket och hetskollar mail och dylikt. Nu har jag iallafall något att skylla min inläggstorka på.
Hörs igen när tekniken står på min sida...


RSS 2.0