Welcome to Goldie

Hejsanhoppsan, har skrivs det for fulla muggar. Har ju inte fri tillgang till internet langre sa jag forsoker vara sadar forjavla supereffektiv och gora alla internetrelaterade grejor pa en timme, d.v.s 5 dollar. Darfor kommer standarden i mail, blogginlagg m.m att vara av allra lagsta kvalite...

Hur som helst, I love this place! Gold coast kommer latt in pa topp 3 over australiensiska platser. Vi kom hit efter en flygfard som var lite kinkig, piloten missade landningen och vi fick susa omkring bland molnen ett tag till och svanga och ha oss. Sjalv satt jag mitt emellan en flygradd Safstrom och en enormt flygradd tjej fran Nya Zeeland. Forsokte smaprata och lugna ner, men det vetifan...Dessutom var det en stirrig indier som flygvard, han sprang omkring som pa crack - och det hade ju inte direkt en lugnande inverkan. Men det ger atminstone hopp om att jag ocksa skulle kunna bli flygvardinna, om dom anstaller sant dar konstigt folk.

Vi irrade runt som tva svettiga jehhu:n pa flygplatsen innan vi efter mycket om och men lyckades ta oss ut till hostelet. Sedan fick vi inte checka in forran kl 1, sa vi la oss pa stranden som ett par strandade valar och vaknade da och da med feberstirriga anleten. Tror vi fick en liten slang av solsting faktiskt. Vi  akte ut till ett shoppingcenter pa eftermiddagen, fikade och akte hem igen. Blev en tidig afton med valbehovlig somn.

Sondagens 30-arskalas blev intstallt pa grund av regn, men vi firade honom dagen efter istallet. De blev makta forvanade over att se oss dar, sa overraskningen var en succe. Hade en jattetrevlig dag med valkanda ansikten och nytt folk, bland annat en av deras vanner ifran Malmo. Eventuellt ska vi pa en liten utflykt med dem i helgen, far se hur det blir. Pa slutet av tillstallningen fick jag dock varldens huvudvark, slutade med att jag kraktes jordgubbstarta for glatta livet - i hopp om att varken skulle latta. Det var ett under att jag overlevde bussresan hem och sen kolade jag i sangen och sov en herrans massa timmar...

What else? I forrgar sa hangde vi pa en av alla strander har och gissa vem vi sag? Mick Fanning, han ar varldsmastare i surfing. Det ar stort. Atminstone nar man ar i Australien.

Igar gav vi oss ut pa ett litet mission. Vi fick for oss att ga langs hela guldkusten, fran Coolangatta till Surfers paradise. Det ar nastan 3 mil. Vi gav oss ivag runt 11-tiden och knatade pa langs stranden. Efter ett par timmar sa kom vi till ett knivigt stalle - vi var tvungna att ge oss ut i havet for att komma vidare (annars hade vi behovt ta varldens omvag) Vi kikade ett tag, konstaterade att det sag ratt grunt ut och sedan traskade vi ivag. Det gick bra i borjan, men sedan kom det starka undervattensstrommar som drog oss langre och langre ut. Dessutom borjade det sla upp stora vagor som vi forsokte parera sa att vara vaskor med kamera, mobil, visakort och pass inte skulle bli blota. Snacka om life in a bag. Vi hade da gatt nagon mil och var halvt mora i benen, fick mjolksyra i armarna av att halla upp varat bohag over huvudet och var halvt groggy av solen. Tankte att "fan, nu orkar jag inte langre, vi maste vanda" och sa kollade jag mig runt bara for att upptacka att det var vatten overallt och att det faktiskt inte fanns en plan B. Fortsatte ga/hoppa/simma med en arm in mot land och fick val ett par salta kallsupar innan vi antligen kunde kravla oss upp pa land som ett par skeppsbrutna. Lyckligtvis var alla grejer torra, sa vi firade med varsin morot pa stranden innan vi fortsatte var fard mot paradiset. Efter ett glass-stopp och lite fotograferande sa nadde vi antligen slutdestinationen kl 17. Da blev det subway och planlost vandrande i Surfers. Verkar vara ett helskont stalle! Ska forsoka fixa jobb och boende har sa jag kan spendera ungefar 2 manader i denna underbara del av varlden :)

Hoppas allt ar bra darhemma, onskar att ni var har och fick uppleva allt detta!

puss kram karlek/ Ulrika


40 grader och ett gang svettiga svennar

Igar jobbade jag definitivt min sista dag for Lush i Canterbury. Trakigt att saga hejda till alla, har varit sa go stamning dar och jag har trivts jattebra. Men som sagt, nu ar det dags for nya vyer och nya aventyr :)

Vi drog till favoritstallet Coogee Bay Hotel for en sista bars igar. Traffade ett gang jattegulliga svenska killar fran Linkoping av alla stallen - sa det blev konversationer pa Safstromsk dialekt. Vars a alla norrlanningar?! Men en av dem hade varit i Skutskar iaf, och ja, han tyckte ju inte heller att det luktade gott dar...
Hamnade pa efterfest hos dem, de bodde precis vid stranden och vi lullade val hem vid 8 imorse, jag och Sarring. Gjorde ett fotostopp vid operahuset - blev dock bara halvskabbiga bilder (gardagens smink och svettigt har), sedan akte vi ocksa till en food court, efter tips av svenskarna, det skulle tydligen saljas djungelvral och daim dar. Har har man gatt i 9 manader och suktat efter saltlakrits och sa har det funnits hela tiden har i Sydney! Imorse fick jag antligen smaka pa't iallafall :)

Har packat for fullt idag, men ar annu inte klar. Har en liten paus nu och kollar pa nan halvdalig film med Adam Sandler. Det har varit over 40 grader har idag, sa man ar lite halvseg...Kl 6.15 imorgon sa bar det av till Goldie. Tar bara en halvtimme att flyga, skont. Sedan pa eftermiddagen sa blir det party med Broome-folket igen, om allt gar som det ska. Ska bli sa otroligt kul att se dem igen! :)

Bjuder pa en liten bild fran igar, hall till godo!





Ett stressmongo berattar...

...att nu brinner det i knutarna. 100 000 saker som ska fixas innan vi lamnar Sydney, och timmarna racker inte till. Stressar hela tiden men far anda inget gjort. Kanske just darfor. Har jobbat hela veckan utom onsdag och imorgon ar sista dagen. Fick en liten avskedspresent redan idag - massa ansiktsmasker, tvalar, badbomber m.m Luktar jattegott!

Igar skickade vi ivag en stor lada med grejor hem till Sverige, den kommer forhoppningsvis anlanda till Norrkoping inom 3 manader. Tanken ar att jag sedan ska inforskaffa en alldeles egen skruttomobil och gora en liten road trip dit och hamta hem det som ar mitt. Bland annat en fotolaminator. Ja, det ar sant. Av alla grejor man kan kopa sa gar jag och koper en fotolaminator. Ni skulle sett Safstroms min nar hon upptackte den och kom ut till mig i koket; "Men Forsten, har du kopt en fotolaminator?" (pa forvirrad halvtrott norrkopingska) Svar: "Ja-a..." (pa forvirrad halvtrott norrlandska) Det finns faktiskt en tanke bakom det. Ska gora en scrap book nar jag kommer hem och tankte att det kan vara snajsigt att plasta in gamla biljetter och andra minnen harifran Aussie. Dessutom ar den valdigt liten och kostade bara 100 spann, typ.

Det flyter pa med gymmandet - men det dar med milen under 45 kommer droja, sa mycket ar sakert. Joggade 10km(efter en timmas cykling) igar, tog 62 minuter, sa det finns en del att ta av om man sager sa. Men jag har ju inte brattom, dessutom kommer jag bli odragligt kaxig den dagen jag klarar av det!

Har varit duktig och organize sen jag kom hem fran jobbet, fixar till och med infor Sverige - det kallas visst framforhallning, nagon sadan har jag aldrig haft forr...

Just nu lutar det at Singapore och Malaysia efter Australien, men bara ett litet tag - for sen vill jag hem till er!

/puss och kram :0)

Snabbt liv

Nu ar det dags for nedrakning, dagarna i Sydney ar raknade. Igar bokade vi flyg till Gold Coast, drar dit tidigt pa morgonen den 25:e. Ska overraska varan van pa hans 30-arsdag, kommer bli jatteskoj. Basta tiden pa aret att aka dit ocksa, och fullt av semesterfirare och surfare. Dagen efter ar det Australia Day och da kommer det ga vilt till - ar det nat aussies kan sa ar det att partaja...

I fredags kom Sarring tillbaka fran vischan och hade pa det hela taget haft en bra vistelse, aven om det inte riktigt blev som hon trott. Jag lagade en liten 3-ratters valkomstmiddag och sedan var tanken att vi skulle ut och dansa. Vi skulle slagga en stund forst, jag var trott efter att ha jobbat hela veckan och Lina efter att ha klippt buskar i 5 dagar. Den lilla powernap:en blev dock langre an vantat. Nar jag vaknade nasta gang sa var klockan 6 pa morgonen! Sa kan det ga. Sparade pa levern iallafall. Bestamde mig for att vara hurtig, sa jag svirade om till traningsklader och tog hissen ner till gymmet. Blev kvar dar nastan 4 timmar, nytt rekord.

Senare pa lordagen akte vi ut till Newtown, en funky stadsdel i Sydney. Det fanns roliga sma affarer overallt med retroprylar och kitchgrejer. Vi blev jattenostalgiska over kobratelefoner och LP-skivor, aven om vi inte ens var patankta pa den tiden det begav sig. Fyndade en fotobok pa en loppis. Den handlar om hur man fotar djur och natur - massa tips och trix! Och det ar ju naturfotografi jag vill pyssla med (fick bra credd  av min fotolarare for mina djurfoton) sa det var ett riktigt kap. Var inne pa ett tatueringsstalle ocksa, eventuellt kommer jag gora klart min andra imorgon eller pa tisdag. Ar taggad, men samtidigt ar det nog klokt att vanta tills hostan ar borta, med tanke pa infektionsrisk och dylikt. Vi avslutade utflykten med en fika - Brownie och latte med cocossmak, mumma!

Pa kvallen drog vi till Darling Harbour och kikade pa utomhusbio med DK. Det var en del av Sydney festival och helt gratis. De visade Enter The Dragon med Bruce Lee och till alla fighting-scener sa spelade en levande orkester musik. Mycket effektfullt och  en bra film, bade jag och Lina var helt adrenalinstinna efterat och ville bara slass, haha. Sedan akte vi hem och bytte om, darefter ut pa liten pubrunda - helt nyktra.

Idag vaknade jag 12.30 - angest! Pallrade oss ivag till stranden, Clovelly beach blev det denna dag. Vi snorklade en del, sag lite fiskar och kraffs, men det kan inte jamforas med Coral bay eller Bali. Kan inte vanta tills jag far hoppa i spat i Stora Barriarrevet sedan. Och an en gang sprang vi in i en bekant, en skotsk tjej som ocksa bodde i darhuset i Coogee tidigare. Jag sager da det, denna stad ar mindre an Alvkarleby!

Har varit pa gymmet nu ikvall, det gar bra med springandet och snart ar kondisen pa samma niva som nar jag spelade innebandy och korde fys-traning. Med tanke pa att jag festat mycket mer detta ar och inte tranat regelbundet o.s.v sa ar det ratt okej. Dessutom sa hade jag ett fullt fungerande kna pa den tiden jag sprang 3 km pa 15 minuter. Man bor ocksa ta med i berakningarna att jag hade korde nastan 2 timmar forbranning innan jag sprang ikvall och har en sjuhelvetes rethosta, sa jag borde kunna prestera battre sedan. Malet ar att springa milen under 45 min, kommer ta ett tag innan jag ar i den formen, men forr eller senare sa...


Nu sitter jag har och ar helt slut, ska nog sova snart. Blir soffan inatt, vill inte halla stackars Sarra vaken med mina nattliga rosslingar... Ska jobba for Lush imorgon, kanske blir nagra fler timmar langre fram i veckan. Men samtidigt ar det skont att ha den har sista veckan ledig, det ar mycket som ska ordnas innan vi drar pa sondag. Vi far se hur det blir, hoppas pa att inte behova knega alltfor mycket den kommande veckan.

Okej, nu ska jag slita mig. Hade tankt slanga ut nagra foton ocksa (har kopt en kortlasare nu) men klockan ar for mycket. Kanske kommer det lite guldkorn imorgon istallet. Hoppas allt ar kanon hemma, enligt rapporter sa gar det faktiskt att aka skidor (Jag ar lite avundsjuk...) Anyway, det ar under 100 dagar kvar av mitt visum, sa snart ses vi igen!

Puss kram karlek/Ulrika

Blod, svett och tarar

Jahaja, nu sitter jag har och svettas och har angest over en ratt sa skitlojlig grej. Rakade klanta mig pa jobbet idag, men ingen kommer upptacka det forran tidigast imorrn. Det ar troligtvis min sista dag da, sa om jag har tur sa uppdagas inte mitt misstag forran nasta vecka och da ar jag ju inte dar langre...

Det finns forovrigt 2 andra anledningar till att jag svettas - Det ar varmt varmt varmt i denna stad idag, och rethostan har nat sin hojdpunkt. Vaknade inatt av att jag hostade slem sa att magen vande sig ut och in, snor forsade ut genom nasan, svettades som en gris och tarkanalerna gick pa hogvarv. Det var en salig blandning av kroppsvatskor i alla dess farger och former. Trodde pa allvar att mina blodsprangda ogon skulle ploppa ur ansiktet pa mig och rulla in under sangen. Men de satt kvar nar jag vaknade i morse, dock sa svullna att man skulle kunnat missta mig for en skoldpadda...

Igar motte jag upp Andrew i Bondi, vi tog nagra ol (eller jag holl mig faktiskt till vatten, men det kan man ju inte skriva - "vi mottes upp och drack lite vatten" pa ett stalle som heter Beach Road Hotel, massivt uteplace med funky inredning och snajsiga karlar (dit maste jag och Safstrom ga pa male-hunting nangang). Anyway, det var trevligt att lara kanna honom lite battre, vi snackade inte sa mycket nar vi traffades i Broome. Hade massa intressant att prata om och garva at. Efter ett par timmar kikade vi pa en ratt haftig spelning dar, det var ett halvkant band fran samma hala som Andrew vaxte upp i. De heter Drafton Primary och spelar typ electro rock, ratt bra tycker jag. Snygg videokonst i bakgrunden, funky beats, obskyra outfits samt fula frisyrer - da kan det ju inte annat an bli succe.

Imorgon kommer Moomin hem igen, da ska vi fira! Troligtvis utgang i Coogee, men vi jiddrade nagot om att vila levern. Vi far val se hur det blir. Ska kanske traffa Sanna (the real Mumintroll) i helgen. Vi har inte setts sen vi slutade jobba innan jul, sa det kan ju bli skoj. Om inte annat sa for att battra pa den finska vokabularen.

En rolig sak forresten, nar jag skulle hem fran jobbet igar och passerade ett par pa tagstationen sa horde jag tjejen saga: " Oh, it smells sooo good here!*sniff sniff* It smells like...SOAP!" Sa jag kunde inte lata bli att vanda mig om och tala om for dem att det faktiskt var jag som luktade sa gott for att jag jobbar for Lush. Det ar ju kul att man luktar gott nangang ocksa.

Nu har jag precis druckit en kopp kaffe, svart fick det bli idag - sa att jag taggar till lite. Ska tuta ivag till affarn och handla  mat, just nu finns det bara konstiga kombos av saker som man inte kan fa ihop till en maltid. Efter det sa blir det gymmet, hardkorning som fan idag. Tog en vilodag igar sa ikvall ska det brannas flask for kung och fosterland. Har en liten fiktiv javul pa min vanstra axel som sitter och vaser "tjockis" at mig och pickar mig i mina runda hofter med sin lilla treudd varje dag som jag inte tranar. Har i och for sig bara haft 5 vilodagar sedan 2:a december, men anda. For varje timme pa gymmet sa ryker lite av flabbet och da ar det vart att spendera tid dar varje dag. Dessutom ar det forbannat kul och man far alltid ett litet lyckorus under och efter traning. Och nej farmor lilla(om du mot formodan skulle kommit over en dator, lart dig internet, sparat dig till min sida samt fatt tag pa dunderglasogon som gor att du kan lasa skrift i storlek 10) - Jag har inte "tokkon dar anoreksiiia". Jag vill bara bli lite fastare hullet och ha en bikiniduglig mage sa att jag kan snarja en surfare pa stranden och gifta mig och leva lycklig i alla mina dar.

/Ulrika

365 dagar senare...

I'm lying alone with my head on the phone
Thinking of you till it hurts
I know you're hurt too but what else can we do,
tormented and torn apart
I wish I could carry your smile in my heart
For times when my life seems so low
It would make me believe what tomorrow could bring
When today doesn't really know, doesn't really know

I'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I'm all out of love, what am I without you?
I can't be too late to say that I was so wrong

I want you to come back and carry me home
Away from these long lonely nights
I'm reaching for you, are you feeling it too
Does the feeling seem oh so right
And what would you say if I called on you now
And said that I can't hold on
There's no easy way, it gets harder each day
Please love me or I'll be gone, I'll be gone...

I'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I'm all out of love, what am I without you?
I can't be too late to say that I was so wrong

Oh, what are you thinking of?
What are you thinking of?
What are you thinking of?
What are you thinking of?

I'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I'm all out of love, what am I without you?
I can't be too late
I know I was so wrong

I'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I'm all out of love, what am I without you?
I can't be too late
I know I was so wrong

I'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I'm all out of love, what am I without you?
I can't be too late to say that I was so wrong



For ett ar sedan stod jag i duschen mitt i natten och grat
sa jag inte kunde andas. Helt slut slumrade jag slutligen till pa soffan
runt 7-tiden pa morgonen. Skulle borja jobba kl 8. Jag gick aldrig till
jobbet den dagen. Minns inte sa mycket mer an sa,
forutom att jag trodde att livet i sort sett var over.

Nu nar jag tittar tillbaka sa vet jag att det bara var en del, en period,
av mitt liv som tog slut dar. Nar jag korde till Arlanda sa horde
jag All out of Love med Air Supply och den brukade vara varan lat.
Kandes som det var meningen att den skulle spelas da, som en
liten avslutning pa oss. Sedan satte jag mig pa ett plan till Australien
med massa tankar i bagaget. Sahar i efterhand sa skulle jag nog
vilja pasta att jag var lite labil. Men det gick bra anda - jag ar ju har och
kanske har jag haft the time of my life? Atminstone sa har det varit en
nodvandig paus fran min vanliga tillvaro och paskyndat hela lakeprocessen.





Men en liten liten del av mig kommer alltid att sakna oss...







Tankar fran 4:e vaningen

Solen skiner i Sydney och jag borde vara pa stranden. Men det ar jag uppenbarligen inte. Man mar som man fortjanar och just nu kanner jag mig som en overkord gravling. Igar drog Sydney Festival 2009 igang - ett stort musik event med olika scener och dj:s, folk overallt och avstangda gator i hela stan. Jag och Lina hangde med DK och hans vanner, vi var ett stort gang med filtar, snacks och lite dricka. Go stamning och fint vader. Vi kladde oss i paljetter fran topp till ta - ar det festival sa ar det! Agerade discokulor titt som tatt  och flirtade med lite poliser - inte for att de var snygga, utan just for att de var poliser. 

Langre fram pa kvallen/natten sa gick vi alla at olika hall och jag sjalv tittade in pa varat kara sunkhak, gamla Scruffans. Lyssnade pa ett liveband som bara korde Bon Jovi covers - inge vidare kansla dock och sangaren koncentrerade sig mest pa att se snygg ut i alla vinklar. Och som vanligt sa lockade jag till mig allskons konstigt folk, men man far val skylla sig sjalv om man gar ut som en levande discokula. Traffade iallafall en trevlig prick fran London, han pratade som Hugh Grant - bara det fick mig att fnissa konstant, oavsett samtalsamne. 

Skulle haft en dejt i eftermiddag, men jag orkar inte - och vem bryr sig egentligen? Tror ju knappast Mr Right befinner sig i detta land och forovrigt sa lamnar jag Sydney om ett par veckor anda. Asch, jag ska bli som min gamla bildlarare som sa att hon aldrig nagonsin skulle bo med en karl igen - katter ar sa mycket battre sallskap, haha. 

Imorgon och pa tisdag blir det kneg igen. De ringde fran Lush och undrade om jag kunde hoppa in pa postorderavdelningen, wiiie! Dar ar det inte lika stressigt, svettigt och tristessigt som nere pa avdelningen dar jag jobbade innan jul. Dessutom ar personalen jattetrevlig och de har en stor burk med godis som man far nalla av :)

Safstrom drog ivag ut till outbacken idag och kommer tillbaka pa fredag. Hon vann en liten tavling och priset var att delta i ett volontarprogram for att radda nabbdjur. Sa hon ska plantera trad och jaga nabbisar , trots att hon havdar att hon ar en city girl ;p Kommer sakert bli skitkul, aven om hon sa nat om att "Det har kommer ju ga at helvete" (dock med ett stort flin)innan hon stangde dorren och forsvann ut i stora varlden. 

Jag ska nog strutta ner till gymmet sedan, aven om man inte kanner sig tipptopp just nu. Har en forbannad rethosta och ett tungt huvud, men da kanske det ar bra att svettas bort lite basilusker och spritangor. Sen sa funderar jag pa att vara lite syndig och bege mig till narmsta McD for att fa satta tanderna i en dubbel cheeseburgare. Men vi far se hur det blir med den saken, har lyckats halla mig borta darifran valdigt lange nu, sa det vore ju dumt att bryta sviten. I och for sig sa ar det ju sondag och da far man faktiskt unna sig nagonting. Lite godis kanske. For om "frukt ar godis" sa maste ju godis vara frukt. Och frukt ar ju nyttigt...

Anyway, nu ska jag sluta svamla massa dynga och ga ut pa balkongen istallet. Om jag lagger mig raklang i vanstra hornet sa borde jag kunna fa lite sol pa mig och da behover jag inte ha angest over att ha missat en dags solning pa stranden. 

Hoppas allt ar fint hemma i byn, saknar er!

puss o kram/ Ulrika

Doktorsavhandling i vardagsliv

Det finns ett litet hjarntest som jag hittade igar. Det star en massa olika farger och sedan ar texten gjord i en annan farg. Uppgiften ar att saga textens farg hogt, istallet for att saga fargen som ar skriven. Fattar ni? Det later inte sa avancerat kanske, men fan det ar svart. Det blir liksom en strid mellan hjarnans hogra och vanstra halva. Och det ar sa jag kanner mig allt som oftast. Drommen strider mot realismen, fornuftet mot impulsen o.s.v Det finns sa mycket man vill gora, men sa maste man tanka pa konsekvenserna ocksa. Och som Safstroms farsa sa; "Om man valjer nat, sa valjer man automatiskt bort nagonting annat" Valdigt sant. Och valdigt frustrerande. Jag vill for mycket helt enkelt. Har ar iallafall nagra mal och planer och onskningar for 2009:

*Lara mig spela gitarr

*Lara mig ett nytt sprak (finska eller grekiska)

*Besoka minst ett nytt land i Europa

*Aka till Canada och jobba nagra manader i host

*Utbilda mig till flygvardinna

*Gora klart min 2:a tatuering

*Kopa varstingkamera och borja satsa "pa riktigt" med fotograferandet

*Prova pa en ny sport - helst individuell eftersom jag bara kort lagsporter tidigare

*Springa Lindingoloppet eller cykla vatternrundan

*Kopa bil, min alldeles egna skruttomobil att cruisa omkring i


Hoppas kunna bocka av atminstone flertalet av dessa om ett ar...Anyway, tillbaka till nuet. Har inte hant sa fruktansvart mycket pa det nya aret,  men ska forsoka fa det att lata som att jag faktiskt gor nat vettigt harborta;

Jag och Lina tog farjan over till Manly beach haromdagen. Fin utsikt, skoj att se Sydney fran ett annat perspektiv. En solig varm dag - dock hamnade vi pa fel strand forst, bara en massa skrikiga barnfamiljer och glassinkletade kids. Avrundade iallafall dagen med en ol och lite wedges pa en halvsunkig pub.

Team Sweden och Crystal forarade Luna park med ett besok i fredags. Luna park ar som en budgetversion av Grona Lund - halvrostiga och inte speciellt adrenalinstimulerade akattraktioner, men atminstone trevlig stamning och sockervaddslukt. Vi akte bara en grej - piratskeppet som snurrar hela varvet runt. Holl pa att skita ner mig, detta otyg ar det enda som jag inte akt pa Gronan. Men radslor ar till for att overvinnas och det var inte halften sa obehagligt som jag hade trott.

I lordags hande det en rolig sak. Vi akte ut till Coogee och gick pa ett utestalle dar som var mitt och Sarras hak nar vi bodde darute hos Herr och Fru Russin. Dansade omkring lite och socialiserade med diverse lost folk under kvallens gang. Var for mig sjalv en stund och nar jag var pavag ut sa horde jag nagon ropa mitt namn ett par ganger. Det var lite markligt, det ar val ingen som vet vad jag heter, tankte jag. Vande runt och dar stod en bekant filur (har kommer en lite invecklad utlaggning sa hang med nu) - Nar jag jobbade i Broome sa umgicks vi med ett band som spelade dar under nagra veckor. En av killarna i bandet (Scotty) gifte sig dar med sin Renae och jag traffade deras harliga familjer pa brollopet. Bland annat Andrew, Scottys brorsa - och ja, det var han som stod dar framfor mig! Skitkul att traffa honom igen och lite forvanande att han kande igen mig. Tydligen sa ar det Scottys 30-arsdag snart och det blir party pa guldkusten. Jag och Safs planerar nu att overraska dem med ett litet besok da. Forhoppningsvis far jag traffa resten av bandet ocksa :)
Anyway, ska mota upp Andrew nasta onsdag och ga pa nan sorts konsert, skoj skoj! Det ar sa markligt med denna stad - den ar skitstor och anda bumpar man in i folk som man traffat tidigare nagonannanstans i detta land. Vet inte hur manga ganger det hant nu...

What else? Blev ovantad tisdagsfylla igar, och det ar val som roligast nar det blir lite impulsparty antar jag...

Pa gymmet gar det kanon, ni kommer inte kanna igen mig nar jag kommer hem! Men finns det nat jag stor mig pa sa ar det nar folk hasar in dar i flip flops och jeans for att trana. Eller nar folk inte anvander maskinerna pa ratt satt. Eller nar de tar med sina alldeles for sma kids dit och gymmet forvandlas till kindergarten. Eller nar de kommer dit och tranar ungefar 35 sek pa varje maskin samtidigt som de stonar och stankar som att de faktiskt anstrangde sig. Som ni hor sa ar det mycket jag retar mig pa, men pa ett satt ar det bra att jag blir forbannad - da springer jag utav bara helvete i ren protest och kommer ha en stralande kondition tack vare korkat folks narvarande...

Antar att jag ska borja styra upp resterande manader i Australien snart, men det ar sa mycket att ta tag i och organisera, sa jag vet inte var jag ska borja. Och da brukar det sluta med att jag skiter i alltihop. Men pa nagot satt ska det val ordna sig, det gor det ju alltid :)

Saknar er darhemma, som vanligt. Det verkar  ha hant sa mycket bra i allas liv under det gangna aret - sa det ska bli mer an spannande att komma hem igen!

Puss kram karlek/ Ulrika




RSS 2.0