En hälsning från Miss Piggy

Har som vanligt varit äckligt dålig på att uppdatera. Jobbet och träningen är väl det jag ägnat mig mest åt sedan sist. Även snajsat till lite i vardagsrummet med nya gardiner och kuddfodral. Har även slängt in en till matta där så att det känns lite mer ombonat såhär på vintern. Är riktigt nöjd. Planerar även att göra egna tavlor, köpte  3st svarta canvas som ska upp i vardagsrummet sedan om jag inte misslyckas totalt med mina kreativiteter. Tror nästan att symaskinen ska fram idag, känner att jag är på fixar&trixar-humör nämligen.

Natten mot igår åkte jag på svinis, tror jag. Fick världens feberfrossa och vaknade en gång i halvtimmen hela natten och simmade omkring i mina egna kroppsvätskor. Drömde en massa märkliga saker också. Halsen svullnade upp, näsan korkade igen och det värkte i min stackars kropp. Men värst var ändå huvudvärken. Det kändes som att någon spelat basket med mitt huvud hela natten när jag gick upp kl 04.00 för att göra mig redo för jobbet. Så blev det inte. Efter att ha googlat gris-symptom och prickat in 9/10 så sjukanmälde jag mig och sov i princip bort hela gårdagen.

Idag mår jag bättre, men ska ändå stanna hemma från jobbet, har fortfarande feber och ont i snoken. Pallrade mig iväg till bilbesiktningen iallafall och Lila blixten svek mig inte idag heller. Ska bara byta lampor för mina framblinkers - de visade tydligen fel färg. Annars var hon som sagt tipptopp, förutom att en skyddsbälg för drivaxelknuten på vänster fram hade blivit skadad. Han rekommenderade att jag skulle fixa den vid tillfälle. Lättad över att det inte var något stort dyrt fel, utan bara ett par småsaker som ska kirras. Sedan ska hon väl in till verkstan´igen för exakt samma sak som för nån månad sedan. Hon blev nämligen påbackad IGEN och vänstra bakdörren blev slaktad IGEN. Alltså, folk i den här byn är riktiga trafikmongon och man skulle kunna få ihop ett flertal säsonger av "Sveriges värsta bilförare" bara genom att plocka folk från jauret. Blir lite less faktiskt, det är ju ingen hit att vara utan bil, speciellt inte de dagar man ska befinna sig på flygplatsen kl 05.25. Denna gång var det min granne som har parkeringsrutan bredvid min som på något obegripligt sätt lyckades plöja rakt in i stackars Nissan. Hon är väl helt enkelt så liten att hon inte syns. Ska be dom lacka dörren neongul nästa gång och med texten; "OBS! Parkerad bil, kör försiktigt".

Det går bra på gymmet nu, har börjat köra mer styrkepass. Tidigare var det mycket förbränning, men nu är jag alltså inne i en period då det känns roligast att träna styrka och framför allt armar. Blir dock kondition också, 5-6ggr/veckan är jag i svettdjungel och sliter.

Innebandyn däremot, går knackigt som fan. Får inte till någonting alls. I måndags gjorde jag en okej träning iallafall, men i tisdags var jag mer än värdelös. Har missat många träningar p.g.a jobbet senaste månaden, men det är ingen ursäkt. Näe fan, skärpning eller avhopp - det är alternativen.

Var till Lule förra helgen och storhandlade. Nu är frysen full, kylskåpet också. Trevligt. Fyndade en jättefin kavaj på myrorna också. Betalade 100:- för den. Googlade märket sedan och såg att liknande kavajer går på runt 3000 spänn! Kan alltså slå fast att jag gjorde ett riktigt fynd där.

Annars så har det väl inte hänt så mycket, rullar på med jobbandet och allt annat. Lunchade med Emma i veckan, vi snackade i nästan 4 timmar - mest jobb, som vanligt. Vi styrde även upp lite halloween-planer, men för min del blir det väl till att sitta i karantän istället. Grymt!

Just nu håller jag på att tvätta, blir 6 maskiner totalt. Skönt att få undan lite sådant när man ändå bara bökar omkring härhemma och inte gör många knop. Om jag är riktigt ambitiös så städar jag badrummet också, det kan behövas. Sedan blir det som sagt lite kreativt pyssel och så blir det säkerligen en lugn afton framför tv:n ikväll :)


                                        

                                                                                   


London&Lunar-nostalgi

Hejhopp från ett norrland som inte blir varmare direkt...

Hur som helst, London var lika trevligt som alltid. Finfina shoppingfynd och storstadspuls fick följa med hem i bagaget. När jag checkade in på hostelet så frågade killen i receptionen var jag kom ifrån och sa att han nästan trott att jag var aussie  - roligt att accenten sitter kvar fortfarande! Fick höra samma sak i en affär dagen efter. I still got it, liksom! Gick till Walkabout för att dricka australiensisk öl och kanske hitta någon rolig prick. Och som alltid i den staden, så träffade jag en trevlig karl. Amerikan den här gången, men faktiskt en smart, rolig och snygg sådan. Bruna ögon och vältränad till tusen. Armmuskler som var stenhårda, även när han inte flexade, höhö. Hej, jag heter Ulrika och jag är 16 år igen. Men det är väl härligt att få vara lite flamsig och impulsiv ibland också? Jag älskar mina adventures i utomlandsland, långt bort från verkligheten och allt tjaffs som den innebär. Bara vara, utan konsekvenser och analyserande. Det gillar jag. Håhåjaja. Vi fulade fram genom natten som två tonåringar och bara knuffade på varandra och höll hand. Träffade en störthärlig bög som raggade på mitt ragg också, det var faktiskt väldigt roande...Sista kvällen gick jag på teater - såg Shawshank Redemption (Nyckeln till frihet) som är min favoritfilm. Satt på första raden och föreställningen var helt fantastisk! Som ni hör så var jag alltså lite vuxen och kulturell också. Och jag skulle ljuga om jag sa att inte ett liv utomlands lockar mig igen.

Kom hem till Sverige i lördags och våldgästade återigen min favorit-faster på Lidingö. Vi gick på promenad och kvällen spenderades framför tv:n. I söndags mötte jag upp Fridolin inne i city, vi tog en fika och snackade massa skit  - jätteskoj att ses igen, var ju ett tag sen sist. På kvällen blev det bio med faster, Bröllopsfotografen blev man bjuden på. En charmig liten film, tycker jag.

Idag kom jag hem till Jauret igen och jobbade eftermiddag. Tog en promenad runt sjön nu ikväll och har börjat pyssla med ett litet hemligt projekt som får förbli hemligt ett tag till...

Snubblade över mina 3-5 år gamla dagboksinlägg på lunarstorm förresten. Här snackar vi seriös nostalgi! Men ärligt talat, jag hade fan klös i mina funderingar och formuleringar back in the days. Funderar på att publicera mina guldkorn här sedan. Spydde galla över karljävlarna redan som 17-åring, tydligen. Det hade jag glömt bort, haha...Det är inte mycket som har förändrats, helt enkelt!




Minusgrader&byfånar

Det var ett tag sen, nu igen...

Hade iallafall en mycket trevlig långhelg nere i Karlskrona med Säfström och hennes homies härom veckan. Hon hade fixat den perfekta aussie-måltiden och lyckats skramla fram deras parad-öl dessutom. Vi snackade minnen, youtube:ade barnprogram, sjöng singstar med hennes roomies, ramlade av bänkar i tyska öltält, besökte Creativum, brainstormade och ventilerade de senaste 8 månadernas händelser. Fyllekäkade på Subway också, vilket gav flashbacks till vårat liv i Sydney...Hennes familj kom ner och hälsade på också, skoj skoj! På flyget ner var det en jätterar flygvärdinna, hoppas att folk tycker det om mig och mina kollegor på vårat bolag också. Blev nostalgisk när jag landade i lilla Kallinge, har inte varit där på nästan 2 år - sist var det nyårsafton 2007 och jag trodde inte då att det skulle dröja såhär länge innan jag var tillbaka...Åkte buss från Karlskrona till Stockholm, när vi körde genom Kalmar så skymtade jag våran gamla lägenhet. Mycket märkligt. Allt såg ut precis som vanligt i Kalmar, och det var som att jag aldrig varit borta. Kunde lika gärna varit en dag för 2 år sedan när jag var smålänning, som idag när jag var påväg hem till norrland. Känns lustigt, när man tänker efter hur mycket som faktiskt hänt sedan 17 februari 08. Anyways, blev en liten visit till mina allra käraste faster ute på Lidingö - fick god mat och berättelser från förr. Och jag måste säga att det låter som att de hade mycket roligare på den tiden, mer oskyldigt och romantiskt, men ändå jävligt kul! Ack ja, jag borde varit ung på 70-talet...

I veckan har jag varit förkyld och inte tränat varken innebandy eller på gymmet, förräns igår. Fick blodsockerfall och höll på att tuppa av efter 30minuters förbränning, pulsen bara skenade iväg. Obehagligt. Jag fick lägga mig ner ett tag med fötterna i luften och sedan tog jag det lugnt, cyklade mest med lätt motstånd. Får se hur jag gör idag, kanske tar en långpromenad istället bara. Samtidigt så vill jag ju till gymmet. Har innebandy ikväll, ska försöka vara med. Har missat 6 träningar på raken nu, det är riktigt illa det.

Och i onsdags föll den första snön i jauret. Här får man tydligen ingen invärjningsperiod - det bara dundrade ner en hel jävla vinter över en natt. Har ju inte sett snö på nästan 2 år, så jag kände mig helt handikappad med 15 par sommarskor i garderoben och en liten insnöad bil utan vinterdäck. Tack och lov så kom farsan hit samma dag och fixade det sistnämnda problemet :)

Helgen har blivit rätt lugn. I fredags gick jag på morgonbio, de visade Beck-filmen. Helt okej. Jobbade eftermiddag/kväll och degade bara när jag kommit hem igen, så som jag anser att fredagar ska spenderas. I lördags lunchade jag med Emma, på Greya som vanligt. Käkade baguette med räkor och ägg, som vanligt. Det är nog det bästa jag vet i matväg. Sedan besökte  vi ett ljusparty, gjorde dock inga fynd där. På kvällen satt vi hos Emma och snackade massa till tonerna av körslaget - sen blev det en snabbvisit på Capsi innan vi slutligen hamnade på ett halvmjäkligt lappis. Men det var en rolig kväll! Vaknade kl 15 igår, så det är väl bevis nog...

För övrigt så undrar jag vad det är för retards som åker runt i en ful gammal bil och skriker efter en på byn. De trasslade runt i kvarteret igår, körde förbi mig 5 gånger på lika många minuter. Saktade in, vinkade, skrek, tutade och allt vad dom nu kunde komma på. Sånt gör mig irriterad. Låt mig vara, jävla byfånar. Tittade inte ens mot dem, de fick långfingret. Hoppas det inte var mina vänner...

Jahaja, det var väl ungefär det jag hade att säga, antar jag. Ska gå loss på disken nu, det känns lagom lockande. Sedan blir det nog en minusgradig promenad genom byn, behöver lite frisk luft för att tagga till. Håller på och läser Carolina Gynnings bok Ego Girl, den är helt okej, så det blir säkert en stunds läsande också.

Förresten, jag drar till London en sväng på onsdag, skoj va? :D

RSS 2.0