2009 - From one A to another

Bättre sent, än ännu senare - här kommer en sammanfattning av det gångna året;

Januari. Det nya året började i Australien. Sydney med Säfström. Jobbade på postorderavdelningen för Lush och så festades det väl litegranna. Vi brukade sitta på balkongen och dricka rödtjut, good times. Sydney festival med vår roomie och hans vänner. Sista kvällen gick vi till vårt lokala vattenhål när vi bodde ute i Coogee, träffade ett gäng svenska killar från Säfströms hemtrakter. Hoppade av vid operahuset påväg hem och tog några foton. Sedan hittade vi en affär som sålde daim och djungelvrål, det är lycka efter månader av lakrits-cravings...I slutet av månaden försökte vi trycka ner så mycket som möjligt i våra backpacks och lämnade sedan Sydney och NSW för Gold Coast, Queensland. Damp ner 25:e januari, dagen innan Australia day. Dagen efter överraskade vi våra band-vänner som vi lärt känna i Broome och det blev succé (:

Februari. Hängde nere i Coolangatta, södra Gold Coast. Vandrade därifrån till Surfers Paradis med Säfström. Höll på att drunkna vid en potentiell genväg som visade sig vara starka undervattensströmmar med avsikt att dränka. Men efter 3,5 mils strandtraskande så var vi framme. Firade med en subway. Kikade på Skottys hippie-gig. Roadtrip till Byron Bay med Renae och Säfs. Moomin&Moomin försökte surfa i coca-colas regi, slutade med att vi vann, med viss modifikation. Fick pris för att vi var så jävla snygga, kan man säga. Sa hejdå till min vapendragare och partner in crime, Moomin åkte hem till Sverige och kvar blev jag. Träffade underbara Chelsea och Meaghan på hostelet, bytte nummer och började umgås rätt ofta. Jag flyttade in hos Crackles och Amos i Nobby´s, beachfront road och en underbar balkong. Tog långa strandpromenader varje dag och tränade flitigt på utomhusgymmet eller körde gratis tai chi med gamlingarna vid havet. Joggade kl 05 om morgnarna, innan det blev för varmt. Alla hjärtans dag med Renae och hennes vänner, käkade mexikanskt och drack Sangria. Resten av kvällen satt jag på balkongen med mina roomies och vi filosoferade om livets stora och små, sedan länsade vi en supermarket på godis och köpte ett par flaskor rött.

Mars. Trivdes så fruktansvärt bra på Goldie. Tappade 7 kilo. Hängde med Renae, C&M och mina roomies. Badade i havet och spanade in surfare. Lagade hemgjord sushi till grabbarna hemma. Festade, flirtade och flingade. Boys, boys, boys. Var på Gavs och Matties gig, första gången sen Broome som jag träffade dem. Var på ridtur i regnskogen med Renae och hennes föräldrar. Hade my worst hangover ever. Fick åka ombyggd jeep i skogen och bada i en gömd sötvattenskälla uppe i bergen, följt av vandring i nationalpark. Krökade med Holzy och snackade Broome-times. Sa hejdå till Amos som flyttade ut och hej till Jules som flyttade in.

April. Sista dagarna på Goldie. Gjorde klart tatueringen sen Bali. Truly Madly Deeply. Sa byebye till Chelsea och Meaghan, mina fina. Tog farväl av Renae, Crackles och alla andra. Packade, slängde, släpade grejor. Stormade som aldrig förr natten jag lämnade Goldie. Helt plötsligt tillbaka i Perth. Jagade tax office, avslutade konton och fixade nödvändigheter. Köpte boomerang. Nina, tyskan som jag hängde med i Bali, hämtade upp mig och sista kvällen i Australien slutade med bbq hos henne och hennes karl+vänner. Fick skjuts till flygplatsen och lämnade Australien för att dimpa ner i Singapore. 4 dagar av shopping, dejting och borttappade kameror. Nattsafari med diverse djur. Såg världens största fontän, dock en besvikelse. Träffade någon som nog alltid kommer vara lite speciell, hade en av mina bästa kvällar någonsin i dennes sällskap faktiskt. Sa hejdå till Singapore och pangpoff så var jag i Kina. Hittade ett hostel bredvid järnvägsstationen och med hjälp av body language lyckades jag ta mig till Silk market, där mina bargain-skills satt i sedan sist jag var där. Träffade ett gäng pöjkar från götet på hostelet. Shoppade upp mina sista pengar under 24:h-stoppet i Peking och landade på Arlanda med 88kr kvar på kontot den 7:e april. Slut på äventyret, back to reality. Väldigt förvirrande och surrealistiskt, allting var som vanligt. Som att man legat i koma ett år och bara drömt att man befunnit sig på andra sidan. Firade påsk i Edsbro med släkten och började jobba för Master Casino, igen. Lila blixten blev min vapendragare och vi hängde inne i stan, hon och jag. Brännan bleknade. Träffade folket, hittade på diverse skoj. Hade lite småflingar, men vågade inte riktigt let go och hoppa på kärlekskarusellen. Var nog lika bra. Tränade både pass och gym på pulshuset, höll igång rätt bra. Försökte få bort rastlösheten och grubblerierna kring framtiden. Accepterade att man var lika svennebanan igen som de som aldrig flyttat mer än 3km från sitt barndomshem.

Maj. Sökte jobb. Höll tummarna sjuhelvetes hårt. Drömde mig bort. Gick på vernissage, mina gamla gymnasieklasskompisar som kreativiserat sig, imponerad blev jag. Nervös väntan. Fick positivt besked. Intervju i Arvidsjaur. Kollade lägehet. Nervös igen. Fick jobbet. Stod och tjöt inne på Hemköp inför min lågstadielärare när jag fick beskedet. Märkligt. Märkligt och lyckligt. Släppte bomben för vännerna, men tydligen var ingen utom jag förvånad att det gått vägen. Åkte till Berlin med Lusan samma natt, efter partande på Heartbreak med flickorna. Höll på att förirra oss i Sthlm kl 03 på morgonen påväg till Skavsta. Men det löste sig och vi hann med planet. Finfin weekend med finfint sällskap. Ströjobbade lite för Amelia med värdelöst promotionjobb.

Juni. Första vändan till A.J den 2/6 - sedan tillbaka hem igen. Underbara Smörnäs med Malin, Linda och kajaker. Lite byebye-krökande med goda vänner. Återträff med högstadieklassen, väldigt roligt och väldigt lyckat. Flyttade officiellt till Arvidsjaur dagen efter, 14:e. Utbildningen började dagen efter och tjohoo så fick man underbara kollegor och huvudet överfullt med information. Men det gick vägen det också. Min morbror som inte visat några livstecken de senaste 5 åren hade tydligen kastat in handduken på självaste midsommarafton. Kändes konstigt och mest blev jag nog ledsen för att jag egentligen inte var ledsen.

Juli. Hade line-training på jobbet och fixade detta. Fick mina silvervingar och började flyga på riktigt. Lycka. Fyllde 21 och mådde förjävla risigt på min födelsedag. Dessutom blev bilen påbackad av ett gammalt fossil på Dollarstore-parkeringen. Åkte över till Finlandet på begravning och det kändes inge bra inuti. Alla spår av mammas familj borta. Förutom jag och brorsan då. Dessutom kyligt mottagande av haggan som man i princip varit släkt med, ja det var allt en kall tillställning. Lättad när det var över och man fick åka hem till sin comfort-zone igen. Slutet av månaden var trevligare, fick ett par soliga dagar på Gotland med Malin&co - då kände jag att det var sommar.

Augusti. Strulets månad. Ett förbannat ringande, fixande och trixande med allt möjligt och omöjligt. Blev några vändor till Lule och Pite. Drog till Haparanda och freestylade på IKEA, kom hem med massa grejor i min smyg-kombi. Började lira innebandy och insåg att det skulle bli en lång väg tillbaka efter 3 års uppehåll. Umgicks flitigt med Emma och co, blev bärs och logdans. Och vin.

September. Drog hem första helgen och blev bjuden på kräftskiva i det Bergnerska hemmet, mycket trevligt. Köpte gymkort på Starkeman och började pumpa som fan. Blev joggingturer i det fria och blåbärsplockning inklusive kaffepaus stod på schemat då och då. Lämnade in min sargade bil och fick tillbaka en blänkande lila låda utan skavanker. Tog mod till mig och gick till frisören. Gick därifrån som en korsning mellan en ananas och Tina Turner. Snacka om bad hairday. Men efter ett tag så vande man sig och det lade till sig lite. Helt okej och inga kluvna hårtoppar sedan tiden på på andra sidan.

Oktober. Flög ner till Karlskrona och fick äntligen träffa min partner in crime igen, första gången sedan oz. Underbart, fantastiskt, inspirerande, förjävla kul. Tillbaka i Jauret och jobbade på. Gick på bio då och då. Drog till London i mitten av månaden och shoppade, flirtade och gick på teater. 4 dagars verklighetsflykt. Välbehövligt. Fick lite tid i Stockholm innan jag skulle up north igen. Mötte Fridolin för en fika och skitsnack, gick på bio med min kära faster. Sedan var det norrland för hela slanten, igen. Och just ja, bilen blev påbackad en gång till. Exakt trashad på samma sätt som gången innan. Vad är det med folk och trafik häruppe? Funderade på att skaffa klippkort på verkstan, men så blev det icke. Åkte på svinflensan i slutet av månaden och var inte den fräschaste bruden på köttmarknaden. I samma veva var det dags att besikta bilen, det gick bra. Tjoohoo, mitt emellan febertopparna.

November. Inledde månaden med fortsatt grissjuka och dunkade in en detoxvecka när jag ändå var igång. Åkte ner till hufvudstaden och hjälpte faster+tanter med en basar ute på Lidingö. Resulterade i min vän Chanel som alltid brukar hänga på när jag ska någonstans. Vi snackar alltså väska här, inte tant. Festade med kollega/vän Cassandra när jag ändå var där, hittade en fruktansvärt söt och trevlig bartender på ett ställe på söder. Fria drinkar och roliga konversationer. Jag hade sagt ja om han friat, men det gjorde han dessvärre inte. I slutet av månaden kom dream team upp och hälsade på i A.J - superskoj! Precis vad jag behövde.

December. Denna helvetesmånad med julstress, glitter, tvångstdrickning av julmust och fan vet allt djävulskap som ska genomgås för "julstämmningens" skull. Anyways, personalfest nere i hufvudstaden. Skojig tillställning och inte visste jag att jag hade så många kollegor! Gjorde inte bort mig, så jag är nöjd med kvällen. Kirrade motorvärmare och diverse annat till lila blixten, det var på tiden - eller hur, farsan? Julfest i A.J med baskollegorna - helt suverän kväll! Drog till Ume helgen innan jul och for runt som ett jag-vet-inte-vad, i jakt på julklappar. Sista dagarna innan jag skulle hem höll jag inte på att känna igen mig själv. Skrek könsord okontrollerat och jättehögt, oräkneliga gånger i samband med inslagning av klappar. Allt som kunde gå fel, gick käpprätt åt helvete. Fick tourettes deluxe och ett mentalt breakdown tillslut. Jesus is the reason for the season, yeah right...Åkte iallafall hem dagen innan julafton och julen firades i Älvkarleby med god mat och fina människor. Juldagen innebar en julotta som ingen stackars människa borde genomlida, jag som brukade gilla det så mycket. Men saker ändras, denna gång till det sämre. Ett riktigt bottenskrap bland mina julottor. Grillade med brudarna, höll på att få kallbrand i mina stackars tår. Förfestade med team Ä-by innan det blev seriöst partande inne i staden. Ingen bakfylla på annandagen och det rullades iväg till hufvudstaden, födelsedagsfirande och släktingar. Angenämt. Tillbaka till jauret den 27:e och knegade sedan tills kvällen innan nyårsafton. Då åkte jag ner igen, jag och Säfström invigde det nya året tillsammans iår igen. Och med en sådan start kan det väl inte båda annat än gott för år 2010?

Puuuh, äntligen klar! Får se till att hålla mig lugn detta år, så jag inte behöver skriva så mycket sedan...

Ähhh, ni känner ju mig - klart det inte kommer bli lugnt detta år heller! Har redan ganska maffiga planer på g, kan väl säga så mycket som att jag vill ha adventures igen. Jag vill vara on the road. Jag vill ha en svettig och alldeles för tung backpack på ryggen och ingen tid att passa. Och ja - när jag vill någonting så brukar det ju bli så också...

Krafsa ihop lite ord till mig :)

Kommentarer, bitte!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0