Welcome to Melbourne

Har varit har i nagra dagar nu, och borjar sakta vanja mig vid snalblast och sparvagnar. Anlande i torsdagsmorse och irrade runt likt en packasna innan jag tillslut hamnade pa ratt tram som tog mig ut till St Kilda och mitt hostel. Val dar var receptionen stangd, sa jag sov pa en soffa i nagra timmar innan jag antligen fick komma in i mitt rum och ligga i en sang igen. Motte upp Safstrom (Moomin) senare och vi gick pa halvtattig backpacker-pubrunda. Stannade uppe hela natten och tog en tidig frukost pa stan.
 
I Lordags gick jag upp runt 6-tiden och gjorde iordning mig for AFL-finalen dar vi skulle jobba. Fran 8.30 till ca 19.00, fick 1500:- for den lilla anstrangningen. Jobbet gick i stort sett ut pa att le och se sot ut, hostess for massa foretag som kakade innan matchen och drack efterat. Det enda man behovde gora var att halsa dem valkomna och svara pa nagra fragor om var toaletten lag och sadant. Latt som en platt! Bonusen var att vi fick se matchen pa riktigt inne i arenan, snacka om stamning! Fick gashud aven fast jag inte forstar nanting av sjalva spelet. Folk hade tydligen betalat ungefar 15 000 kr for samma platser som vi hade...Fick gratis mat och fika ocksa, sa man kan val saga att det "jobbet" inte var helt fel. Pa kvallen gick vi till CQ - en av Melbournes finare klubbar med lite halvkandisar och dylikt. Var 21 som aldersgrans, men killen i dorren var norsk sa vi fick smita in anda :)

What else? Har mott upp en irlandsk kille som vi traffade forsta gangen i Denham pa vastkusten. Sen bodde de ett tag i Broome ocksa, kandes markligt att ses har, men anda tryggt med bekanta ansikten.

Safstrom akte upp till Cairns igar och nu kanner jag mig lite ensam och ynklig. Tror att det beror pa vadret, kallt som fan! Troligtvis samma lika som hostrusket hemma i Sverige. Hostelet ar okej, men som ett litet koldhal, har dubbla filtar och massa klader pa mig nar jag sover. Navelpiercingen ar infekterad och ser ratt acklig ut, min hy ar av nagon anledning skitdalig och jag har annu inte hittat nat jobb. Menmen, har gjort nagra forsok idag och forhoppningsvis lyckas jag fa nagot innan denna vecka ar slut.
 
Ibland undrar jag vad jag haller pa med, varfor jag ar har och om det inte vore battre att aka hem igen. Men det ar bara den enklaste utvagen, inte den basta. Sa jag ska kampa pa har iallafall och igar kopte jag en varm jacka, sa jag overlever klimatet :)
 
Iar fyllde Gavin fran Broome (och Mamma) ar, skickade ett sms till honom och han svarade faktiskt riktigt trevligt. Det gjorde mig glad, skont att hora av honom igen. Malin skickade ocksa ett litet meddelande, precis nar jag behovde det som mest. Tack! Saknar alla er darhemma och hus som ar ordentligt isolerade, men sjalva Melbourne ar en jattefin stad med massor att gora. Sa an kommer jag inte till Sverige pa ett tag...

Ta hand om er, hoppas allt ar fint! /Kram Ulrika

Last days in Indonesia

Detta inlagg kommer troligtvis bara bli en enda osammanhangande rora, men jag gor ett forsok iallafall. Har kommer en liten uppdatering av sista dagarna i Bali:

Manniskorna:
 Nina, 26, Tyskland. Bodde pa Troppo Zone, precis som jag. Underbart rolig och snall person med sa manga intressanta tankar om allt mojligt. Kommer forhoppningsvis ses i Perth i april. Annars ses vi nagon annanstans, nagon gang, for hon ligger mig varmt om hjartat :)

Travor och John, 25-arsaldern, Melbourne. Ocksa Troppo Zone. Skitroliga killar som inte bangade for en megafylla varje kvall. Manga intressanta nattliga diskussioner med mig och Nina. Omtanksamma, lattsamma pojkar. Travor ska ta med mig till en bra tatuerare har i Melbourne nasta vecka. Kanske blir en krogsvang nan dag ocksa. Kanns skont att vi ska ses igen!

Carson, 21, Canada. Han var med de andra canadensarna men p.g.a en liten olycka sa kunde han inte flyga ut med dem till Cairns. Han pajjade nasan och lite andra ansiktsdelar en natt nar han gick i somnen. Hamnade pa sjukhuset, stackars liten.  Efter det umgicks vi en hel del. Avslappnad, snall kille som jag forhoppningsvis ser igen nagongang pa ostkusten.

Vi fem var som en liten familj dar sista veckan, konstigt hur man kan bli sa nara pa sa kort tid. Lyckligtvis sa var det bara ett temporart good bye, det kanns bra.

Upplevelser:
Elefantsafari med Nina. Vi klamde ihop oss pa en skitstor elefant och fick en halvtimmes tur med underbar natur uppe i bergen. Lite laskigt dock, innan turen fick vi skriva under en forsakring "death caused by an elephant"...Men allt gick fint, elefanten (importerad fran Sumatra) spelade munspel och den lille elefantchaufforen var sa sot i sin lilla trekantiga kineshatt.

Parasailing med Nina, Travor och John. Nere i Nusa Dua finns ett aktivitetscenter med massa olika vattensporter och dylikt. Vi akte ut till en plattform mitt i havet och ikladde oss varsin sele. Travor var forst ut som forsokskanin. Hans sele kopplades fast med en vajer som sitter fast i en motorbat. Nar baten borjade kora sa flog man upp i luften och en storfallskarm bar ivag med en massa meter upp i det bla. Underbar kansla, ingen adrenalinkick, mer avslappnad kansla av att man kan flyga. Nynnade pa Lenny Kravitz lat - Fly away och njot av den harliga utsikten. Sedan akte vi jetskis tillbaka, kul kul kul!

Kroppsliga forandringar:
1/3 tatuering pa hoger fot. Karln som skulle gora den kunde inte skriva 3 ord i samma stil, sa det slutade med att jag bara lat honom gora forsta ordet. Just nu star det "truly" pa insidan av fossingen, ska gora resten har i Mel B. Blir en liten kul historia bakom den iallafall och ett minne fran olika platser. Gjorde inte sa forbannat ont heller, fast de sager att det varsta stallet for tatueringar ar fotterna. Kanske ar det for att jag ar en hardhudad swedish wiking...

Navelpiercing. Jajjemen, har ni tur kan ni se den glimta till dar mellan valkarna, haha. Gjorde den samma dag som tatueringen. Arligt talat, det gjorde ont sa in at helvete! Skrek ut ett "AAAOOOOO!" som heter duga. Men nu sitter den dar den ska och jag gillar den.

Overvunna radslor:
Rort en orm for forsta gangen i mitt liv. En natt nar vi var pavag hem fran Bounty (massiv nattklubb) sa stod det en shemale/transvestit utanfor en surfshop och dansade med en gigantisk orm runt halsen. Munnen pa den var tejpad, sa den var ofarlig. Transan pulade in ormens huvud i sin mun, en ganska smaacklig syn, ma jag saga. Travor overtalade mig att komma fram och kanna pa den och jag tog faktiskt mod till mig och gjorde det. Den kandes inte alls sa hemsk som jag trodde och forhoppningsvis ar min ormradsla overvunnen nu.

Reflektioner kring det dar Bali:
Grumpy, karln som ar manager pa Troppo Zone och tar hand om alla gaster berattade om Bali-bombningarna. Bomben exploderade precis utanfor hotellet och han sag en kille komma akande pa en moped. Halva huvudet var borta och han sag rakt in i mannens hjarna. Efter det lutade han sig mot vaggen och dog. Dagen efter sag han ett ben pa gatan, allt annat var bortsprangt. En man fran hotellet dog och de fick bygga om en massa. Poolen var flylld med blod fran folk som hoppat i den, sa de fick fylla igen den och borja om fran noll. Det sags att manga sjalar fortfarande irrar omkring dar, Nina bytte rum efter aterkommande spoken i rummet. Det hade tydligen hant forut i samma rum, enligt personalen. Kandes konstigt att sitta dar och forsoka forestalla sig vilket kaos och vilken tragedi som agt rum dar, pa samma stalle som nu ar en del av paradiset. Det ar imponerande hur manniskorna som upplevt allt detta anda kan ga vidare och se ljust pa livet.

Det ar markligt, Bali ar 2 timmars flygtid fran Darwin, anda ar det som att komma till en helt annan varld. Sma sma barn springer runt hela natterna och saljer armband, istallet for att sova som i-landsungarna gor. Livet ar orattvist. Langs samma gator star hororna uppradade och vantar pa att feta vastlandska snuskgubbar ska betala for en liten karleksstund. Livet ar orattvist. Alla balineser jobbar hart for ingenting. Personalen pa hotellet jobbar 6 dagar i veckan och tjanar ungefar 600 000 rupiah i manaden, detta motsvarar ca 420kr. Aven om det ar billigt darborta sa ar 420kr i manaden INGENTING. Anda ar manniskorna overlag glada. De ler jamt och har nara till skratt. De verkar lyckliga helt enkelt. Jag antar att de har lart sig att uppskatta och vardera livet pa ett helt annat satt an vi valfardsmanniskor.

En aning fortjust, bara

Fortfarande befinner jag mig i Indonesien, Bali. Den 25:e flyger jag dock ner till Melbourne och traffar kara Safstrom igen. Men som sagt, fortfarande kvar i paradiset. Liten uppdatering av vad som hant har senaste tiden;

Samma kvall som Nathalie overgav mig sa traffade jag Boo, en kille fran Jakarta. Det hela var lite markligt, jag var pavag in i en liten supermarket och helt plotsligt borjade nagon prata svenska med mig. Jag kollade mig omkring efter nagot svenskaktigt, men upptackte tillslut att det var en indonesisk kille som pratade mitt modersmal. Skumt! Det visade sig dock att han bott i Sthlm i 5 ar, hans farsa var ambassador dar tidigare. Han var valdigt snall och trevlig, sa dagen efter tog han mig med pa en liten moppetur ner till Nusa Dua (betyder "2 oar") Jattevacker strand och en o med ett litet tempel pa. Sedan forsokte han lara mig hur man kor moppe. Det gick ratt bra faktiskt. Men han fick kora hem, trafiken har ar galen. Vagade knappt aka forst, har ingen reseforsakring och det var pappas fodelsedag - hade ju varit lite forargligt att trilla av pinn just denna dag...Men allt gick bra iallafall. Har dock inte setts sen dess, nar han borjade dra upp planer om att spara pengar o komma till mig i Sverige och dylikt sa insag jag att det var bast att halla sig undan. Kanner mig lite som ett svin, men va fan, jag ville bara ha en kompis och han ville tydligen ha en fru...

En kvall gick jag ut sjalv, sag en kille som spelade biljard for sig sjalv, sa vi borjade prata. Han ar fran Holland och ratt trevlig. Gick ut med honom och nagra australiensare. Har inte sett dem heller sen dess, men jag tranar iallafall upp min sociala formaga.

Har unnat mig en stenmassage - underbart! De masserar en med glodheta stenar och ja, man mar skitbra efterat.

Ater god mat om kvallarna, allt fran tacos till sushi och Nasi Goreng (Nationalratten har).

Har hangt mycket pa rummet, sovit och kollat pa filmer. Ar trott hela tiden, tror jag ar lite smasjuk. Har haft ogoninflamation och halsont, men det ar okej nu.
 
Jag har umgatts en del med kanadensarna fran 2-dagarsturen. De bodde pa samma hotel men akte idag. Darfor ar jag lite nere just nu...Insag for nagra dagar sen att jag har jattemycket gemensamt med Joel, och det kanns trakigt att vi inte fick mer tid tillsammans. Han far mig att skratta och ma bra i sjalen, ar omtanksam och vi tanker likadant. Kanns lite som att mota sin sjalsfrande eller nanting sadant. Ar lite forvirrad just nu, trodde inte att jag skulle kanna sa mycket nar de akte. Men det gor jag, saknar honom redan. Uppenbarligen sa gillar jag karln mer an jag trodde. Jaja, en bra sak ar att de akte till Australien. De ska gora ostkusten uppifran och ner, jag ska gora den nerifran och upp. Sa forhoppningsvis mots vi pa halva vagen :)

Imorgon ska jag pa elefantsafari, ska bli skoj! Men med min vanliga tur sa pissar den val ner mig...

Pa mandag blir det ny tatuering och piercing, kommer komma hem till Sverige som varsta MC-knutten ;P

Har sakert glomt halften av allt som hant, men hur som helst sa ar det bra med mig och det och sa....

Hoppas ni har det lika fint hemma!

puss o kram/ Ulrika


Apkiss och andra vardagliga saker...

2-dagarsturen var helt otrolig. Vi besokte Monkey Forrest - ett tempel med massa apor som man kunde mata. De var giriga som fan och slet alla jordnotter ur min hand. En satt pa min axel, det var roligt - tills han bestamde sig for att tomma blasan. Begreppet pissapa har fatt en ny innebord. Men det sags att det betyder tur nar de urinerar pa en (Men jag tror bara att det ar nat de sager for att  trosta oss som blir drankta i apkiss...) Men det var anda battre an nar en papegoja sket ner mig i Barcelona once upon a time...

Vi sag ocksa en vulkan, snorklade, badade i varma kallor, tittade pa tempel och ett jattefint vattenfall, besokte en botanisk tradgard dar de visade hur de gor kaffe. Bada dagarna fick vi jattegod buffe - Indonesisk mat ar 10 ganger battre an den i Kina, underbar! Vi stannade i Lovina over natten(Norra Bali) Jattefint hotel, lyx de lux, typ. Vi var ett gang med nagra australiensare, ett gang Kanadicker och Grumpy - Balinesen som har ansvaret for vart hotel. Sa resan blev akta och vi fick se hur balineserna lever pa riktigt, inte bara turistgrejerna. Det kandes bra.

Ikvall aker Nathalie tillbaka till Australien. Det kanns lite trakigt, men vi har iallafall haft massa roligt tillsammans. Igar akte vi till Water Bom, ett aventyrsbad med den galnaste vattenattraktionen nagonsin. Man aker 2 stycken pa en madrass, forst i en tunnelspiral, sedan stortlopp rakt ner och baklanges upp pa en vattenvagg, sakert 5 meter rakt upp i luften. Slutligen slungas man ner i en liten pool. Trodde att jag skulle do pa kuppen, men det var skoj med en adrenalinkick igen.

Traffade nagra svenska killar haromkvallen - fragade ut dem om allt fran allsvenskan till bensinpriserna, ungefar. Kandes gott att snacka lite med folket hemifran...

P.g.a drinkarnas storlek i detta land sa  blir man stupfull pa en drink. Det har resulterat i nagra lata bakisdagar. Men allt som oftast hinner man med god mat och lite shopping.

Nu ska vi nog ata nagonting, sedan ar det dags att ta farval av Natta och sta pa egna ben igen. Laskigt. Men det blir nog bra med den saken ocksa.

Grattis pa 20-arsdagen, Linda! Tanker pa dig :)

Och imorgon blir pappa officiellt gubbe, grattis till dina 60 ar!

Ta hand om er, allihopa!

kram och karlek/Ulrika


Welcome to Bali

Maste bara borja med att saga: Denna o ar underbar!

Vi tar det hela fran borjan:

I tisdags chekade jag ut fran hostelet i Darwin, och pa kvallen runt 23-tiden akte jag ut till flygplatsen for att vanta pa mitt flyg som skulle ga 07.30 pa morgonen. Jag halvsov i en stol nar jag sag en bekant figur komma gaende. Gnuggade mig i ogonen och undrade om det verkligen var hon. Hon stirrade pa mig ocksa och samtidigt borjade vi skrika pa svenska! Det var Nathalie, en 20-arig svensk tjej som jag jobbade med i baren i Broome. Helt galet! Jag trodde att hon fortfarande var kvar i Broome...Det visade sig att hon skulle med samma plan till Bali och nu delar vi rum i ett jattebra hotel har i Kuta :) Vi betalar ungefar 500 kr var for 9 dagars boende, galet!

Vi har skitkul ihop. Igar shoppade vi billigt som bara den, efter Kina ar jag ganska hajj pa att pruta. Sedan unnade vi oss en 2,5h:s spabehandling. Den bestod av traditionell balinesisk massage, body scrub med gront te och en ansiktsbehandling. Massagen var underbar, snacka om att begreppet "helkroppsmassage" kom till sin ratta. Det kandes dock lite surrealistiskt att en liten balinesisk kvinna star och klammer pa ens tuttar...Hon knackte ocksa troligtvis varenda led i min kropp - kandes som att tarna blev 2 cm langre och att min nacke antligen sitter som den ska igen efter langa bussfarder och flygturer. Det kandes sa lyxigt att ligga dar och bli ompysslad for att slutligen krypa ner i ett badkar en liten stund - det ar detta som ar semester!

Pa kvallen gick vi ut med Mattias, en tysk som Nathalie kande fran Broome. Vi gick till Bounty - sjukt stor klubb med svinbillig dricka. Kopte 2-liters drinkar i stora plastbagare for 14kr/st. Welcome to paradise!
Traffade en trevlig kille fran Marocko. Intressant att hora hur det ar i den delen av varlden. Traffade aven en norsk gutt som rakade trampa mig pa foten. Unskyld meg, unskyld meg! hahaha. Natten?morgonen avrundades med en nattlig simtur i hotelets pool. Stjarnklart och varmt :)

Gratisfrukosten pa detta stalle ar nagot helt annat an den i Darwin. Har blir man uppassad och far sa himla underbar frukost sa det ar "na rysligt anda" som vi sager i Finland...

Ater god mat om kvallarna, for sisadar 15 spann. Detta land ar helt enkelt otroligt pa alla satt! Imorgon ska vi pa en 2 dagars tur runt hela on, ska bli spannande. Nu ska jag frascha till mig liten, sen ar det middag och efter det skum/bubbelparty pa Bounty :P

Ta hand om er hemma, saknar er! Kom hit! NU! / Kram och puss fran Ulrika

Franska Revolutionen

Mitt "hem" just nu bestar av ett stort rum som delas med 7 andra tjejer, i ett hostel som kallas Frogs Hollow Backpackers. Det finns 1 pool och 2 bubbelpooler har, det ar hyfsat rent och relativt billigt - har i stort sett ingenting att klaga pa. Vi som delar rum visar varandra hansyn - atminstone vi som inte ar fran det dar Frankrike...

En natt vaknade jag av lysrorets obarmhartiga ljus och hogljudda franska roster. "Ar detta en mardrom?", tankte jag yrvaket. Men nej, san tur hade jag inte. Det var verkligen 2 fransyskor som algade omkring och inte brydde sig det minsta om att vi andra lag och sov. De bara marscherade in har som sjalvaste Napoleon och tog over hela stallet. Javla folkslag det dar, har i arlighetens namn hittills aldrig traffar en trevlig fransman. Nu fattas det val bara att de borjar sjunga Marseljasen ocksa, sjalvgoda typer som de tycks vara. For att inte flyga upp ur sangen och skrika at dem sa tankte jag alla mojliga fula tankar om det dar landet,  - allt fran att urinera pa Eiffeltornet till att bombhota Tour de France...Usch, en av dem var manhaftig som fan, sag ut som en battre begagnad karl fran stenaldern. Den andra blek som ett lakan och med morka ringar runt ogonen. "Jamen sa javla trevligt det har blev nu da", tankte jag och forsokte somna om medan jag pa svenska vaste in i min kudde: "Lar er prata redig engelska istallet for att sta har och gaffla mitt i natten pa er hoptotade frengleska som resten av varlden anda inte forstar ett skit av."

Hoppas att ingen som laser detta tar illa upp, ovanstaende ar enbart mina egna reflektioner efter att precis ha upplevt franska revolutionen...

Och ja, nagonstans dar ute sa finns det sakert en handfull trevliga fransoser, det ar jag overtygad om. Tillexempel den dar fotbollsmalvakten med sma fotter, han verkar sympatisk.

Nar Elton John har problem med brodrosten

En morgon hasar jag ner till koket strax efter kl 9, for att inte missa gratisfrukosten (toast, en bytta halvflytande smor och kemikaliesylt - har knusslas det inte) Det ar ko till stans enda brodrost, den ar redan ockuperad av ett par toasts. Jag och en asiat vantar talmodigt med halvsvettiga mackor i vara hander. In genom dorren susar en backpackerversion av Elton John (har fortfarande inte blivit klok pa om det ar en han, hon, den eller det...) Personen ifraga grabbar tag i ett par skivor brod och gar sjalvsakert fram till brodrosten och borjar febrilt pula ner dem - "det ska ga,  om det sa ar det sista jag gor", tycks Eltons frustrerade och en aningens svettiga anlete saga. Han fortsatter kampa ett tag till, men ger anda upp tillslut. Han tar ett par djupa andetag och studerar rosten ingaende. POFF!, sager det och upp hoppar ett par forkolnade skivor av nagonting som en gang kunde kallas toast. Elton tar tag i de svarta bitarna, overvager en liten stund om de inte ar atbara anda, for att slutligen kasta dem i soptunnan. Darefter proppar han ner sina egna mackor med en belaten min, han tycker nog att han precis utfort ett stordad, eftersom han lyckats bemastra den dar kluriga apparaten som vi kallar brodrost. Jag och den andra askadaren utbyter roade blickar, och jag kanner att vi har en connection, jag och asiaten.

RSS 2.0